Nieuws

28 Dec '08

Podiumplaatsen in eigen huis voor AV Oirschot

Het was koud bij de 23e Auwjaorscross in Oirschot, maar de zon scheen en de lopers hadden nergens last van. Het recreantenveld werd gevuld met ruim 50 lopers uit de eigen gelederen van Atletiekvereniging Oirschot.
Bij de wedstrijd Mannen 50+ won Ruud van Woensel in een tijd van 29:17 minuten over de 7793 meter. Nellie van Beers werd 2e in de categorie Vrouwen 45+ en Martien van de Ven behaalde de 3e plaats bij de Mannen 55+.

Bij de wedstrijd bij de Mannen senioren zette Wouter Jansen uit Tilburg zijn reeks van goede prestaties voort door de cross over 10 km te winnen. Hij werd gevolgd door Christophe Stoelinga. Snelste bij de Vrouwen senioren was Corine Spaans.
 

Foto: start van de recreantenloop

21 Dec '08

Nellie wint weer, Ruud en Martien 2e in Reusel

De generale repetitie voor de Auwjaorscross is weer prima verlopen voor AV Oirschot. Op een "schitterend" (lees: moerassig) crossparcours werd Nellie van Beers weer 1e bij de V35 (!) in een tijd van 32:16 over 6600 meter.

Ruud van Woensel werd 2e bij de M45 en Martien van de Ven werd 2e bij de M55, beiden liepen 8700 meter.

16 Nov '08

AV Oirschot vliegt over de Zevenheuvelen

Op zondag 16 november liepen maar liefst 24 lopers van AV Oirschot de afstand van 15 km over de Zeven Heuvelen te Nijmegen. Overstelpend was dit jaar het aantal deelnemers, maar liefst 27.500. Toen de eerste lopers aankwamen moesten de laatsten nog vertrekken. Het was gelukkig droog weer, fris en het waaide  behoorlijk . Zes atleten liepen een persoonlijk record, te weten Harry Bullens, Joke Bullens, Hans van Hal, Erik van Ingen, Hans van de Wal en Michael Boon. Harry Bullens was de snelste man van Oirschot en liep een mooie tijd van 1:05:56 uur. De snelste vrouw van Oirschot was Joke Bullens met een tijd van 1:17:12 uur. Verder waren er 4 vrouwelijke debutanten: Marion de Kort, Mirjam Smits, Ineke Conijn en Ria Louwers.

16 Nov '08

Nellie van Beers wint in Kasterlee

In Kasterlee (België) liepen 3 leden van AV Oirschot de natuurmarathon. Nellie van Beers kwam als eerste vrouw (alle categorieën) over de finish in 3:30 uur. Jac van Heerebeek verbeterde zijn persoonlijk record in een tijd van 3:28 uur en Cees van de Schoot liep de 42,2 km in 4:11 uur.

(archieffoto)

 

2 Nov '08

New York Marathon: Ad van Heerbeek is binnen!

Ons lid Ad van Heerbeek heeft de ING New York Marathon voltooid in een tijd van 3:43:01 netto. Ad was in New York met een 6-koppig team uit de Beerzen dat liep voor een goed doel. 

 

 

12 Oct '08

Twee podiumplaatsen voor AV Oirschot in Eindhoven

Ruud van Woensel was de snelste man van Atletiekvereniging Oirschot, hij behaalde de tweede plaats bij de Mannen 50+ met een tijd van 1:20:28 uur. Nellie van Beers werd tweede bij de Vrouwen 50+ met een tijd van 1:35:56 uur. Een fantastisch resultaat van de leden van AV Oirschot.

Naast deze twee prominenten deden een dertigtal leden mee met de Halve Marathon en één lid, Cees Koppen, liep de Hele Marathon.

De meeste lopers hadden het weer wat onderschat. Het was toch warm, de zon kwam er regelmatig doorheen en daar waren veel lopers niet op gekleed. Misschien de oorzaak van toch wat tegenvallende tijden van veel lopers. Voor het publiek was het natuurlijk zeer aangenaam, ze konden genieten van de vele bandjes en de goed verzorgde ambiance. De sfeer was uitgelaten en dat maakt Eindhoven tot een geweldige najaars (halve) marathon.

foto: Cees Koppen groet AV Oirschot als deelnemer aan de hele marathon

28 Sep '08

Martien van de Ven verbetert 4 clubrecords

De clubkampioenschappen meerkamp werden onder mooie weersomstandigheden afgewerkt. De deelname was wat minder dan vorig jaar, maar zowel deelnemers als vrijwilligers keken met voldoening terug.

