Hardlopen

info

Recreantentrainingen

Deze groepstrainingen zijn voor lopers van alle niveaus.

Er zijn 4 niveaugroepen:
groep 1 (rustig aan, regelmatig wandelpauzes), looptempo tot 8,5 km/u
groep 2 (dat loopt net wat harder en langer aan één stuk), looptempo tot 9,5 km/u
groep 3 (best pittig), looptempo tot 11 km/u
groep 4 (onze snelste lopers), looptempo tot 15 km/u

Zondag 9.30 - 10.45 uur vanaf het atletiekveld door het buitengebied
Gevarieerde trainingen zoals duurloop en intervaltrainingen
Alle niveaugroepen

Woensdag 19.00 - 20.15 uur vanaf het atletiekveld door het buitengebied
Gevarieerde trainingen zoals duurloop en intervaltrainingen
Alle niveaugroepen

Woensdag 14.00 - 15.30 uur vanaf ’s-Heerenvijvers over de Oirschotse hei
(Alleen tijdens wintertijd)
Rustige duurloop in groepen
Niveau 2 en hoger

Het is belangrijk voor de kwaliteit van de trainingen dat de begeleiders overzicht hebben in de groepen en deze niet te groot worden. Bekijk goed je eigen situatie en bespreek met je trainer of je wel in de groep loopt die bij je mogelijkheden en ambities past.

Om kennis te maken met de club mogen ook niet-leden meelopen voor 2 euro per training.
We gaan er van uit dat deze gastlopers al een redelijk niveau hebben. Een kwartier rustig joggen mag geen probleem voor je zijn, dan kun je aansluiten bij groep 1. Ben je daar nog niet aan toe dan adviseren wij onze hardloopcursus in het voorjaar

Coördinator recreantentrainingen:
Johan der Kinderen

Trainers: 
Jac van Heerebeek, Johan der Kinderen, Adrie Louwers, Cees Koppen, Pieter Smits, Hans van Hal, Cees van Eijk, Vanessa Kluytmans, Joost van Kuringen, Marij Maas, Marieke Meeuwis, Reny van Straten, Jan Swaans, Conny van de Wal, Henry van de Ven, Carlijn Scheepens, Martien van de Ven, André van Gerven.

Zie ook de flyer "Het loopt lekker bij Atletiek Oirschot", klik op Info

Clubtrainingen

Bij deze trainingen ligt het accent op techniek en tempohardheid.

Dinsdag 19.00 – 20.15 uur op het atletiekveld
(Als in de winter de baan slecht te belopen is gaan we naar bedrijventerrein De Scheper)
Verbetering van snelheid, kracht en uithoudingsvermogen.
Voor lopers van alle niveaus.

Deze trainingen zijn ook heel geschikt als je geblesseerd bent. Je doet dan de warming-up en de loopschooloefeningen en loopt naar vermogen wat rondjes in je eigen tempo.

Trainer: Martien van de Ven

Zaterdag 9.00 – 10.00 uur vanaf 's-Heerenvijvers
Crosstraining. Verbetering van kracht, behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen.
Voor lopers van alle niveaus

Trainer: Martien van de Ven

info

Hardloopcursus

Elk jaar organiseren we in het voorjaar (april-mei-juni) een cursus voor beginnende lopers of mensen die het lopen weer op willen pakken. De cursus omvat 10 weken met 2 lessen per week, op zondagmorgen en woensdagavond.

De hardloopcursus 2022 begint op zondag 10 april en wordt afgesloten op woensdag 15 juni.

Zondag 9.30 – 10.30 uur op en rond het atletiekveld
Afwisselende training op basisniveau

Woensdag 19.00 – 20.00 uur op en rond het atletiekveld
Afwisselende training op basisniveau

Klik op de info-knop voor de gegevens van de cursus.

Trainers: Johan der Kinderen (coördinator), Adrie Louwers, Marij Maas, Cees van Eijk, Marieke Meeuwis

info

Halvemarathontrainingen

Elk jaar is er bij onze club grote belangstelling om in Eindhoven de halve marathon te lopen. Daarom organiseren we speciale trainingen om de kilometers in de benen te krijgen. 

Klik op de info-knop voor informatie. 

info

Halvemarathonroutes

Hier vind je enkele routes met de lengte van een halve marathon. Ze beginnen en eindigen allemaal bij het clubhuis. De routes zijn gemakkelijk te onthouden en lopen voor de veiligheid hoofdzakelijk over verharde fietspaden.

Klik op de info-knop om de routes te downloaden

info

Marathontrainingen

De droom van elke hardloper is het voltooien van een hele marathon. We hebben enkele specialisten die steeds weer opduiken in uitslagen in binnen- of buitenland, maar ook een enkele recreatieve hardloper waagt zich wel eens aan een "hele". 

Alle gelopen marathons van leden van Atletiek Oirschot staan in de rubriek ALGEMENE INFO op de "Marathonlijst aller tijden"

Trainer: Cees Koppen

Nieuws

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

20 nov '22

Het was koud bij de Zevenheuvelenloop

Kees Smetsers was er niet bij, maar schrijft toch een verslag :) 

Het hele jaar had ik me verheugd op mijn deelname aan de Zevenheuvelenloop bij Nijmegen. Ik had van mijn loopmaatjes gehoord dat het een heel snel parcours is, dus ik had snode plannen. Een tijd van rond 1.23.00 was mijn doel. Maar een week van tevoren gooide buikgriep en keelontsteking roet in het eten. Gedesillusioneerd meldde ik mij zondagmorgen af bij de organisatie. 

Mijn loopmaatjes Edwin van de Ven, Henk van den Oord en Henk van Gerven vertrokken zonder mij naar Nijmegen, waar ze op ongeveer 400 meter van de start in het centrum van Nijmegen hun auto parkeerden. Het was ijzig koud, maar een paar graden boven nul. Dat maakte het lange wachten in de startvakken er niet makkelijker op. Tijdens de eerste kilometers na de start waren de spieren nog stram en stijf van de kou, maar hoe langer het duurde hoe meer ze op temperatuur kwamen. Ik ben er niet bij geweest, maar ik hoorde van de beide Henken en Edwin wel dat het weer genieten was op het “valse plat” en de heuvels van de prachtige omgeving bij Nijmegen.  

Edwin van de Ven liep een schema met kilometertijden van even boven de 4 minuten per kilometer. Hij wist dat de laatste kilometers langzaam omlaag gingen en dat hij daar nog wat tijdwinst kon boeken. In de laatste vijf kilometer gingen zijn kilometertijden naar 3.48 per kilometer en dat is bijna 16 km per uur. De eindtijd van Edwin was 1.00.23 en dat was een heel mooie prestatie, waar hij zeker tevreden mee zal zijn. 

Henk van den Oord en Henk van Gerven zijn “iets” ouder als Edwin en liepen daarom natuurlijk niet zo snel als Edwin. Maar ook zij konden in de laatste 5 kilometer flink versnellen. Hun kilometertijden gingen naar 5.12 per kilometer en ze finishten in 1.27.10. Ook zij hadden genoten van deze bijzondere wedstrijd, die elk jaar een gigantisch aantal deelnemers trekt. 

Volgend jaar ga ik weer een poging wagen. Ik ben dan pas 76, dus nog tijd genoeg… 

Kees Smetsers 

Foto: Henk (links) en Henk (rechts) met hun medaille

Home knop