Nieuws

27 Dec '15

Auwjaorscross voor Peter van der Velden

Een record aantal van 650 lopers had ingeschreven voor de 29e editie van de Auwjaorscross. Daarvan haalden er 602 de finish. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Peter van der Velden van GVAC in een tijd van 32:11 minuten. Eerste bij de vrouwen werd Amy van den Broek (Sprint) in 27:24 minuten.

Onze Oirschotse coryfeeën bij de masters moesten zwaar strijd leveren om op het podium te komen. Martien van de Ven werd 3e bij de M65, Nellie van Beers werd 2e bij de V55.

Foto: start bij de mannenwedstrijd. De later winnaar Peter van der Velden geheel links.

6 Dec '15

Nadja van der Schoot op het podium

Met elf AO-ers trokken we naar Bladel voor een nieuw evenement: de Kempen Trail. Er waren geen categorieën, alleen mannen of vrouwen. Nadja van der Schoot werd bij de 17 km fraai 3e bij de vrouwen overall.

foto uit archief 

29 Nov '15

Weer zege voor Martien van de Ven

In een kleine pauze van de Kempische Crosscompetitie trekt Martien naar Deurne voor de Zandboscross, onderdeel van de Limbra-competitie. Resultaat: 1e M65! 

 

foto uit archief

22 Nov '15

Nellie van Beers eerste in Sint-Oedenrode

Bij de tweede wedstrijd in de Runamine Kempische Crosscompetitie - de Driedorpencross in Sint-Oedenrode - was Nellie van Beers deze keer haar rivale Anne Rindt de baas. Met een voorsprong van 6 seconden won ze de categorie V55.

Martien van de Ven werd tweede bij de M65.

  

archieffoto

15 Nov '15

Roland van Loon weer Nederlands Kampioen

Dit weekend vonden in Diever (Drente, Nationale Park Drents-Friese Wold) de NK oriëntatielopen plaats. Roland van Loon werd vorig jaar Nederlands kampioen lange afstand bij de M40 en wist dat dit jaar te herhalen. 

 

foto uit archief

1 Nov '15

Prachtige Oirschotse Heideloop

Het was prachtig weer vandaag en daardoor kregen we ook een prachtige Heideloop. Er deden 29 wandelaars mee en 108 hardlopers, verdeeld over 5 groepen. 

In het FOTOBOEK staan de foto's van het hardlopen en de wandelaars.

24 Oct '15

Jubileum afgesloten met daverend feest

Na een sportief middagprogramma - Spel zonder Grenzen - vierden we het 30-jarig bestaan van onze atletiekvereniging met een spetterend feest in het Hof van Solms. De foto's komen in de loop van de dag in het FOTOBOEK.

  

foto: Jan Appels 

11 Oct '15

Nellie van Beers wint in Eindhoven

Bij de halve marathon Eindhoven heeft Nellie van Beers de categorie V60 gewonnen in een tijd van 1:37:38 uur. Ze had een voorsprong van maar liefst 8 minuten op de nummer twee in de categorie.

  

foto: Nellie passeert de waterpost van Atletiek Oirschot 

26 Aug '15

Roland en Nellie winnen Rondje Kemmer

In drukkend warm weer liep Roland van Loon in 41:42.3 minuten de 10 km van onze interne 10 km. Nellie van Beers was met 48:36.4 de snelste vrouw. Maar liefst 80 deelnemers gingen van start, waaronder enkele lopers die nog pas in het voorjaar de hardloopcursus hadden gevolgd.

 

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

12 Aug '15

Podium en CR voor Nellie van Beers

Bij de Vakantieloop in Biest-Houtakker liep Nellie van Beers de 10 km in 44:48 minuten. Goed voor een podiumplaats (3e V45) en tevens een clubrecord in de categorie V60. 

  

archieffoto

31 Jul '15

Roland van Loon bij de WK Oriëntatielopen

Van 25 juli t/m 1 augustus deed Roland van Loon mee aan de wereldkampioenschappen oriëntatielopen in Götebörg (Zweden). In de categorie M40 behaalde hij bij de Sprint de 28e plaats en bij de Long Distance werd hij 84e. 

