Nieuws

29 Dec '13

Thomas Thys wint de Auwjaorscross

De winnaar kwam deze keer uit België. Thomas Thys uit Westerlo bracht met overmacht de cross over 9288 meter op zijn naam. Zijn voorsprong op nummer twee was ruim een minuut.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Kim Dillen van Eindhoven Atletiek. Ook met een ruime voorsprong van 2 minuten.

Onze clubgenoten: In de categorie M65 werd Martien van de Ven 1e, bij de V55 haalde Nellie van Beers de 2e plaats en hetzelfde presteerde Tineke van den Heuvel bij de V45.

  

foto: start van de mannenwedstrijd, nummer 5 is de latere winnaar Thomas Thys

28 Dec '13

Weer NEDERLANDS record Martien van de Ven

Vandaag trok Martien opnieuw naar Gent (B) om een aanval te doen op een bestaand Nederlands Record. Missie geslaagd. En hoe: 1000 meter indoor in 3:28.95 minuten, een verbetering van het staande NR uit 1992 met 15 seconden!

De dag was toch al succesvol voor AV Oirschot, want René van de Ven verbeterde 2 CR's (60 m horden indoor en kogelstoten indoor). Kevin Roefs was er ook bij. hij stelde 3 PR's. 

  

archieffoto van Martien van de Ven

26 Dec '13

NEDERLANDS record Martien van de Ven!

Niet alleen een CLUB- maar ook een NEDERLANDS record in Gent! Bij de internationale Artevelde indoormeeting behaalde Martien ruim de limiet op de afstand 1 mijl, categorie M65. Zijn tijd: 5:58.70 minuten. Niet alleen voor Martien, maar ook voor AV Oirschot een spetterende afsluiting van het wedstrijdjaar 2013. 

Foto: het certificaat van de Atletiekunie

15 Dec '13

Martien en Nellie winnen weer

Er staat geen maat op onze twee crosstoppers: bij de Driedorpencross wint Martien van de Ven weer de categorie M65 en Nellie van Beers zegeviert bij de V55. De twee gaan nu ver op kop in het klassement van de Kempische Crosscompetitie.

Foto: Martien in actie (archief, Peter Kramer)

8 Dec '13

Weer twee 1e plaatsen bij de cross

Bij de l'Avant Sylvestrecross in Reusel stond AV Oirschot twee keer op de hoogste trede van het podium. Martien van de Ven won met royale voorsprong de categorie M65. Nellie van Beers was bij de V45 met enkele seconden de nummer 2 de baas. 

Martien en Nellie gaan nu beiden op kop in hun categorie in de crosscompetitie

  

foto van Nelie van Beers gemaakt door Peter Kramer

23 Nov '13

Martien van de Ven 4e bij NK Cross

In een veld van nationale toppers wist Martien van de Ven vandaag de 4e plaats bij de M65 te behalen bij de Nederlandse Kampioenschappen Cross in Tilburg. Mooie prestatie! 

  

foto: archief

17 Nov '13

Feest in Veldhoven!

En weer behalen onze atleten 2 eerste plaatsen bij de cross! Bij de Witvencross wordt Martien van de Ven met ruime voorsprong 1e bij de M65. Nellie van Beers klopt - net als in Bladel met een paar seconden - Anne Rindt en wint de categorie V55. 

  

foto: Martien van de Ven in actie (archief)

13 Nov '13

Roland van Loon tweede op NK oriëntatielopen

Afgelopen zondag is Roland tweede geworden op het NK Lang oriëntatielopen, in de categorie M40. Dit Nederlands kampioenschap over de lange afstand vond plaats op de Veluwe, bij Ede. Roland legde de afstand van 10 km, met onderweg 20 controleposten, af in een tijd van 1:06:35 uur. Hij werd daarmee nipt verslagen door de Nederlands kampioen, die nog 23 seconden sneller was.

Foto uit archief

10 Nov '13

Ruud eerste in Valkenswaard, twee winnaars KWC

Ruud van Woensel won vandaag bij de Valkenloop in Valkenswaard zijn categorie M55. Dit was de laatste wedstrijd in de Sportplein Eindhoven Kempische Wegcompetitie 2013. In de einduitslag heeft Ruud de eerste plaats te pakken bij de M55 en Nellie van Beers werd eveneens eerste bij de V55. Een mooi resultaat voor AV Oirschot! 

