Nieuws

25 Feb '24

Roel is Brabants Kampioen Cross!

In Waalre werd de laatste cross van de Kempische Crosscompetitie gelopen, dat ook meteen dubbelde als het Brabants Kampioenschap. 

Atletiek Oirschot behaalde een 3e plaats met Martien van de Ven bij de M70, een 2e plaats met Nellie van Beers bij de V65 en een 1e plaats en dus Brabants Kampioen met Roel van de Ven (JPB/U10)!

Verder liepen Kees Smetsers, Emin Muzhabekov, Imke van Veen en Nienke Vasen mooie races bij hun categorieën. Teleurstellend van de organisatie was wel het gegeven dat ze bij Nienke, misschien wel de grootste doorzetter van allemaal, de tijdklok niet hadden laten lopen "omdat de volgende groep al klaar stond". Daar spreekt wat ons betreft niet de waardering uit die elke deelnemer zou moeten krijgen. 

Lotte van de Ven werd tot slot bij de meisjes mini pupillen (U8) 2e in het eindklassement maar was wegens ziekte niet aanwezig. Thuis nam ze haar beker alsnog met een grote glimlach in ontvangst.

19 Feb '24

Wedertcross met heel veel regen en modder

Een verslag van Kees Smetsers

De voorlaatste cross van de Kempische Cross Competitie was in Valkenswaard. De Wedertcross paste helemaal in het plaatje van de afgelopen maanden. De hele dag regen en daardoor was het parcours, dat vanwege de vele regenval van de laatste weken al was aangepast, toch weer heel modderig en op sommige plaatsen spekglad geworden. Dat beloofde een zware wedstrijd en dat werd het ook. Veel deelnemers moesten hun laatste krachten aanspreken om de finish in een redelijk tempo te halen.

Van de deelnemers van Atletiek Oirschot hadden Nellie van Beers (V65) en Martien van de Ven (M70) nog een minieme kans op het kampioenschap van de Kempische Cross Competitie. Maar toen ze aan de start stonden wisten ze al dat dit jaar niet zou lukken. Nellie en Martien liepen allebei een heel goede wedstrijd, maar het was niet voldoende om de eerste plaats in het klassement te bereiken. Ze zullen dit jaar allebei tweede worden in hun categorie en dat is al een heel mooie prestatie, zeker omdat ze allebei in het afgelopen jaar geplaagd zijn door blessures. De dubbeltelling van de Nederlands Kampioenschap Cross op het E3 strand in Eersel heeft ook invloed gehad, zeker op het klassement van Martien. Als die dubbeltelling er niet zou zijn geweest, dan waren de kansen van Martien groter geweest. Hoe dan ook, Atletiek Oirschot mag trots zijn op deze beide toppers.

Nellie werd in Valkenswaard in de categorie V65 tweede achter Karin Verheijden, die vorige week in Schoorl nog Nederlands Kampioen werd op de 10 kilometer. Nellie had zich bij deze cross tot doel gesteld om niet te vallen en dat lukte haar ook, ondanks dat het parcours spekglad was.

Martien werd in de categorie M70 derde achter Gerard Wouters en Jos Rooijakkers. Gerard Wouters werd vorige week ook Nederlands Kampioen op de 10 kilometer. Dat maakt de prestaties van Martien en Nellie alleen nog maar mooier.

Edwin van de Ven liep een heel snelle wedstrijd, ondanks dat hij de laatste weken keihard heeft getraind in voorbereiding op de uitdagingen die hij in de komende weken aan zal gaan, waaronder de marathon van Rotterdam. Zo liep Edwin gisteren nog 18 km door de Kampina en ging hij 's middags nog 47 km mountainbiken. Vandaag werd hij 7e in de categorie M35.

Cees van Eijk had net als alle andere deelnemers een zware wedstrijd gelopen, door de modder en over de heuveltjes van het parcours van de Wedertcross. Cees werd 8e in de categorie M55.

Kees Smetsers liep, zoals gebruikelijk, in de achterhoede van de oudste deelnemers van deze wedstrijd. Kees werd 6e in de categorie M70.