Roland schrijft:

De long distance was in de bossen ten oosten van Götebörg. Pure wildernis: geen paden, alleen bossen, moerassen, kliffen en rotsblokken. Heel anders dan onze Nederlandse bossen en dus erg lastig.

De sprint distance was in Erikshaven in het noordelijk deel van de stad Götebörg. Bebouwd gebied, waarbij snelheid zeker zo belangrijk is als orienteren. Dat lag mij beter.

Foto: Roland in het onderdeel sprint

21 Jul '15

Nellie van Beers 1e in Kasterlee

Ons jaarlijkse uitje naar Bels werd een mooi succes voor Atletiek Oirschot. Nellie van Beers won met overmacht de 10 mijl in een tijd van 1:20:50 uur (categorie Vrouwen Veteranen III).   

28 Jun '15

Roland van Loon prolongeert NK-titel

Bij de Nederlandse Kampioenschappen Oriëntatielopen in Nijmegen heeft Roland van Loon op het onderdeel Sprint zijn titel met succes verdedigd. Met 8 seconden voorsprong won hij de categorie M40.

  

foto uit archief

21 Jun '15

Twee keer podium in St. Oedenrode

Bij de Vaderdaglopen in Sint Oedenrode liepen Hans van Hal, Henk van Gerven en Nellie van Beers vandaag de halve marathon. Henk werd 2e bij de M55 en Nellie werd 2e bij de V55.

  

foto: Henk ook weer eens op het podium

18 Jun '15

Twee clubrecords voor Piet van Oirschot

Tijdens de open avondwedstrijd op onze baan stal Piet van Oirschot de show met twee clubrecords bij de Mannen Masters 55. Hij verbeterde het clubrecord discuswerpen van Martien van de Ven met zo'n 2 meter en zette bovendien bij het hoogspringen het clubrecord op 1.10m. We hopen dat we bij de volgende wedstrijd (donderdag 17 september) meer leden mogen verwelkomen, zeker nu Piet het goede voorbeeld heeft gegeven! Dus wie volgt? 

17 Jun '15

Hardloopcursus afgesloten, of toch niet?

Vanavond kregen de deelnemers aan de hardloopcursus hun certificaten uitgereikt. We hadden dit jaar 28 inschrijvingen, waarvan 26 de cursus tot een einde hebben gebracht. De cursus krijgt een vervolg met een mooie actie: de deelnemers mogen voor een bescheiden bedrag tot 1 oktober mee trainen met groep 1. Er zal dan speciale begeleiding zijn voor hen waarvoor het niveau nog te hoog is. Als ze daarna lid worden betalen ze pas contributie vanaf 1 januari 2016.

Deze actie is ook bekend gemaakt aan de deelnemers van de hardloopcursus van 2013 en 2014 (voor zover ze nog geen lid zijn) en aan onze "eurolopers".

foto: Jac, Cees en Toon delen de certificaten uit. 

14 Jun '15

NK Masters: tweede zilver voor Martien van de Ven

Martien pakte bij de Nederlandse Kampioenschappen voor masters opnieuw een zilveren medaille. Op de 800 m kwam hij nét tekort voor goud. Het verschil met de nummer 1 was minder dan 1.3 seconde. Martien heeft er blijkens zijn tijd in ieder geval alles aan gedaan, want hij verbeterde zijn eigen clubrecord met ruim 2 seconden naar 2.44.39 min.

  

foto uit archief

13 Jun '15

Zilver voor Martien van de Ven op dag 1 NK Masters

Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor masters in Zierikzee heeft Martien van de Ven op de eerste dag direct een medaille behaald in de categorie mannen 65. Op de 1500 m liep hij naar een mooie 2e plaats in 5:43.02 min. Hij bleef met zijn tijd iets meer dan 2 seconden boven zijn eigen clubrecord van afgelopen week in Best. 

