Nieuws

31 Dec '11

Clubrecord Frans van der Staak in Oudejaarsloop

Vandaag heeft Frans van der Staak in Hilvarenbeek op de valreep van 2011 het 30e clubrecord van het jaar gesteld. Het betreft een verbetering van het 7 jaar oude record M55 op de 10 km van Martien van de Ven met 27 seconden.

foto: Frans in oktober in Eindhoven

26 Dec '11

Greg van Hest Brabants Kampioen Cross

In een mooie en goed bezette wedstrijd won Greg van Hest de Auwjaorscross en hij werd daarmee tevens Brabants Kampioen Cross. Hij liep de hele 9288 meter aan kop en werd afgetekend winnaar, vóór Thimothy Karanu die 1e werd in de categorie M senioren.

Bij de vrouwen was de overwinning van de Auwjaorscross voor Miriam van Reijen uit Amsterdam en het Brabants Kampioenschap werd gewonnen door Kim Dillen van Eindhoven Atletiek.

Foto Jan Appels: Greg van Hest komt als winnaar over de finish

26 Dec '11

Ereplaats voor Martien van de Ven

Onze clubgenoot Martien van de Ven is vandaag 3e geworden bij het Brabants Kampioenschap Cross, categorie M60.

Foto Jan Appels: Martien in actie

23 Dec '11

René loopt nog gauw een clubrecord

Op de valreep van 2011 heeft René nog een clubrecord gevestigd. Hij reed ervoor naar Utrecht en liep bij de U-track indoorwedstrijden 9.78 seconden over de 50 meter horden.

foto: archief

15 Nov '11

Frans van der Staak loopt clubrecord

Afgelopen zondag heeft Frans van der Staak het clubrecord M55 op de halve marathon aanzienlijk scherper gesteld. Hij liep de Valkenloop in Valkenswaard in 1:28:14 uur, een verbetering van het oude record met meer dan 8 minuten!

foto: archief

9 Oct '11

CR M55 op de marathon gesneuveld

Vandaag heeft Cees Koppen zijn 5e clubrecord van het jaar bij de M55 verbeterd. Bij de marathon Eindhoven haalde hij meer dan 3 minuten af van het vorige clubrecord dat sinds dit voorjaar op naam stond van Ad van Heerbeek.

foto: Cees in Eindhoven

25 Sep '11

Regen aan pr's bij clubkampioenschappen meerkamp

Het was mooi kermisweer vandaag en dat inspireerde onze jeugd tot goede prestaties. Er werden maar liefst 44 persoonlijke records verbeterd! Kijk maar eens bij de UITSLAGEN. De foto's, gemaakt door Sandra van Leuken, staan al in het FOTOBOEK.

foto: allemaal prijs!

20 Sep '11

Drie clubrecords op de 800 meter!

Vanavond werd de 800 meter op de baan gelopen. Twee spannende heats leverden 3 clubrecords en 5 verbeteringen van een persoonlijk record op. Joke Bullens verbeterde haar eigen clubrecord met bijna 7 seconden, Maarten Kaptein stelde een clubrecord in de categorie M70 en Ad van Zelst bij de M65.

Foto: start van de mannen. De Mannen 65+ liepen tegelijk met de vrouwen

18 Sep '11

Cees Koppen loopt clubrecord in Deurne

26e Groene Campus Halve Marathon Deurne. Niet gehinderd door clubgenoten liep Cees hier vandaag naar een tweede plaats én een nieuw clubrecord M55. Hij verbeterde het oude record van Ad van Heerbeek met 26 seconden.

foto: archief

13 Sep '11

Leden kiezen voor atletiek

Tijdens een druk bezochte ledenvergadering hebben de leden van AV Oirschot zich gisteren uitgesproken voor het doorgaan als volwaardige atletiekvereniging. Het alternatief - doorgaan als loopgroep - is hiermee voorlopig van de baan. Het bestuur wilde de garantie geven dat het in het rapport van Commissie I voorgestelde plan (onderhoud in eigen regie uitvoeren) tot 2014 ons niet in financiële problemen brengt. Daarnaast zal werving en behoud van leden speerpunt van beleid worden.

De stemverhouding was: 48 leden aanwezig, 46 stemmen uitgebracht, 32 voor plan Commissie I (atletiek), 13 voor plan Commissie II (loopgroep), 1 blanco.

foto: secretaris Jan van der Heijden haalt de stembriefjes op.

9 Sep '11

Nederlands record voor Martien van de Ven!