Ook onze jeugdleden waren weer present. De jongedames Imke van Veen (20e bij de VU14/MJD) en Nienke Vasen (21e VU14/MJD) beten het spits af. Het was ook voor hen zwaar door de modder, maar ze waren erbij! Voor Roel van de Ven (MU10/JPB) was het een moeilijk cross-seizoen door een maand ziekte en beduidend mindere prestaties als gevolg daarvan, maar hij komt langzaam terug op zijn oude niveau en dat liet hij zien door op enkele seconden van de nummers 1 en 2 te finishen op een 3e plek. Zijn zusje Lotte loopt nog altijd in de jongste categorie: de meisjes onder 8 (mini-pupillen) en de laatste weken had ze al diverse keren het podium gehaald. Helaas heeft Lotte de laatste paar weken de ziekte te pakken waardoor ze de cross in Best al moest overslaan. Vandaag probeerde ze het weer, maar ook aan haar was te zien dat dit veel invloed op je prestaties heeft. Alsnog een prima 5e plaats, maar ze had op meer gehoopt.

Volgende week is de Paarse Bos Cross bij de Hut van Mie Pils in Waalre. Dit is de laatste wedstrijd van de Kempische Cross Competitie, die dit jaar voor Atletiek Oirschot minder succes heeft opgeleverd dan voorgaande jaren. Maar er zijn toch best veel podiumplaatsen geweest en dat geeft hoop voor het volgende jaar.

Foto: Nellie van Beers op het podium met Karin Verheijden.

Meer foto's in het FOTOBOEK Van alles wat in 2024

4 Feb '24

De 25 kilometer van de Asselronde in Apeldoorn

Een verslag van Kees Smetsers

We zitten nu op de helft van de winter en dan is het natuurlijk een mooi moment om mee te gaan doen aan de Asselronde van 25 kilometer, die deel uit maakt van de Midwintermarathon in Apeldoorn. Daarom hadden Henk van Gerven, Elia Deenen, Antoinet Hems, Karin van de Pas en Kees Smetsers zich aangemeld voor dit evenement. Omdat Karin van de Pas op het laatste moment wegens ziekte niet mee kon doen, had Edwin van de Ven haar startnummer overgenomen en hij ging dus mee naar Apeldoorn.

Bij de start op de Loolaan in Apeldoorn was het indrukwekkend om te zien hoeveel deelnemers er aan de start stonden. Over het hele weekend bleken er 16.000 deelnemers te zijn, die op deze gecertificeerde wedstrijd af waren gekomen. Eindelijk weer eens een wedstrijd, waarvan de te lopen kilometers exact kloppen, dat is vaak niet het geval.

Vóór de start was al afgesproken dat Edwin en Antoinet samen zouden gaan lopen. Edwin wilde deze keer geen snelle tijd lopen en daarom zou hij bij Antoinet blijven. Henk van Gerven en Elia Deenen zijn in voorbereiding op de hele marathon van Hulst naar Terneuzen en zouden daarom ook een koppeltje vormen. Kees Smetsers was de hele week ziek geweest en had daarom gezegd dat de anderen niet bij hem hoefden te blijven. Zo ging iedereen op zijn eigen manier de wedstrijd in.

Het parcours liep door de prachtige bossen en heidevelden aan de noordkant van de Hoge Veluwe en daar kwamen de deelnemers diverse hellingen tegen. De laatste kilometers liepen echter constant naar beneden en dat was natuurlijk super. Onderweg regende het zo nu en dan, maar echt koud was het niet.

Edwin en Antoinet liepen samen naar een tijd van 2.17.40 en daar zal vooral Antoinet heel tevreden over zijn geweest. Henk van Gerven en Elia Deenen beleefden samen ook een heel mooie wedstrijd en de eindtijd van 2.32.38 zal vooral Elia heel veel vertrouwen geven voor haar eerste marathon, die zij in april gaat lopen. Kees Smetsers kwam veel kracht te kort en had vooral in de eerste kilometers heel moeilijk. Later in de wedstrijd kon hij zich herstellen. Het was zijn eerste wedstrijd als 77-jarige en daarom zal ook hij met zijn eindtijd van 2.37.26 tevreden zijn geweest.

Als lid van Atletiek Oirschot en als Bali Runner hadden ze allemaal genoten van deze wedstrijd, die aan hen allemaal vertrouwen zal geven voor de uitdagingen, die in de komende maanden op de agenda staan.