  

foto Koos Ophorst

7 Jun '15

Nellie van Beers wint in Maastricht

Met bijna 3 minuten voorsprong op nummer 2 wint Nellie van Beers de categorie V55 op de 10 mijl over de Sint Pietersberg.  

2 Jun '15

Clubrecord op de 1500 meter

Bij de regiocompetitiewedstrijden Circuit 14 in Best wist Martien van de Ven het al op zijn naam staande clubrecord op de 1500 meter te verbeteren met 12 seconden.  

archieffoto

17 May '15

Nieuwe trainer/begeleider

Vandaag is Joost van Kuringen voor het eerst opgetreden als trainer/begeleider bij de recreantentrainingen. We kunnen blij zijn dat we weer een extra mannetje er bij hebben. 

9 May '15

Dat was leuk: de Candy-Run!

Dit jaar hadden we iets nieuws in het voorprogramma van de Oirschotse Stoelloop: de Candy-Run. Een kort sprintje van de Oirschotse Stoel naar de Markt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Daar wachtte voor 62 deelnemertjes een smakelijke verrassing.

Bekijk alle foto's in het FOTOBOEK 

9 May '15

Oirschotse Stoelloop voor Luc Schout

In een tijd van 31:19 minuten over de 10 km won Luc Schout uit Nijmegen met overmacht de Oirschotse Stoelloop. Met deze tijd verbeterde hij tevens het parcoursrecord van Harm Sengers uit 2012 met 35 seconden. Gwynny Hamilton won de wedstrijd bij de vrouwen in 38:53 min. 

Na een lange blessure is onze clubgenoot Ruud van Woensel ook weer terug. Hij won in een tijd van 37:52 min. het klasssement M55.

Er waren 228 deelnemers.

Ook onze recreanten waren er weer bij. Luc Schout is al niet meer te zien!

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

  

8 May '15

Atletiek in het museum

Vanmiddag heeft Ruud Rijcken - oud huisarts in Oirschot - in het museum De 4 Quartieren de tentoonstelling Meten & Wegen geopend. Op deze tentoonstelling is een ruime plaats ingeruimd voor atletiek, omdat meten van tijd en afstand een essentieel onderdeel van de sport is. Wij hebben van het museum de kans gekregen om Atletiek Oirschot te promoten door een serie foto's van onze atleten, een diapresentatie en een korte schets van de geschiedenis van onze club.

19 Apr '15

Hardloopcursus gestart met 26 deelnemers

De hardloopcursus is weer van start. Er hebben zich 26 deelnemers aangemeld, die onder leiding van Toon de Croon en Pieter van Esch in 10 weken hun conditie op peil gaan brengen. Onder hen 3 leden die om uiteenlopende redenen een tijdje uit de roulatie zijn  geweest en het hardlopen weer gaan oppakken. Welkom terug! 

18 Apr '15

Nu toch een clubrecord voor Nellie op de 15 km

Nadat 14 dagen geleden een ongeldige uitslag werd gelopen in Boxtel (het parcours was te kort gemeten), lukte het dan vandaag toch in Oisterwijk: een clubrecord in de categorie V60 voor Nellie van Beers 

archieffoto

11 Apr '15

Roland van Loon 3e in Valkenburg

Roland werd 3e in de Cauberg Trail Run, een mooie, zware trailrun over en rondom de Cauberg in Valkenburg.

Afstand 18 km, 99% onverhard, met 412 meter hoogteverschil.  

6 Apr '15

Nellie van Beers grijpt langs clubrecord

Nellie van Beers behaalde bij de Paasloop in Boxtel een mooie 2e plaats in de categorie V35(!). Er werd haar echter wel een clubrecord door de neus geboord, want na afloop bleek dat de afstand tekort was: 14,475 i.p.v. de beoogde 15 km. "Sorry voor het ongemak" staat er dan op de website van Marvel... 

archieffoto

22 Mar '15

Roland van Loon en Dana Mollen clubkampioen cross!

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen was de strijd spannend dit jaar. Nadat Roland bijna 4 ronden achter Ruud had aangejaagd, kon hij hem bij het uitkomen van het Kemmerbos verschalken. Roland ging met 4 seconden voorsprong over de finish en werd zo voor de 5e keer in zijn loopcarrière Clubkampioen Cross.