Vandaag heeft Martien van de Ven in Herentals (B) een unieke prestatie geleverd! Hij liep 2 clubrecords n.l. op de 10.000 meter baan en op de uurloop. Bij de laatste wedstrijd legde hij een afstand af van 13.688 meter, wat een verbetering van het 10 jaar oude Nederlands Record categorie M60 betekent. Een mooie opsteker voor onze club die dit jaar nu voor de tweede keer een Nederlands Record binnenhaalt. Martien verbeterde in februari ook al het record op de 3000 meter indoor.

foto: het officiële certificaat van de Atletiekunie

6 Sep '11

Hoe je beroemd wordt binnen 20 seconden

Vanavond werden bij de baanwedstrijden 2 clubrecords gesteld op de 100 meter sprint. Maarten Kaptein deed er 18,5 seconden over (cr M70) en Ad van Zelst 17,8 seconden (cr M65). 

foto: de laureaten na hun race in de stromende regen.

4 Sep '11

Clubrecord in Tilburg voor Cees Koppen

Het was vandaag erg warm in Tilburg, maar het clubrecord M55 op de 10 EM moest er toch aan geloven. Cees Koppen snoepte er mooi 40 seconden af en stormde na 1:13:30 uur (brutotijd) over de finish.

foto archief

27 Aug '11

Bart Noyen vestigt clubrecord

Onze mannen senioren zoeken de gaatjes in de clubrecords op! Bart Noyen won in Papendrecht de 400 meter horden en vestigde met zijn tijd van 1 minuut 15.14 sec. een clubrecord.

foto: archief

10 Aug '11

René van de Ven: clubrecord kogelslingeren

Vandaag heeft René van de Ven zijn cr kogelslingeren, dat dateerde van april, weer verbeterd.

René schrijft: "Na een paar maanden, of toch tenminste een aantal weken blessureleed (as. dinsdag nog een MRI, hopelijk wordt dan iets duidelijk) waarin ik helemaal NIETS heb gedaan (en helaas ook enkele kilo's ben aangekomen die er weer af zullen moeten) vandaag toch maar weer eens op wedstrijd geweest. Ben naar Tessenderlo getogen voor kogelslingeren, speer en kogel. Omdat het kogelslingeren wat uitliep en speer was vervroegd heb ik bij kogel moeten stoppen na 1 slechte poging. Maar niet getreurd, tegen alle verwachtingen in een nieuw CR bij kogelslingeren in de laatste poging en een degelijke speerworp na zo'n lange tijd niets doen. Zeer tevreden vandaag!"

foto: archief, René met discus

29 Jun '11

Weer clubrecord voor Cees Koppen

Dat loopt wel lekker in de categorie M55! Cees Koppen vestigde weer een clubrecord en wel bij de baanwedstrijden in Boxtel. Hij liep er de 10.000 meter in 44:18.0 minuten.

Foto uit archief

19 Jun '11

Cees Koppen loopt clubrecord op 15 km

Vandaag heeft Cees Koppen bij de ZLM Stratenloop in Goirle het clubrecord op de 15 km M55 verbeterd. Cees werd gehaasd door Harrie Bullens en hoewel de omstandigheden zwaar waren (regen en wind) haalde hij het clubrecord anderhalve minuut naar beneden.

foto uit  archief

16 Jun '11

Hardloopcursus succesvol afgerond

Woensdagavond was de laatste les van de hardloopcursus. Het werd een bosloop die wat langer duurde dan gepland. De koffie met speciaal gebak was dus zeer verdiend. Voor de cursus hadden zich 25 aspirantlopers opgegeven, waarvan er 18 de cursus hebben afgerond. Zij kregen uit handen van de trainers Toon en Cees het certificaat overhandigd. En nu aan de gang blijven mensen! 

11 Jun '11

Armand van der Smissen wint Oirschotse Stoelloop

Armand van der Smissen was vandaag de snelste man bij onze wegwedstrijd. Hij liep de 10 km in 32:53 minuten. Eerste vrouw was Kim Dillen, die het parcoursrecord verbeterde naar 36:04 min. Onze clubgenoot Ruud van Woensel werd winnaar in de categorie M55.

Na een regenbui in de middag klaarde het weer op en werd het een mooie wedstrijd. Er was muziek en tijdens de wedstrijd liep alles op rolletjes. Het zal toch wel iets te warm zijn geweest voor toptijden, want alleen Jiska van Deijne en Jan Manders verbeterden hun pr. Cees van de Schoot was net terug uit Alpe d'Huez, waar hij 2 keer de berg opliep en deed een rondje mee om los te lopen.