Foto: Edwin, Antoinet, Kees, Karin en Henk voor de start van de Asselronde

Noot redactie:
Voor de leden van Atletiek Oirschot in het bezit van een wedstrijdlicentie (Antoinet, Edwin en Kees) betekende hun prestatie een clubrecord op de 25 km in hun categorie. Omdat de 25 km geen officiele afstand is van de IAAF/Atletienunie wordt de prestatie genoteerd als een BP (Beste Prestatie)

4 Feb '24

Onze jeugd liep een QR-puzzeltocht

Onze jeugdcommissie had een leuke activiteit georganiseerd, een wandeling met QR-codes. Weer eens iets anders dan een crossloop of een indoorwedstrijd, even tijd voor ontspanning en gezelligheid. Het was ondanks de regen erg gezellig!  Alle groepen hebben het mysterie goed opgelost. Na afloop was er lekkere tomatensoep met stokbrood en warme chocolademelk.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK!

28 Jan '24

Joe Mann Bosloop in Best: vallen en weer opstaan

Een verslag van Kees Smetsers

Als je meedoet aan een crosswedstrijd, dan loop je niet op gladde asfaltwegen. Nee, in een crosswedstrijd kom je oneven paden tegen, diep los zand, modder en steile heuveltjes. Daarom is het lopen van een cross absoluut niet te vergelijken met een wegwedstrijd. Iemand, die op de weg heel goed presteert, zal echt specifieke trainingen moeten doen om ook in een cross goede prestaties te kunnen leveren.

Elke cross is anders en elke cross is afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat bleek ook weer bij de Joe Mann Bosloop van vandaag. De vele regenbuien van de afgelopen maanden hadden het parcours in de bossen tussen Son en Best gedeeltelijk onder water gezet. De organisatie moest daarom besluiten om het parcours aan te passen. Het gewijzigde parcours bleek tijdens de wedstrijd heel snel te zijn, maar de deelnemers kwamen onderweg wel hier en daar boomwortels tegen, die valpartijen tot gevolg hadden. Een van de slachtoffers was Nellie van Beers, die een heel goede dag had en op weg was naar een snelle tijd. De boomwortels waren er de oorzaak van dat Nellie een paar keer onderuit ging. Nellie heeft echter een sterk karakter en stond elke keer snel weer op om in een hoog tempo naar de tweede plaats in haar categorie V65 te rennen.

De prestatie van Nellie van Beers maakt het in haar categorie V65 heel spannend. De enige concurrente van Nellie is Karin Verheijden van Eindhoven Atletiek. Karin is meervoudig Nederlands kampioen en Nederlands recordhouder op diverse afstanden. Desondanks staat Nellie in het klassement van de Kempische Cross Competitie nog steeds vóór Karin. Dus het wordt heel spannend in de laatste twee wedstrijden van de Kempische Cross Competitie, die respectievelijk worden gehouden in Valkenswaard (Wedertcross op 18 februari) en Waalre (Paarse Bos Cross op 25 februari).

Martien van de Ven was wegens een blessure niet aanwezig bij de Joe Mann Bosloop. Dat was jammer, want hij is in de categorie M70 verwikkeld in een spannende strijd om de eerste plaats. Jos Rooijakkers (Eindhoven Atletiek), Joop Slagboom (GVAC) en Wim Hermans (Eindhoven Atletiek) zijn de concurrenten in deze klasse. De beslissing zal waarschijnlijk pas vallen tijdens de Paarse Bos Cross.

De overige deelnemers van Atletiek Oirschot liepen allemaal mooie tijden, maar hadden zoveel concurrenten dat het podium uit zicht bleef. Edwin van de Ven (7e), Roland van Loon (5e), Cees van Eijk (4e) en Bart Noyen (17e) zullen desondanks tevreden zijn geweest.

Bij de junioren en pupillen deden Roel van de Ven (5e), Juul Paridaans (23e), Emin Murzabkov (27e) en Nienke Vasen (25e) mee aan deze cross. De grote afwezige was Lotte van de Ven, die in de categorie U8 al het hele crossseizoen met Kiki van Leeuwen van DES strijdt om de eerste plaats in het klassement van meisjes U8. Lotte kon vanwege een longontsteking niet meedoen. Kiki van Leeuwen won bij afwezigheid van Lotte de Joe Mann Cross en heeft deze onderlinge tweestrijd daardoor beslist. Lotte van de Ven heeft haar tweede plaats in het klassement wel een super mooie prestatie geleverd, zeker omdat ze met haar 6 jaar tot de jongste in haar categorie behoort. Daar mag ze echt trots op zijn.

De Joe Mann Bosloop van dit jaar was voor de deelnemers van Atletiek Oirschot niet de meest succesvolle, maar het was een mooie cross met prima weersomstandigheden en dan is het voor elke deelnemer gewoon genieten.