  

Foto: Ruud van Woensel (archieffoto)

3 Nov '13

Nellie van Beers wint in Bladel

Bij de No-Limits Najaarscross in Bladel heeft Nellie van Beers een mooie eerste plaats bij de V45 behaald. Ze bleef Anne Rindt van Eindhoven Atletiek enkele seconden voor. Het was de eerste wedstrijd in de Sportplein Eindhoven Kempische Crosscompetitie 2013-2014. 

  

foto uit archief

27 Oct '13

Prachtige Heideloop

Op de Oirschotse Heideloop kwamen meer dan 140 lopers en wandelaars af, die zich niet lieten afschrikken door de regen in de morgen. Bij de start was het droog, de temperatuur was aangenaam en zo mogen we van een succesvol evenement spreken. De 5 hardloopgroepen en 1 wandelgroep liepen mooi op schema en niemand is verdwaald.

O, en die geen geld bij zich hadden: het goede doel was DEVELOPMENT BY EDUCATION, banknummer NL60 RABO 0133071626

    

foto's staan in het FOTOBOEK

Laat ons weten wat je ervan vond, schrijf je reactie in het GASTENBOEK

13 Oct '13

Weer CR voor Frans van der Staak

En weer heeft Frans toegeslagen: bij de halve van Eindhoven verbeterde hij het clubrecord M60 met maar liefst 7 minuten naar 1:27:56 uur (bruto). Het oude record stond sinds 1991 op naam van Piet van de Sande.

foto: archief

1 Oct '13

Regen aan PR's en CR's bij Clubkampioenschappen Meerkamp

Bij typisch Oirschot Kermis-weer, zacht en zonnig, hadden we afgelopen zondag de Clubkampioenschappen Meerkamp. Met na jaren weer een toenemende belangsteling bij de senioren!

Er werden weer veel PR's verbeterd of geëvenaard. Maar het mooiste was toch wel de 6 clubrecords die werden verbeterd of gevestigd: René van de Ven gooide de discus ruim een meter verder dan zijn eigen record en Martien van de Ven was goed voor 5 CR's in de categorie M65. 

Foto's van de meerkamp staan in het fotoboek.

   

foto: Martien had er zin in

24 Sep '13

Clubrecord voor Antoinet Hems

In een strakke wedstrijd, waarin ze zich kon handhaven tussen de mannen, heeft Antoinet Hems vanavond het clubrecord op de 800 meter bij de V40 verbeterd. Het oude record stond op naam van Reny van Straten en werd met bijna 12 seconden verbeterd.

  

foto: Start van de 800 m

23 Sep '13

1e plaatsen en clubrecords in Mierlo

Mooie prestaties bij de Libertyloop over 10 Engelse Mijl in Geldrop: Frans van der Staak werd 1e bij de M55 en Nellie van Beers 1e bij de V55. Frans liep ook bijna 4 minuten onder het clubrecord M60 van Piet van de Sande uit 1991. En Nellie vestigde een clubrecord bij de V55, dat nog open stond. 

Nellie staat nu eerste in de Kempische wegcompetitie bij de V55, Ruud van Woensel is eerste bij de M55.

  

foto uit archief: Nellie van Beers

17 Sep '13

3 Clubrecords voor Martien van de Ven

Bij de 3e serie Interne Avondwedstrijden heeft Martien van de Ven - net 65 geworden - zijn kansen benut. Hij vestigde drie nog openstaande clubrecords bij de M65 op de onderdelen discuswerpen, speerwerpen en kogelstoten. Zo, die staan.

   

foto archief

11 Sep '13

René van de Ven werpt CR discus

Bij de Time Tronics Meeting in Tessenderlo (B) verbeterde René zijn eigen CR discuswerpen bij de Mannen senioren met maar liefst 28 cm naar 31,77 meter. Onze afvaardiging naar het WK Erik Cadée stond er bij te kijken en dat scheelt natuurlijk.

  

foto: archief 

7 Sep '13

Veel Oirschotse deelnemers Oirschotse Stoelloop

In totaal finishten 255 deelnemers bij Oirschotse Stoelloop, vrijwel evenveel als vorig jaar. Wel waren er veel meer AV Oirschotleden die meeliepen, waaronder een groep beginnende lopers onder begeleiding van Adrie Louwers.

Er werden aan de lopende band PR's verbeterd.

De uitslagen staan op www.uitslagen.nl

In de loop van zondag komen op deze website de uitslagen van de Oirschotse deelnemers met PR's en de foto's.