Bij de vrouwen eindigde de strijd tussen meervoudig clubkampioen Nellie van Beers en nieuwkomer Dana Mollen in een voorsprong van 11 seconden voor Dana. Nellie kon er wel vrede mee hebben: "Dana is bijna 30 jaar jonger, dit zat er een keer aan te komen".

  

15 Mar '15

Nellie van Beers met clubrecord 2e in Kempenrun

Bij de Kempenrun behaalde Nellie van Beers een mooie 2e plaats in de categorie V55. Haar tijd op de halve marathon van 1:38:25 uur betekende een clubrecord in de categorie V60.

archieffoto

15 Mar '15

Martien van de Ven 1e in Bakel

Nu het cross-seizoen ten einde loopt slaat Martien nog zijn slag in Bakel: 1e M60! 

archieffoto

1 Mar '15

Twee podiumplaatsen in Best

Martien van de Ven heeft vandaag de categorie M65 gewonnen bij de Joe Mann Bosloop in Best. Hij gaat nu weer aan kop in het klassement van de Kempische Crosscompetitie.

Nellie van Beers kon dit keer haar rivale Anne Rindt niet voorblijven en werd 2e bij de V55. Zij gaat onbedreigd aan kop in de competitie.

Er komt nu nog één cross in de Kempische crosscompetitie: op 8 maart de Karpencross in Eindhoven. En dan sluiten we het cossseizoen af in Oirschot met de Clubcross op zondag 22 maart.

  

foto: Nellie van Beers

23 Feb '15

Wim en Frans Verhagen vrijwilligers van het jaar

Zoals gewoonlijk werd bij de jaarvergadering de vrijwilliger van het jaar in de bloemetjes gezet. Het waren er twee dit jaar: de gebroeders Wim en Frans Verhagen. Altijd present als er geklust moet worden op het veld. En vergeten we vooral niet dat het clubmensen zijn in hart en nieren: ze hebben de halve familie aan het hardlopen gebracht.

    

foto: Wim en Frans praten nog wat na met Hans en José 

23 Feb '15

We hebben een nieuwe voorzitter!

Na 10 jaar het voorzitterschap vervuld te hebben heeft Jan Kemps vandaag de voorzittershamer overgedragen aan Jeanine van de Kam. De voordracht van Jeanine werd door de vele aanwezige leden met enthousiasme begroet.

In de plaats van aftredend bestuurslid Jan van der Heijden werd Gerda Manders in het bestuur opgenomen.

21 Feb '15

Roland van Loon sportman van het jaar

Bij het jaarlijkse Sportgala in de Kemmer is Roland van Loon gekozen tot Oirschots Sportman van het Jaar! Hij verdiende de titel door de drie Nederlandse Kampioenschappen Orienteringslopen die hij in 2014 behaalde.

Atletiek Oirschot eindigde bij de verkiezing Sportvereniging van het Jaar op de tweede plaats.

15 Feb '15

Martien haalt 3 medailles bij NK indoor én 3 clubrecords

Bij de Nederlands Kampioenschappen indoor behaalde Martien drie medailles op. Zaterdag werd hij 3e M65 op de 1500 meter, zondag behaalde hij 2 keer zilver: op de 800 en op de 3000 meter. Zijn tijden op de 3 afstanden zijn tevens verbeteringen van de bestaande clubrecords.

  

foto uit archief

1 Feb '15

Martien van de Ven wint in Limburg

Af en toe maakt Martien van de Ven een uitstapje naar de Limbra-competitie. En ook daar weet hij te winnen: 1e M60 bij de Artifice cross in de Heldense bossen. 

