Twee geslaagden voor de jurycursus

23 apr '18

Van harte proficiat Digna van der Sloot en Cees Koppen met het succesvol afronden van de jurycursus baanatletiek! Na 4 maandagavonden reglemententraining en praktijktests hebben Digna en Cees vandaag de cursus beëindigd en hebben we er twee juryleden bij! Karin van der Lelij heeft nog een cursusavond in te halen dus op korte termijn hopen we ook haar te feliciteren.

Foto (archief): Digna, Cees

Mooie prestaties in Tessenderlo (B)

18 apr '18

Bij de open baanwedstrijden in Tessenderlo werd Ans Saalberg met een worp van 31,11 meter 1e V50 bij haar specialiteit speerwerpen. René van de Ven werd 2e Msen bij kogelstoten (10,54 m).

Ans begint op toeren te komen. Bij haar eerste wedstrijd op 2 april in Helmond gooide ze 28,45 meter, op 6 april in Veldhoven kwam ze tot 29,62 meter. Bij beide wedstrijden werd ze eerste, maar was de tegenstand minimaal.

Foto uit archief

Bedankt Toon!

21 mrt '18

Vanmiddag was de laatste woensdagmiddagtraining van het seizoen. Voor de laatste keer geleid door Toon de Croon. Toon gaat het wat kalmer aan doen. Hij blijft voorlopig nog de dinsdagavondtrainingen op de baan verzorgen en de hardloopcursus, maar gaat daarnaast met Martien van Geenen de wandelgroep begeleiden.

Zoals elk jaar was er bij de laatste training koffie met koeken. Karin Verhagen had geld ingezameld en een paar flesjes voor Toon gekocht. Een mooie afsluiting van het winterseizoen. 

Martien van Geenen lid van verdienste

19 mrt '18

Bij de algemene ledenvergadering is vanavond Martien van Geenen benoemd tot Lid van Verdienste van onze vereniging. Hij werd door voorzitter Henry van der Schoot geprezen voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de vereniging als trainer/begeleider, coördinator van de wandelgroep en organisatie van het onderhoud aan de accommodatie. In het bijzijn van echtgenote Tonnie kreeg Martien naast de bloemen de waarderingsspeld met bijbehorende oorkonde van de Atletiekunie.

Onze al eerder benoemde leden van verdienste Martien van de Ven, Ton van Liempt, Toon de Croon en Cees van de Schoot kregen bij deze gelegenheid ook de waarderingsspeld met oorkonde van de Atletiekunie uitgereikt.

Foto: de uitreiking van de oorkonde aan Martien van Geenen

Meer foto's in het FOTOBOEK

Bestuur weer compleet

19 mrt '18

Bij de algemene ledenvergadering hebben we vandaag afscheid genomen van 2 bestuursleden: Pieter Raijmakers en Miranda Bressers. Voor hen in de plaats zijn op voordracht van het bestuur bij acclamatie benoemd Jac van Heerebeek en Cees van Eijk (als penningmeester). 

René van de Ven werd door voorzitter Henry van der Schoot in de bloemen gezet als vrijwilliger van het jaar (foto).

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

De clubkampioenen cross 2018 zijn...

18 mrt '18

...Roland van Loon en Antoinet Hems! Roland prolongeerde de titel en werd voor de 7e keer kampioen. Antoinet stond voor de eerste keer als kampioen op het podium. 

Het was ijzig koud, maar daar hadden de lopers niet zoveel last van. We hadden een mooie deelname: 26 mannen, 23 vrouwen, 5 junioren, 20 pupillen en 3 gastlopertjes haalden de finish.

We hebben weer enkele mooie fotoverslagen van de clubcross van Ronald van de Vondervoort, Toon Erven, dhr. Willems (man van Myrna) en Ad van Zelst. Bekijk het FOTOBOEK.   

Topprestaties jeugd in Hoboken (B)!

11 mrt '18

Vandaag trok een flinke groep jeugdatleten naar Zuid-Antwerpen om in Hoboken een indoorwedstrijd met officiële onderdelen te doen. Het was de laatste kans van het seizoen, want na de Clubkampioenschappen Cross van aankomende week zit het winterseizoen erop en gaan we weer naar buiten. De prestaties staan bij UITSLAGEN.