  

foto: de groep van Adrie Louwers

7 Sep '13

Spectaculair clubrecord Frans van der Staak

Bij de Oirschotse Stoelloop verbeterde de vandaag 60 geworden Frans van der Staak het 22 jaar oude clubrecord op de 10 km bij de M60 met meer dan een minuut. Het oude record stond op naam van Piet van de Sande in 41:25, Frans liep de 10 km in 40:03 min en werd daarmee 2e bij de M55.

Ook Wim Verhagen liep een clubrecord: gisteren 70 geworden, vandaag in 50:36 de 10 km voltooid. Dit clubrecord bij de M70 stond nog open*.

Ruud van Woensel liep de 10 km in 37:49 en behaalde daarmee de 1e plaats bij de M55. Verder waren er  ereplaatsen voor Tineke van den Heuvel: 2e bij de V45 en Nellie van Beers: 2e bij de V55 en Ad van Zelst 2e bij de M65.

  

foto: Ruud en Frans op het podium

  

7 Sep '13

Oirschotse Stoelloop voor Jos Elfring

Jos Elfring uit Eindhoven heeft vanavond de Oirschotse Stoelloop gewonnen met 2 seconden voorsprong op zijn stadgenoot Pieter van Beekveld. De tijd van de winnaar was 32:19 min. op de 10 km.

Bij de vrouwen won Gwynny Hamilton, van Eindhoven Atletiek, in een tijd van 38:09 min.

Hoewel de omstandigheden gunstig waren - 22 graden en een paar druppels regen -  zat een verbetering van het parcoursrecord er niet in.

   

foto: meteen na de start neemt Jos Elfring de kop

1 Sep '13

2 x podium in Veldhoven

Bij de eerste editie van de 10 Miles van Veldhoven werd Ruud van Woensel, met een mooie voorsprong op nummer 2, 1e bij de M55. Nellie van Beers werd 2e bij de V55.

  

foto: Nellie van Beers (archieffoto)

24 Aug '13

Drie ereplaatsen en clubrecord in Best

Bij de vandaag gelopen Ronde van Naastenbest werd Ruud van Woensel 1e en Frans van der Staak 2e bij de M55.

Martien van de Ven won de klasse M65 en verbeterde het clubrecord van Ad van Zelst met bijna 2 minuten. 

Foto: Martien van de Ven (archief)     

23 Aug '13

Roland van Loon 21e in World Master Games

De World Master Games zijn een soort Olympische Spelen voor atleten boven 30 jaar. Roland deed in Sestriere (Italië) mee in het onderdeel oriëntatielopen. Op de korte afstand, een stadsloop over 3 km, werd hij 21e in de A-finale. Op de lange afstand, 10 km in bergachtig gebied, miste Roland de A-finale, maar wist in de B-finale nog een 6e plaats te behalen, 

18 Jun '13

Clubrecord Olympische Estafette

Vandaag liep een team van AV Oirschot in Best een weinig vertoond onderdeel: de Olympische Estafette. Na elkaar 800 m, 400 m, 200 m en 200 m knallen op de baan! Het clubrecord uit 2008 moest eraan en dat lukte, meer dan 25 seconden sneller!

Opmerkelijk was dat Roland van Loon dezelfde avond ook al "even" de 500 meter bij de interne competitie had afgewerkt.

Foto: René, Aubry, Bart en Roland na de wedstrijd in Best.

16 Jun '13

Clubrecord M55 op de halve marathon

Bij de Vaderdaglopen in Sint Oedenrode won Ruud van Woensel de categorie M55. Met zijn tijd van 1:21:59 uur verbeterde hij tevens het clubrecord in die categorie (dat ook al op zijn naam stond) met ruim 2 minuten. 

Foto: archief

12 Jun '13

Hardloopcursus afgerond

Vandaag is de hardloopcursus 2013 afgerond. Na een ontspannen bosloopje werden  de certificaten door Toon de Croon en Cees van de Schoot uitgereikt aan 31 cursisten. Gestart werd 10 weken geleden met 51 beginnende hardlopers. Van die groep zijn er 12 om uiteenlopende redenen gestopt met de cursus. Enkele cursisten zijn al lid geworden van onze club, een aantal kijkt het nog even af en loopt mee als euroloper.

  

Foto: Toon Erven krijgt het certificaat van Cees en Toon

  

Meer foto's in het FOTOBOEK

11 Jun '13

Clubrecord discus voor Antoinet Hems

Ha, die Antoinet! Doet mee met de Avondwedstrijden Baan en gooit even een clubrecord discus in de categorie V40. Tja, dat stond nog open. Slimme meid! Volgend jaar een centimetertje verder.