Martien van de Ven verbeterde in zijn categorie M60 vier clubrecords en wel bij de 100 meter, de 1500 meter, het verspringen en het discuswerpen.

Britt Scheepens stelde een beste prestatie op de 600 meter

De complete uitslag vind je onder UITSLAGEN

21 Sep '08

Ruud van Woensel zesde in Hilvarenbeek bij de 29e Beekse Marathon

Het weer was prachtig, maar de resultaten vielen wat tegen bij de Oirschotse atleten. Ruud van Woensel werd 6e in zijn categorie van mannen 50+ op de 30 km met een tijd van 2:00:23 uur. Hij zette hiermee echter wel een clubrecord bij AV Oirschot (onder voorbehoud goedkeuring recordcommissie). Blessures en nog onvoldoende getraind vonden zij zich zelf. Cees Koppen en Ad van Heerbeek waren beiden te hard van start gegaan en liepen daarom net geen PR. Met de 30 km bereidt Antoinette van Esch zich voor op de Hele Marathon in Etten-Leur. Voor Hans van Hal was de halve marathon een voorbereiding op de Halve Marathon van Eindhoven.

16 Sep '08

De Kampioenen van de Interne Competitie zijn bekend!

Aan de laatste ronde van de Interne Competitie, de 5000 meter op de baan, deden 27 atleten mee. Martien van de Ven verbeterde het clubrecord bij de M60 en Ineke Conijn stelde een clubrecord bij de V55.

 

De kampioenen van de Interne competitie 2008 zijn:

Msen: Roland van Loon

M45: Harrie Bullens

M55: Bert van Hoof

M65: Maarten Kaptein

V45: Antoinet van Esch

V55: Ineke Conijn.

 

De uitslag met pr’s en cr’s vind je onder UITSLAGEN

De eindstand vind je in de rubriek WEDSTRIJDEN > interne competitie

In het FOTOBOEK staan foto’s van de wedstrijd en de prijsuitreiking

 

 

 

7 Sep '08

Nellie van Beers 2e bij de Ladies Run in Tilburg

Op zondag 7 september behaalde Nel van Beers in de categorie V50+ de tweede plaats op de 10 km in Tilburg. Zij legde de 10 km af in 44:52 minuten. De Ladies Run gaat vooraf aan de Ten Miles. Hoewel Nel het nog koud had gehad en er volop regen was, stopte dit 10 minuten voor aanvang van de Ten Miles. Door het perfecte weer (koel en veel zuurstof in de lucht door de regen) voor de atleten bij de Ten Miles wisten Cees Koppen en Ad van Heerbeek een PR te lopen. Zij liepen hun Tien Engelse Miles in resp. 1:10:28 uur en 1:14:10 uur. Bovendien vestigde Ad van Heerbeek hiermee een clubrecord bij de Mannen 55+.

Foto uit archief

23 Aug '08

Trainingen Halve Marathon Eindhoven van start

Zaterdag 16 augustus gingen 24 lopers van start bij de eerste gezamenlijke training voor de Eindhovense halve marathon. Ook dit jaar waren er weer enkele gastlopers die hadden ingeschreven voor deze trainingen met AV Oirschot. Er werd gelopen in 2 niveaugroepen onder leiding van Cees van de Schoot en Hennie van Rijt.

Zondag 17 augustus ging ook een groep van start met Ger van Heesch als trainer.

 

Informatie over deze trainingen vind je onder ALGEMENE INFO > trainingen

 

Zie het fotoboek voor een beeldverslag van de zaterdagtraining

19 Jun '08

Oirschotse teams 2e en 3e bij de Ekiden

Ze zullen wel spijt hebben in Best, om ons uit te nodigen voor de Ekiden ploegenestafette: Ons team met Harrie en Joke Bullens, Adrie van de Wal, Tineke van den Heuvel en Bert van Hoof behaalde de 2e plaats en het team met Cees Koppen, Nellie van Beers, Leny de Croon, Johan der Kinderen en Ad van Zelst werd 3e.

Overigens, ook het winnende team werd aangevoerd door een Oirschottenaar: Gerrie Dijkstra.

De tijd over de halve marathon was voor onze 3 teams resp. 1:34:14 uur, 1:35:18 uur en 1:38:00 uur. Met het wegwerken van de gewonnen prijzen (worst, kaas en bier) waren we rond 22:00 uur tegelijk klaar.

 

foto: Bert lost Tineke af

 

 

18 Jun '08

Hardloopcursus afgerond

Vandaag was de laatste les van de hardloopcursus. Er werd een bosloop gedaan en na afloop kregen Conny, Margareth, Petra en Nicole hun certificaten uitgereikt. Ook Margot en Mariëlle hebben de cursus afgerond, maar konden niet aanwezig zijn bij de laatste les.