Bente, Mare, Saar, Sophie, Aaron, Evi, Floortje, Janne, Daantje, Laticha, Niek en Jarno hebben topprestaties geleverd waarbij maar liefst 11 clubrecords en beste prestaties zijn gevestigd! Na afloop van deze topdag hebben we in Arendonk afgesloten met een enorm bord Vlaamse frieten.

Foto: Janne Brands voor de eerste keer ooit in actie op de 60m horden bij de meisjes pupillen A.

Sterke 15 km in Moergestel

4 mrt '18

Na een week strenge vorst kwam vandaag de zon door. Dat resulteerde bij de Rico Salvettiloop voor Atletiek Oirschot in 3 mooie pr's op de 10 km.  Op de 14,9 km schitterden Henk van Gerven (2e M55) en Terry Hermus (3e  V35).  

Foto uit archief: Terry Hermus

Meer dan 100 deelnemers Oriëntatieloop

4 mrt '18

Het weer sloeg in 1 dag om van strenge vorst naar de lente. Dat was een geluk voor onze oriëntatieloop, want we mogen heel tevreden zijn met de opkomst: 38 inschrijvingen voor de scorelopen en 25 voor de puzzeltocht voor pupillen. Omdat de meeste deelnemers met een maatje of een groep liepen doorkruisten meer dan 100 lopers het Kemmerbos.

Oirschots succes in de laatste cross

25 feb '18

Ook in de laatste cross van de KCC seizoen 2017-2018 zaten we weer vooraan. Martien van de Ven moest het in Eindhoven wel bekopen met een hamstringblessure, maar werd met royale voorsprong toch 1e bij de M65. Dan zagen we bij onze meisjes pupillen-C twee dames op het podium: Bente Brands 2e en Mare Bogers 3e!

Einduitslag Kempische Crosscompetitie 2017-2018 (6 beste resultaten):

1e M65 Martien van de Ven - Atletiek Oirschot!
1e MPC Bente Brands - Atletiek Oirschot!
2e M45 Roland van Loon - Atletiek Oirschot!
3e V55 Nellie van Beers - Atletiek Oirschot!

Zondag 4 maart is bij ons na de oriëntatieloop de uitreiking van de prijzen van de KCC.

Foto (Henry van der Schoot): Bente en Mare op het podium in Eindhoven
Meer foto's van Henry in het FOTOBOEK

Piet van de Sande overleden (UPDATE)

19 feb '18

Vandaag is Piet van de Sande overleden, lid van verdienste van Atletiek Oirschot. Piet van de Sande (24 maart 1930) was in de jaren '50 een van Nederlands beste hardlopers, zowel bij de cross als op de weg. Samen met Fons Veldhuizen was hij een wegbereider voor de atletieksport in Oirschot. Ook was Piet een van de grondleggers en lid van het eerste uur van Atletiekvereniging Oirschot.

Lees nog eens het prachtige interview met Piet in Spike nummer 2014-6, elders op deze website.

UPDATE 21 februari: de crematie van Piet is op maandag 26 februari om 11.00 uur in het crematorium Rijtackers in Eindhoven.

Wedertcross: 3 keer podium

18 feb '18

Bij de Wedertcross in Valkenswaard sleepte Atletiek Oirschot 3 podiumplaatsen in de wacht: Martien van de Ven 1e bij de M65, Bente Brands 2e bij de MPC en Nellie van Beers 3e bij de V55. Roland van Loon miste op 4 seconden het podium bij de M45.

Er waren maar liefst 16 leden die onze clubkleuren hoog hielden.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

Weer 3 prijzen voor Atletiek Oirschot

28 jan '18

Na een glorieuze avond, waar Atletiek Oirschot Sportvereniging van het Jaar werd en Martien van de Ven Sportman van het Jaar, moesten we vandaag weer aan de bak. En we maakten het bij de Joe Mann bosloop weer helemaal waar: Martien werd 1e bij de M65, Nellie 3e bij de V55 en Bente 1e bij de MPC.