De complete uitslag met alle deelnemers staat bij ONZE WEDSTRIJDEN > uitslagarchief

De uitslagen van leden van AV Oirschot staan bij UITSLAGEN > Oirschotse Stoelloop

Foto: Armand is binnen!

9 Jun '11

Cees beklimt twee keer de Alpe d'Huez

Cees van de Schoot is in zijn missie geslaagd en heeft op één dag twee keer de beroemde alp hardlopend bedwongen. Sterker nog, om 10 uur was Cees klaar en zat hij aan de "grand café"! Velen waren bang dat Cees het niet zou halen vanwege de knieblessure waarmee hij al enkele weken rondloopt. Maar zie waar een ijzeren wil je kan brengen! Volgens Cees was vooral de tweede beklimming zeer zwaar, zeker toen hij op het einde ook nog last kreeg van kramp.

Het team De Lage Landen is er in geslaagd het doel om meer dan 50.000 euro op te halen voor KWF Kankerbestrijding te halen. In totaal brachten meer dan 4500 - vooral fietsende - deelnemers 20 miljoen euro bij elkaar.

18 May '11

Clubrecord hinkstapsprong

Hinkstapsprong is een discipline waar we ons in Oirschot de laatste 20 jaar niet meer mee bezig hebben gehouden. "Het wordt tijd dat daar verandering in komt", dacht René van de Ven en toen dat onderdeel in Eindhoven gisteren op het programma stond zette hij meteen een afstand neer van 9,97 meter. "Maar", zegt René, "dat moet minstens 10 meter worden, dus je hoort nog van me dit jaar".

foto archief

8 May '11

Toch Nederlands Record voor Martien van de Ven!

Op 27 februari liep Martien van de Ven in Gent (B) bij de 6e Aalster Indoormeeting beneden de vereiste limiet voor het Nederlands record M60! Helaas bleek later dat een andere atleet op dezelfde dag in Apeldoorn nog ietsjes sneller was. Maar... eind goed, al goed, de tijd van Martien is alsnog door de Atletiekunie erkend als NEDERLANDS RECORD!

Op de afbeelding het certificaat van de Atletiekunie.

3 May '11

Clubrecord speer aangepunt door René van de Ven

Vandaag heeft René van de Ven tijdens de eerste Avondwedstrijden Baan van dit seizoen zijn eigen clubrecord speerwerpen gebroken. Hij verbeterde het oude record, dat hij vorig jaar in Baarle Nassau vestigde, met maar liefst 50 cm.

foto: René brengt de jeugd op stoom

30 Apr '11

Koninklijke onderscheiding voor Cees van de Schoot

Vanwege zijn grote verdiensten voor Atletiekvereniging Oirschot heeft Cees van de Schoot gisteren uit handen van burgemeester Severijns een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is nu lid in de Orde van Oranje Nassau. Welverdiend Cees!

Foto: La Gazetta della Sport

19 Apr '11

Ad van Heerbeek: clubrecord op de marathon

Ad van Heerbeek is van onze club de enige deelnemer aan een voorjaarsmarathon. Hij koos voor Antwerpen, een goede keus bleek, want hij verbeterde het clubrecord dat al op zijn naam stond met een minuut naar 3:36:54 bruto.

Foto: archief

18 Apr '11

René van de Ven verbeterd clubrecord kogelslingeren

Hamerslingeren noemen ze het in België, bij ons heet het kogelslingeren. Zondag was René in Turnhout en sloot daar een actief weekend mooi af met een verbetering van zijn eigen clubrecord met maar liefst 4,5 meter tot 28,38 meter.

Foto uit archief

13 Apr '11

Hardloopcursus is weer van start

Afgelopen zondag was de eerste les van de hardloopcursus 2011. Vandaag maakten we de tweede training mee, waaraan 18 cursisten deelnamen. Cursusleiders Toon de Croon en Cees van de Schoot hielden er goed de stemming in, want sporten moet ook leuk zijn.

Voor hen die te laat waren bestaat nog steeds de mogelijkheid om aan te haken, klik voor info hier.

Foto's van de hardloopcursus staan in het FOTOBOEK

12 Apr '11

Clubrecord Roland van Loon

Circuit 14 is een serie van 4 baanwedstrijden in regio 14 - de Kempen. De eerste wedstrijden van het seizoen waren vandaag in Best. Roland van Loon stelde het clubrecord M35 op de 3000 meter baan op 10:25:38 min.