Foto: archief

20 May '13

Twee keer podium en een CR in Eersel

Ruud van Woensel werd vandaag 1e bij de M55 in de Pinksterloop in Eersel. Met een tijd van 37:16 min. snoepte hij 3 seconden af van zijn eigen clubrecord op de 10 km.

Nellie van Beers is ook weer terug: ze werd 2e bij de V55. 

  

archieffoto

1 May '13

René van de Ven verplettert eigen CR

Op de Dag van de Arbeid heeft René goed werk verzet. Bij de Prijzenmeeting in Herentals gooide hij de speer maar liefst 1,37 meter verder dan het clubrecord dat hij 10 dagen geleden in Valkenswaard vestigde. Hij behaalde met die mooie prestatie ook de 1e plaats

Foto uit archief

29 Apr '13

DE MEEUW opnieuw hoofdsponsor!

Goed nieuws: De Meeuw Bouwsystemen is opnieuw de hoofdsponsor van Atletiekvereniging Oirschot! Al 10 jaar krijgen we steun van de belangrijkste werkgever van Oirschot, o.a. in de vorm van ons mooie clubgebouw. Als tegenprestatie dragen we de naam DE MEEUW uit: op ons start- en finishdoek, met spandoeken, op de website en in de naam van onze wedstrijden. 

21 Apr '13

Tineke van den Heuvel 3e in Marathon Antwerpen

In de grote marathon van Antwerpen behaalde Tineke van den Heuvel een podiumplaats. Ze werd met een tijd van 3:41:21 uur 3e in de categorie V50. 

foto: Tineke bij de Kaaien van Antwerpen

21 Apr '13

Weer CR speerwerpen voor René van de Ven

René heeft er zin in. Nadat hij vorige week in Turnhout het CR speerwerpen bij de Mannen senioren op 52,43 meter zette, deed hij er vandaag nog een schepje bovenop met een worp van 52,65 meter. Dat was in Valkenswaard bij de Seniorenwedstrijden georganiseerd door AVV. Nu de zaak heelhouden, René! 

  

archieffoto

20 Apr '13

Ruud 1e in Oisterwijk

Vandaag liep Ruud van Woensel het podium op met een 1e plaats op de 15 km bij de M55. Bovendien verbeterde hij het clubrecord M55 met 11 minuten. Het was prima weer in Oisterwijk, droog, lichte wind en de laatste avondzon. 

archieffoto

15 Apr '13

Trainerscursus afgerond

De cursus 'Training geven' is vanavond afgerond met een praktijktraining. Drie van de 10 cursisten konden tonen wat ze geleerd hadden: Wim deed de warming up, Reny de looptraining en Hans de cooling down. De prestaties werden beoordeeld door Bert van Hoof, Henk van Gerven en cursusleider Cees van de Schoot. 

Aan het eind van de sessie waren ze allemaal geslaagd. De club heeft weer zicht op uitbreiding van het trainerscorps.

  

foto: allemaal geslaagd! Cursusleider Cees van de Schoot, Wim de Croon, Pieter Smits, Henk van Gerven, Hans van Hal, Jan Heijms, Irene van Gestel, Reny van Straten, Ton van Liempt (assistent cursusleider), Bert van Hoof, Cees Koppen.

14 Apr '13

René van de Ven: clubrecord speerwerpen

René van de Ven en Bart Noyen waren bij de ATAG baanwedstrijden in Turnhout. Het werd een mooie dag: René verbeterde zijn PR en het CR speerwerpen met een worp van 52,43 meter, 1 meter verder dan het oude record dat ook op zijn naam stond! Bart verbeterde zijn PR bij het kogelslingeren.

  

Uitgebreid verslag in de volgende Spike

  

foto: René van de Ven (archief)

7 Apr '13

46 inschrijvingen voor de hardloopcursus

Vandaag was de eerste les van de hardloopcursus. Bij fris maar zonnig lenteweer gingen 46 aspirant-hardlopers het Kemmerbos in voor de eerste les.  

6 Apr '13

Ruud van Woensel 2e met clubrecord

Bij de nieuwe wedstrijd in Reusel, de Imants Grensloop, werd Ruud van Woensel tweede op de 10 engelse mijlen bij de M55. Hij verbeterde tevens het clubrecord dat op naam stond van Cees Koppen. 

foto: archief

3 Apr '13

Ton van Liempt op het podium

Vandaag bleven we na de recreantentraining nog even na voor een bijzondere gebeurtenis: Ton van Liempt (van het extra rondje aan het einde van de training en van de heel speciale oefeningen bij het rekken en strekken) was 25 jaar trainer van de recreanten!