 

Nu doorzetten dames!

 

foto: de cursisten met trainers Cees en Toon

17 Jun '08

Interne competitie 3 km: kop van klassement ongewijzigd

De 3e ronde van de interne competitie is gelopen. Aan de kop van het klassement is niets veranderd: ook deze keer waren  Roland van Loon en Antoinet van Esch de snelste man en vrouw. Harrie Bullens neemt de kop over bij de M45 en Ineke Conijn voert in haar eentje de categorie V55 aan. 

8 Jun '08

Jazzloop: Ruud van Woensel snelste man, Nellie van Beers snelste vrouw van AV Oirschot

Winnaars van de 22e De Meeuw Jazzloop waren bij de mannen Thijs Dekkers uit Sint Oedenrode  en bij de vrouwen, evenals in 2007, Rian van de Burgt uit Valkenswaard.

AV Oirschot had 3 leden op het podium: Ruud van Woensel werd 1e in z’n categorie M50 in een tijd van 36:29 uur over de 10 km, Nellie van Beers won de categorie V45 in 43:45 uur en Ronald van de Vondervoort wist bij de M40 een derde plaats te veroveren met een tijd van 43:36 uur.

Er sneuvelden vele persoonlijke records, te weten van Adrie van de Wal, Hans van Hal, Ton Smetsers, Vincent Klabbers, Lenie Heijms en Thea de Jong.

Er waren minder deelnemers dan vorig jaar (212 finishers), maar de sfeer was prima, mede door het nieuwe muziekfeest Zinderend Oirschot.

- De uitslag van AV Oirschotleden staan in de rubriek UITSLAGEN

- Binnen enkele dagen staan de foto's in het FOTOBOEK

21 May '08

Interne competitie 1500 meter prooi voor Roland van Loon en Antoinet van Esch

Dinsdagavond werd de tweede ronde afgewerkt van de interne competitie. Roland van Loon was de snelste man in een tijd van 5:05.3 minuten. Antoinette van Esch werd met ruime voorsprong eerste bij de vrouwen in 5:49.4 minuten. Beiden gaan ook aan kop in hun leeftijdklassement.  

 

Jac van Heerebeek verbeterde zijn eigen clubrecord bij de M45 met 2,5 seconde (5:12.2 min)

 

De complete individuele uitslag met p.r.'s vind je onder UITSLAGEN, de rangschikking in de competitie met de puntentelling staat onder WEDSTRIJDEN > interne competitie > uitslagenarchief. In het FOTOBOEK staan de foto's.

 

De volgende ronde is op dinsdag 17 juni, dan wordt de 3 km op de weg gelopen. Start om 19:00 uur in de Montfortlaan bij het klooster.

 

20 Apr '08

Ton Peeters verbeterde p.r. op de marathon

Vandaag was de Marathon van Antwerpen en daar liep Ton samen met ex-clubgenoten Gerrie Dijkstra en Henk van Gerwen. Bij 18 graden, een licht briesje uit het oosten en geen bewolking was het lekker loopweer. Goed parcours met enkele straten kasseien, prima organisatie, ongeveer 2000 deelnemers.

Ton schrijft: Voor mij was het bijzonder omdat ik een dikke PR heb gelopen in 2:55:36 uur. Zonder problemen en zonder horloge heb ik meer dan 4 minuten van mijn PR van Eindhoven vorig jaar afgehaald.

(foto: Henk, Gerrie, Ton)

19 Apr '08

Ruud van Woensel 2e bij de Oisterwijkse Vennenloop

Ruud liep een tijd van 54:46 minuten over de 15 km. Hij werd daarmee 2e bij de mannen 45+ en vestigde daarmee een clubrecord in zijn categorie M50. Dit record vestigde hij ondanks dat het parcours niet echt snel was, omdat het niet vlak was en er een lelijk keerpunt in zat, waardoor je bijna stilstond. Het regende tijdens de wedstrijd, maar dit was niet echt storend. Ruud heeft de hele wedstrijd alleen gelopen, omdat de kopgroep net iets te snel vertrok en de volgende lopers niet meer aan konden sluiten.

Antoinette van Esch en José van de Burgt liepen bij de recreanten 1:13:31 en 1:14:16 uur. Beiden gingen zij voor de afstand van 15 km.

Eelke Smits liep de 10 km in 51:10 minuten.