Foto: archief

27 Mar '11

Ruud van Woensel en Nellie van Beers clubkampioen cross

Vandaag werd onder een mooi lentezonnetje voor het clubkampioenschappen cross gestreden. Er waren 49 deelnemers waarvan - niet verrassend - Ruud van Woensel de snelste man en Nellie van Beers de snelste vrouw bleken. Weer mochten ze de wisselbekers in ontvangst nemen.

Bij de jeugd was er een lichte toename van het aantal deelnemers: 11, waarvan het merendeel in de pupillen categorie.

Zie de foto's in het FOTOBOEK

28 Feb '11

Geen NEDERLANDS RECORD voor Martien van de Ven (update)

Gisteren waren drie van onze baanatleten present in Gent (B) bij de 6e Aalster Indoormeeting. Er werden 3 CR's gevestigd: Bart Noyen bij het hoogspringen, René van de Ven op de 3000 m en Martien van de Ven ook op de 3000 m. De tijd van Martien was beneden de vereiste limiet voor het Nederlands record M60! Dat zou inhouden dat Martien een NEDERLANDS RECORD heeft gelopen.

Maar... Op dezelfde dag liep een zekere Cees Stolwijk bij de NK Indoor in Apeldoorn 10:22:04 minuten over de 3000 m. En die is ook 60+, dus... jammer!

foto uit archief

21 Jan '11

Weer clubrecord voor René van de Ven

René gaat maar door. Hij trok naar Utrecht voor de indoorwedstrijden van AV Phoenix en liep daar 3 wedstrijden.

Hij schrijft: afgelopen vrijdag in Utrecht geweest bij een indoor van AV Phoenix. Doordat ik vanwege het werk aan de late kant weg was en in Utrecht wat langer dan gepland heb moeten zoeken kwam ik maar net op tijd binnen voor de eerste sprintafstand (50m). Die liep ik dan ook zonder warming up. Ook de 60m viel daardoor erg tegen, je kunt je voorstellen dat zonder voorbereiding sprinten niet bepaald geweldig aanvoelde op mijn spieren. Het positieve nieuws was dat ik ook de 60mH heb meegedaan, wat als ik me niet vergis het 4e CR van dit jaar zou moeten zijn.

foto: archief

16 Jan '11

Nellie van Beers wint de cross in Eersel

De vijfde cross in de Sportplein Eindhoven Crosscompetitie was in Eersel. Het parcours was veranderd en drassig door de regen van de laatste dagen. Nellie van Beers won haar categorie V55 in een tijd van 23:27 min over 5000 meter. Martien van de Ven behaalde een 2e plaats in de categorie M60.

foto uit archief: Nellie van Beers

16 Jan '11

De eerste clubrecords in 2011!

René van de Ven en Martien van de Ven deden gisteren mee aan de ADMD meeting in de Sporthal in Gent België. René verbeterde zijn clubrecord kogelstoten naar 11,30 m en stelde een clubrecord op de 1000 meter in 3:25.94 min. Zijn oom Martien ging voor het Nederlands Record 1000 m indoor M60, maar haalde dat net niet. Wel een mooi clubrecord in 3:23.93 min. Uitgebreid verslag komt in de Spike.

Vandaag was René in Mol bij de Kampmeeting van Vabco. Daar stelde hij het clubrecord bij het polsstokhoogspringen indoor op 2,80 m.

foto uit archief: René van de Ven

Nieuws (2011)

31 Dec '11

Clubrecord Frans van der Staak in Oudejaarsloop

Vandaag heeft Frans van der Staak in Hilvarenbeek op de valreep van 2011 het 30e clubrecord van het jaar gesteld. Het betreft een verbetering van het 7 jaar oude record M55 op de 10 km van Martien van de Ven met 27 seconden.

foto: Frans in oktober in Eindhoven

26 Dec '11

Greg van Hest Brabants Kampioen Cross

In een mooie en goed bezette wedstrijd won Greg van Hest de Auwjaorscross en hij werd daarmee tevens Brabants Kampioen Cross. Hij liep de hele 9288 meter aan kop en werd afgetekend winnaar, vóór Thimothy Karanu die 1e werd in de categorie M senioren.

Bij de vrouwen was de overwinning van de Auwjaorscross voor Miriam van Reijen uit Amsterdam en het Brabants Kampioenschap werd gewonnen door Kim Dillen van Eindhoven Atletiek.

Foto Jan Appels: Greg van Hest komt als winnaar over de finish

26 Dec '11

Ereplaats voor Martien van de Ven

Onze clubgenoot Martien van de Ven is vandaag 3e geworden bij het Brabants Kampioenschap Cross, categorie M60.

Foto Jan Appels: Martien in actie

Home knop