In de Kempische Crosscompetitie gaat Martien nu op kop bij de M65 en Bente Brands bij de MPC en kunnen ze niet meer ingehaald worden.

Foto (Kees Smetsers): Martien 1

Sport Gala: We hebben 'm!

27 jan '18

Op het Sport Gala 2017 van de gemeente Oirschot haalde onze club vanavond de buit binnen:

1. Atletiek Oirschot: Sportvereniging van het Jaar!

2. Martien van de Ven: Sportman van het Jaar!

3. Bali-Runners: aanmoedigingsprijs!

Wat een club! 

foto Toon Erven

Koppel Roland van Loon-Ruud Wilting wint Cyclopathon

21 jan '18

Als Roland een goede fietser treft kan de overwinning hem niet ontgaan. En die goede fietser kwam er, in de persoon van Ruud Wilting, pas sinds kort lid van De Pedaleur. Ze wonnen afgetekend de Cyclopathon 2018. De strijd om de plaatsen 2, 3 en 4 was heel wat spannender, hoewel daar in de laatste ronden ook geen wisselingen van posities meer plaatsvonden. Er waren 14 koppels, wat minder dan vorige jaar omdat we niemand uit Best aan de start zagen.

Foto (Ad van Zelst): Léon Brands en Edwin Traa (2), Roland van Loon en Ruud Wilting (1), René Coolen en Rob van Overbeek (3) op het podium.

Meer foto's staan in het FOTOBOEK.

Martien van de Ven weer op het podium

21 jan '18

Bij de Global-e Spiridoncross in Rijen werd onze kersverse Brabants Kampioen Martien van de Ven vandaag 2e in de categorie M65.

Foto: Spiridon

We hebben weer een Brabants Kampioen!

14 jan '18

Vandaag wist Martien van de Ven bij de Witvencross, tevens Brabants Kampioenschap Cross, de eerste plaats te veroveren bij de M65. Brabants Kampioen! Nellie van Beers werd in haar categorie V55 derde.

Foto: Martien langs het Witven

Run-Archery demo

13 jan '18

Vanmorgen was de demonstratie van Run-Archery, de combinatie van hardlopen en boogschieten. Hardlopen kwam er nog niet van (dat kunnen we al), nu lag het accent op boogschieten. De demo werd gegeven door Wim Mulder uit Apeldoorn en Tonny van Kuringen, geassisteerd door enkele ervaren boogschieters. En na de uitleg - er komt meer bij kijken dan je denkt - waren onze mensen aan de beurt.

We hebben nu 8 hele/halve aanmeldingen voor de cursus. Maandag 22 januari beginnen de binnentrainingen. Zie de info bij ONZE WEDSTRIJDEN.

Foto (Ad van Zelst): Tom Michielsen, Hans Hoogmoet en Milou van Mierlo

Bekijk de foto's van de demo in het FOTOBOEK. 

Geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst

7 jan '18

Na de trainingen hadden we vandaag de gelegenheid om elkaar het beste toe te wensen voor 2018. Voorzitter Henry van der Schoot hield een korte toespraak, waarin hij het afgelopen jaar besprak met alles wat we bereikt hebben: nieuwe statuten, 5 nieuwe assistent-trainers, fitnessgroep D'n Aanloop, VOG-certificaten voor de trainers, de Kapellekes Trail, en nog meer. We gaan in 2018 op de ingeslagen weg door, met speciale aandacht voor de ontwikkeling van onze accommodatie.

Prikbord

Programma wandelgroep (update)

In afwijking van ons vaste programma, bevelen we de volgende activiteiten aan:

Zo 29 april, Groene Woud Lentetrail.
Nieuw, voor het goede doel georganiseerd door Bali-Runners en Atletiek Oirschot. Kijk bij ONZE WEDSTRIJDEN voor informatie.

Do 10 mei (Hemelvaart), Abdijenloop in Tongerlo.
Gaan we elk jaar naar toe,16 km met drankje en koek onderweg en bij aankomst. We spreken nog af hoe we daar komen.

Wo 16, do 17, vr 18 mei, Spoordonk Wandelt
Zie de info bij AGENDA.