Ton en echtgenote Josephine werden toegesproken door trainingscoördinator Cees van de Schoot. Hij memoreerde dat Ton al lid is vanaf de oprichting van de club in 1985. Ook is hij al 25 jaar jurylid en 20 jaar lid van de Technische Commissie.

Ton was geen wedstrijdloper, maar liep in Parijs toch 3:17 uur op de marathon. Omdat hij niet tevreden was ging hij een jaar later naar Rotterdam: 3:13 uur als 50-plusser! 

  

foto uit archief

31 Mar '13

Tineke en Roland zijn de clubkampioenen cross

Net als vorig jaar stonden Tineke van den Heuvel en Roland van Loon op de hoogste trede van het podium: zij zijn de clubkampioenen cross 2013. Voor Roland zat er nog extra glans aan zijn zege want hij versloeg voor het eerst Ruud van Woensel (bij zijn vorige titels was Ruud er niet bij). 

17 Mar '13

Cees Koppen 3e in Hapert

De vandaag gelopen Kempenrun in Hapert was de eerste wedstrijd in de Sportplein Eindhoven Kempische wegcompetitie 2013. Verdeeld over alle categorieën deden meer dan 700 lopers mee aan de verschillende afstanden. Hoofdnummer was de halve marathon, waarbij Cees Koppen weer op het podium stond: hij werd 3e bij de Mannen 55+.

Het weer was prima, wel wat wind, maar ook een dun zonnetje en ong. 8 graden.

foto: archief

3 Mar '13

Moergestel: clubrecord en 2 ereplaatsen

Net als gisteren in Eersel was het ook vandaag weer perfect loopweer, ong. 6 graden en windstil. Ruud van Woensel werd op de 10 km 2e bij de M55 en liep maar liefst 3 minuten van het clubrecord af (van Frans van der Staak).

Ook Antoinet Hems presteerde goed, bij haar eerste 15 km wedstrijd liep ze meteen het podium op: 3e V35!

foto: Antoinet met de champagne

25 Feb '13

Bart Noyen vrijwilliger van het jaar

Ruim 40 leden bezochten vanavond een geanimeerde jaarvergadering. Het bestuur had dan ook veel positiefs te melden: een flinke ledenaanwas en een aanmerkelijk betere financiële situatie. Aan het eind van de avond werd Bart Noyen in de bloemetjes gezet als vrijwilliger van het jaar. "Je hoeft niet oud te zijn om je jarenlange betrokkenheid bij de club te tonen", zei voorzitter Jan Kemps. Bart is al heel lang actief als begeleider van de jeugd en verzorgt de materiaalopslag tot in de puntjes. Bart doet dat met veel enthousiasme en kon rekenen op bijval van de aanwezigen.

Nieuws (2013)

29 Dec '13

Thomas Thys wint de Auwjaorscross

De winnaar kwam deze keer uit België. Thomas Thys uit Westerlo bracht met overmacht de cross over 9288 meter op zijn naam. Zijn voorsprong op nummer twee was ruim een minuut.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Kim Dillen van Eindhoven Atletiek. Ook met een ruime voorsprong van 2 minuten.

Onze clubgenoten: In de categorie M65 werd Martien van de Ven 1e, bij de V55 haalde Nellie van Beers de 2e plaats en hetzelfde presteerde Tineke van den Heuvel bij de V45.

  

foto: start van de mannenwedstrijd, nummer 5 is de latere winnaar Thomas Thys

28 Dec '13

Weer NEDERLANDS record Martien van de Ven

Vandaag trok Martien opnieuw naar Gent (B) om een aanval te doen op een bestaand Nederlands Record. Missie geslaagd. En hoe: 1000 meter indoor in 3:28.95 minuten, een verbetering van het staande NR uit 1992 met 15 seconden!

De dag was toch al succesvol voor AV Oirschot, want René van de Ven verbeterde 2 CR's (60 m horden indoor en kogelstoten indoor). Kevin Roefs was er ook bij. hij stelde 3 PR's. 

  

archieffoto van Martien van de Ven

26 Dec '13

NEDERLANDS record Martien van de Ven!

Niet alleen een CLUB- maar ook een NEDERLANDS record in Gent! Bij de internationale Artevelde indoormeeting behaalde Martien ruim de limiet op de afstand 1 mijl, categorie M65. Zijn tijd: 5:58.70 minuten. Niet alleen voor Martien, maar ook voor AV Oirschot een spetterende afsluiting van het wedstrijdjaar 2013. 

Foto: het certificaat van de Atletiekunie

Home knop