(archieffoto)
15 Apr '08

Jasper van Laarhoven aan kop bij interne competitie

De eerste wedstrijd voor de interne competitie is gelopen. De 500 meter werd gewonnen door Jasper van Laarhoven in 1:25 minuten. Tweede en derde werden Roland van Loon en Adrie Louwers.
Bij de vrouwen was Antoinette van Esch veruit de snelste.
De atleten die 2 dagen eerder de marathon in Rotterdam hadden gelopen waren er niet bij, daardoor waren er minder deelnemers dan vorig jaar. De volgende wedstrijd in de interne competitie is de 1500 meter op dinsdag 20 mei.
13 Apr '08

Nellie van Beers vierde bij de Marathon van Rotterdam

Vandaag liepen 9 AV Oirschot-atleten in Rotterdam de marathon, waarvan 3 debutanten. Nel van Beers had een tijd van 3:29 uur en behaalde daarmee in haar categorie V50 de vierde plaats. De snelste man van Oirschot, Ronald van de Vondervoort, debuteerde met dezelfde tijd als Nellie: 3:29 uur.

De twee andere debutanten waren Ger van Heesch (3:54 uur) en Jeanne Kemps met een tijd van 4:11 uur. Ad van Heerbeek liep een clubrecord bij de M50 met een tijd van 3:35 uur en Jac van Heerebeek liep een persoonlijk record: 3:31 uur.

De andere lopers hadden ook goede tijden gelopen: Cees Koppen: 3:37 uur, Ad van Zelst 3:50 uur, Cees van de Schoot 3:56 uur.

Voortreffelijk weer was het voor de lopers, vrij koel en toch zon. Heel anders als vorig jaar, toen de wedstrijd gestaakt moest worden vanwege de hitte.
 

30 Mar '08

Nellie van Beers en Ruud van Woensel handhaven de clubkampioenstitel

Vandaag hield AV Oirschot haar clubkampioenschappen cross. Zowel Nellie van Beers als Ruud van Woensel wisten hun eretitels te behouden. Het was voor Ruud nog even spannend in de eerste ronde toen Ronald van Loon hem vlak op de hielen zat. Ruud wist hem in de tweede ronde van 2 km los te schudden en behaalde in 37:05 minuten de eerste plaats voor de afstand van 10 km.

Nellie van Beers had al gelijk een flinke voorsprong en wist haar titel met een tijd van 27:06 minuten op de afstand van 6 km te behouden. Hoewel Nellie het toch zwaar had was dit niets vergeleken bij haar cross voor de Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg. Ze wilde gewoon clubkampioen blijven. Als Antoinette van Esch (haar zus) meegedaan had, had Nellie (volgens haar inzichten) niet gewonnen.

30 Mar '08

Clubkampioenschappen Cross: de jeugd

Tijdens de wedstrijd van de volwassenen was het nog mooi weer, dat was anders toen de jeugd van start ging. Doordat de regen met bakken uit de hemel viel vluchtte iedereen naar binnen om vervolgens na 10 minuten weer aan de start te verschijnen. De clubkampioenschappen cross AV Oirschot was voor de jeugd een afspiegeling van het gehele crossseizoen.

Een ploeg van 17 jeugdleden deed mee en daarbij waren de krachtsverhoudingen hetzelfde als afgelopen crossseizoen. Kim van Straten was duidelijk de sterkste van alle lopers over 1 ronde en Giel Peeters werd over 2 ronden niet bedreigd door een toch goedlopende Dennis Terhaag.

Bij de oudere jeugd was Joost de Man, broer Mark in de eindsprint te snel af. Jeroen Hoogers eindigde verdienstelijk als derde.

Thijs de Leest bleek na een rustige start bij de jongens A duidelijk de sterkste, direct gevolgd door Floris Boon. Opnieuw erg sterk liepen bij de allerjongsten Izzy en Tycho Smits en Eline van Hout, die in hun categorie eerste werden.

Tess Scheepens werd tweede in haar leeftijdsgroep terwijl Britt Scheepens eerste werd. In een felle eindsprint bleef Maran van Vugt zus Aranea net voor en dat leverde hem een mooie eerste plaats op.

Al met al een mooie afsluiting voor de jeugd van het crossseizoen, ondanks het slechte weer.
1 Mar '08

Nellie van Beers in de NK cross

Vandaag was Nellie van Beers de enige Oirschotse deelnemer aan de wedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen Cross. Bij een harde wind liep ze 25:47 minuten over 5600 meter en behaalde daarmee een eervolle 6e plaats.
 
Nellie vond het parcours loodzwaar door de vele regen die er was gevallen. Er waren stukken bij waar je voeten helemaal in de modder verdwenen, dat was ongeveer eenderde van het parcours. Nellie was in topconditie en heeft alles gegeven, maar beter zat er niet in.
 