Archieffoto

25 Jan '15

Martien van de Ven wint in Limburg

Vandaag was de Vlakwatercross in Venraij, onderdeel van de Limbra-crosscompetitie. Na correctie van de uitslagen kreeg Martien van de Ven de eerste plaats toegewezen bij de M60. Foto: de start in Venraij. Martien geheel rechts.
18 Jan '15

Weer de volle winst voor Nellie en Martien

Bij de Dieprijtcross in Eersel stond er weer geen maat op Martien van de Ven en Nellie van Beers. Martien won met een gigantische voorsprong op de nummer 2 bij de M65. Nellie perste er met 8 seconden voorsprong op Anne Rindt de overwinning bij de V55 uit. 

  

foto uit archief

18 Jan '15

Cyclopathon voor Roland van Loon en Wim Smits

Roland van Loon won voor de tweede keer in zijn carrière de cyclopathon. Met fietser Wim Smits voerde hij felle strijd met het team Tineke van den Heuvel-Henk van Ham-Dirk van Rijen. Ze legden het met 40 seconden af, maar werden toch als eerste  geklasseerd omdat het andere team met 3 personen was.

foto: het podium met in het midden Roland en Wim. 

17 Jan '15

Martien komt 26 seconden tekort bij NK Cross

Martien van de Ven ging zaterdag 17 januari in Kerkrade op jacht naar een medaille tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Cross. Zowel in de Kempische crosscompetitie als in de Limbra competitie wint hij veel, zo niet alle wedstrijden, dus hij wist dat hij een kans maakte op een medaille. Nationaal gezien zijn er echter, zo wist hij uit eerdere uitslagen, twee Masters 65 die duidelijk te sterk zijn. De derde plaats was echter een optie, zo gaf hij van tevoren aan. Helaas lukte het niet, Martien werd 4e op slechts 26 seconden van de nummer 3. Niettemin een hele mooie prestatie!

   

archieffoto 

10 Jan '15

Eerste clubrecords van 2015!

Vandaag trokken Martien en René van de Ven weer naar Gent om deel te nemen aan de indoormeeting georganiseerd door Vlierzele Sportief. Ze namen beiden deel aan de 200 m en de 800 m, met als gevolg de eerste vier clubrecords van 2015. Op de 200 m liep René bij de senioren naar 28.59 sec, Martien liep bij de Mannen Masters 65 naar 35.15 sec. Op de 800 m startte René het snelst, maar werd hij halverwege door Martien ingehaald om vervolgens in de laatste ronde hem weer voorbij te gaan. 'Achteraf had het harder gekund want ik had veel te veel over'. René finishte in ongeveer 2:46.75 min, een seconde of 4 voor Martien (2:50.94 min.).

   

foto: de topsporthal in Gent 

4 Jan '15

Eerste winst is binnen

Martien van de Ven haalde bij de Jaspercross in Asten de eerste winst in 2015 binnen. Hij werd met ruime voorsprong 1e bij de M60 en staat nu in de Limbra-competitie op de 3e plaats bij de M60  

Nieuws (2015)

27 Dec '15

Auwjaorscross voor Peter van der Velden

Een record aantal van 650 lopers had ingeschreven voor de 29e editie van de Auwjaorscross. Daarvan haalden er 602 de finish. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Peter van der Velden van GVAC in een tijd van 32:11 minuten. Eerste bij de vrouwen werd Amy van den Broek (Sprint) in 27:24 minuten.

Onze Oirschotse coryfeeën bij de masters moesten zwaar strijd leveren om op het podium te komen. Martien van de Ven werd 3e bij de M65, Nellie van Beers werd 2e bij de V55.

Foto: start bij de mannenwedstrijd. De later winnaar Peter van der Velden geheel links.

6 Dec '15

Nadja van der Schoot op het podium

Met elf AO-ers trokken we naar Bladel voor een nieuw evenement: de Kempen Trail. Er waren geen categorieën, alleen mannen of vrouwen. Nadja van der Schoot werd bij de 17 km fraai 3e bij de vrouwen overall.

foto uit archief 

29 Nov '15

Weer zege voor Martien van de Ven

In een kleine pauze van de Kempische Crosscompetitie trekt Martien naar Deurne voor de Zandboscross, onderdeel van de Limbra-competitie. Resultaat: 1e M65! 

 

foto uit archief

Home knop