UPDATE, nieuw evenement:
Za 19 mei, Landgoed Baest: Tour du ALS
Wandelen en trimmen, zie de AGENDA

Meer info: Martien van Geenen 06-83195240 of 0499-573281

datum bericht:
18 apr '18
meer...

Groene Woud Lentetrail: inschrijving is open (update)

De inschrijving voor de Groene Woud Lentetrail op zondag 29 april is geopend. Informatie en inschrijflink vind je bij ONZE WEDSTRIJDEN.

LET OP: we lopen door een natuurgebied, daarom is er een limiet van 200 wandelaars en 200 hardlopers. Als de limiet bereikt is, is er geen na-inschrijving. Dat wordt gemeld op deze website.

Meteen inschrijven, klik hier

Update 6 april: Kom in de stemming, klik hier

datum bericht:
6 apr '18
meer...

Rabobank Clubkascampagne

De Rabobank Clubkascampagne begint weer! Leden van de Rabobank krijgen een kaart in de bus met hun stemcode. Daarmee kun je 5 stemmen uitbrengen op je favoriete verenigingen. En jij stemt natuurlijk op ATLETIEK OIRSCHOT! In 2016 en 2017 mochten wij van de Rabobank een mooi bedrag ontvangen, dankzij jullie stemmen. Dat doen we nog eens over!

Stemmen kan van donderdag 5 april t/m maandag 30 april.

datum bericht:
3 apr '18
meer...

De teken komen weer!

Nu we in het voorjaar weer in korte broek en mouwloos de bossen  ingaan, komt het gevaar van een tekenbeet ook weer om de hoek kijken. Het RIVM heeft een kort instructiefilmpje gemaakt over het voorkomen van tekenbeten en hoe deze te behandelen. Klik hier

datum bericht:
29 mrt '18
meer...

Trainingen Oirschotse Stoelloop

De Oirschotse Stoelloop is op zaterdag 12 mei. We organiseren weer speciale trainingen voor onze 10 km-wedstrijd. Het is elke zaterdag om 9.00 uur vanaf het clubhuis van zaterdag 24 maart t/m 5 mei.
Lopers van alle niveau's kunnen meedoen, er zijn 3 tot 4 groepen.

Groep 1 en 2: gericht op de afstand, van 5 - 10 km
trainers Adrie Louwers, Joost van Kuringen en Hans van Hal.

Groep 3 en 4: gericht op snelheid, 10 km en meer
trainer Cees Koppen

datum bericht:
20 mrt '18
meer...

Triathlon: vrijwilligers gevraagd

De Triathlon Het Groene Woud is op zaterdag 30 juni. Zie de info bij ONZE WEDSTRIJDEN.

We hebben vrijwilligers nodig voor:
- de opbouw van 10.30 - 15.00 uur
- ondersteuning bij de wedstrijd van 16.00 - 19.30 uur
- opruimen van 19.30 - 21.00 uur

Enkele weken voor de wedstrijd komt er een bijeenkomst om alles door te spreken en de taken te verdelen. Aanmelden kan nu al (graag!) bij Esther de Wert

datum bericht:
22 feb '18
meer...

Ons klusteam

Dat onze accommodatie er altijd zo piekfijn bij ligt komt niet vanzelf. Daarvoor hebben we ons KLUSTEAM. Elke laatste vrijdag van de maand komen ze van 9-12 uur samen om allerlei onderhoud en klusjes uit te voeren.
We kunnen altijd wel extra handjes gebruiken. Dus... kun je wat uurtjes vrijmaken, kom eens langs als we bezig zijn, dan zijn we sneller klaar

datum bericht:
26 sep '17
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Atletiek Oirschot op Facebook. Like us!

Bij de berichten in de rubrieken NIEUWS, AGENDA, ONZE WEDSTRIJDEN en CLUBBLAD SPIKE staan Facebook-delen links. Als je aangemeld bent bij Facebook kun je hier snel je vrienden laten weten wat er bij Atletiek Oirschot gaande is. 

Onze Facebookpagina is: https://www.facebook.com/atletiekoirschot 

Miranda Kemps is de moderator, zij zorgt er voor dat er geen gekke dingen gebeuren.

datum bericht:
23 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...