Een aantal supporters was naar Rijen getrokken om Nellie aan te moedigen.
Op zondag deden Ton Smetsers en Maarten Tromp mee aan de recreantenlopen.
 

20 Jan '08

Jac van Heerebeek / Wil Scheepers winnen de cyclopathon.

Onze loper Jac van Heerebeek won samen met fietser Wil Scheepers van De Pedaleur de cyclopathon. De deelnemers trotseerden een drassige bosgrond achter het nieuw gebouwde zwembad. Eerst legt de loper 800 meter af en vervolgens gaat de fietser van start voor 1500 meter. En dit 8 maal. Vermoeiend omdat alles op alles gezet wordt in resp. de 800 en 1500 meter Voor de tweede plaats werd nog behoorlijk wat strijd geleverd tussen het koppel Roland van Loon/Geert Schilders, dat uiteindelijk tweede werd en het koppel Ton Peeters/Jan Verhoeven.

Een mooie strijd omdat het hier niet ging om de sterkste loper en de sterkste fietser, maar net andersom. Een sterkere loper /minder sterke fietser en een minder sterke loper/sterkere fietser.


Zie het fotoboek voor een beeldverslag van de cyclopathon
13 Jan '08

AV Oirschot-atleten trotseren stevige wind in Egmond aan zee.

Op zondag 13 januari liepen 5 Oirschotse atleten de Halve Marathon van Egmond. Ondanks de harde wind pal tegen op het strand wisten zij mooie tijden neer te zetten. Het was gelukkig droog en het strand was vanwege eb vrij breed en goed begaanbaar, zodat een ieder de ruimte had om te lopen.

Cees Koppen liep de halve marathon in 1: 34:28 minuten en was de snelste man van Oirschot, Jac van Heerebeek liep de halve in 1: 38:13 minuten, Ad van Zelst in een tijd van 1:41:56 minuten, Bert van Hoof in 1:42:01 en Ronald van de Vondervoort (die nog last had van zijn voetblessure) in 1:42:23 minuten.

Marita van Hoof liep de kwart marathon in 1:02:08 minuten.

Nieuws (2008)

28 Dec '08

Podiumplaatsen in eigen huis voor AV Oirschot

Het was koud bij de 23e Auwjaorscross in Oirschot, maar de zon scheen en de lopers hadden nergens last van. Het recreantenveld werd gevuld met ruim 50 lopers uit de eigen gelederen van Atletiekvereniging Oirschot.
Bij de wedstrijd Mannen 50+ won Ruud van Woensel in een tijd van 29:17 minuten over de 7793 meter. Nellie van Beers werd 2e in de categorie Vrouwen 45+ en Martien van de Ven behaalde de 3e plaats bij de Mannen 55+.

Bij de wedstrijd bij de Mannen senioren zette Wouter Jansen uit Tilburg zijn reeks van goede prestaties voort door de cross over 10 km te winnen. Hij werd gevolgd door Christophe Stoelinga. Snelste bij de Vrouwen senioren was Corine Spaans.
 

Foto: start van de recreantenloop

21 Dec '08

Nellie wint weer, Ruud en Martien 2e in Reusel

De generale repetitie voor de Auwjaorscross is weer prima verlopen voor AV Oirschot. Op een "schitterend" (lees: moerassig) crossparcours werd Nellie van Beers weer 1e bij de V35 (!) in een tijd van 32:16 over 6600 meter.

Ruud van Woensel werd 2e bij de M45 en Martien van de Ven werd 2e bij de M55, beiden liepen 8700 meter.

16 Nov '08

AV Oirschot vliegt over de Zevenheuvelen

Op zondag 16 november liepen maar liefst 24 lopers van AV Oirschot de afstand van 15 km over de Zeven Heuvelen te Nijmegen. Overstelpend was dit jaar het aantal deelnemers, maar liefst 27.500. Toen de eerste lopers aankwamen moesten de laatsten nog vertrekken. Het was gelukkig droog weer, fris en het waaide  behoorlijk . Zes atleten liepen een persoonlijk record, te weten Harry Bullens, Joke Bullens, Hans van Hal, Erik van Ingen, Hans van de Wal en Michael Boon. Harry Bullens was de snelste man van Oirschot en liep een mooie tijd van 1:05:56 uur. De snelste vrouw van Oirschot was Joke Bullens met een tijd van 1:17:12 uur. Verder waren er 4 vrouwelijke debutanten: Marion de Kort, Mirjam Smits, Ineke Conijn en Ria Louwers.

Home knop