Foto: een trotse Nellie naast Karin Verheijden op het podium V65

16 Jan '24

Twee indoorwedstrijden: 1 clubrecord, 4 pr's

René van de Ven schrijft:

Zaterdag 13 januari: indoor in Naaldwijk voor Roel en Lotte van de Ven

Roel wilde graag zijn clubrecord verspringen verder aanscherpen, dus togen we naar Naaldwijk voor een indoor waar verspringen op het programma stond. De wedstrijd was ook voor Lotte, dus dat was extra leuk.

Er was stevige tegenstand voor Roel die een prima wedstrijd afleverde, maar uiteindelijk net tekort kwam voor een clubrecord. Bij het verspringen kwam hij 1cm tekort (3.12m vandaag, vorige indoor CR met 3.13m). Bij het kogelstoten met 2kg ging hij voor het eerst over de 5 meter (5.14m PR) en bij de 40m sprint liep hij een degelijke 7.56 sec. Een prima 3e plek was het eindresultaat.

Lotte was in topvorm en stond, ondanks dat ze nog altijd pas 5 (!) is na twee onderdelen bovenaan in de tussenstand van de meisjes onder 8, tegen allemaal oudere meisjes! Helaas bleken de oudere meisjes, ondanks Lotte's topprestaties bij verspringen (1.96m PR) en vortexwerpen (7.85m PR), op de sprint toch nét te snel voor d'r en zakte ze naar een 4e plaats in de eindrangschikking. Daar was ze wel even verdrietig over, maar ze had de wedstrijd wel perfect afgesloten met een 3e PR want ook op de sprint lukte het met een mooie tijd van 9.13 sec.

Zondag 14 januari: indoor in Hoboken

In Hoboken kon Lotte niet deelnemen, dus die ging naar de cross in Eersel en behaalde daar een steengoede 2e plaats. Met Roel ging ik naar Hoboken (B) nabij Antwerpen voor de 2e indoorwedstrijd van dit weekend. Hij wilde de cross in Eersel niet meedoen want hij vindt het parcours daar niet leuk en door zijn maand ziekte in december is er in het klassement niets meer te winnen voor hem, dus liever een indoor.

Hij mocht vandaag hoogspringen en 60m sprinten. Geen PR's, wel prima prestaties. Op hoog 1.05m en bijna een evenaring van zijn PR van 1m10 en op sprint na een - helaas - matige start een mooie 10.80 sec (PR = 10.64).

Zelf had ik ook ingeschreven, want ik ben immers weer een jaartje ouder en in een nieuwe categorie terechtgekomen. En die indoorlijst is nog vrij blanco, dus het werd tijd daar wat toe te voegen. Helaas mislukte dat op de 60m sprint. Eerste wedstrijd als M40: valse start en DQ.

Gelukkig had ik het verspringen ook nog en vooraf, geplaagd door enkele pijntjes al de hele week, zei ik 4.50m is genoeg om tevreden mee te zijn vandaag. In poging 2 kwam ik tot 4.54m dus doel gehaald (en CR). Omdat het toch nog vrij goed voelde sprong ik in totaal liefst 5x (ik had niet gedacht dat mijn gewrichten dat zouden volhouden) en in poging 5 had ik een goede sprong (die ze ter indicatie hadden opgemeten en 4.67m was geweest) maar helaas een teentje ongeldig. Maar: er zit dus meer in het vat, op naar de volgende!

Resultaten staan bij de UITSLAGEN

Foto: Lotte viert in Naaldwijk één van haar PR's met Roel

14 Jan '24

Drie keer podium in Eersel

Een verslag van Martien van de Ven:

Onze masters hebben weer deelgenomen aan de Dieprijtcross in Eersel en hoe!

Op een prachtig uitgezet parcours aan de Postelseweg met heel veel scherpe bochten liepen Roland, Cees, Nellie en Martien mooie uitslagen met twee eerste plaatsen. Nellie won bij de masters 65 en Martien bij de masters 70.

Martien moest de afgelopen wedstrijden van de KCC zijn meerdere erkenning in Jos Crooymans uit Eindhoven maar sinds hij verlost lijkt te zijn van een blessure en weer voluit kan trainen wist Martien zijn tegenstrever te verslaan met 40 meter voorsprong.

Er waren maar 2 jeugdleden van onze club present In Eersel, Lotte van de Ven en Nienke Vasen. Lotte haalde het podium met een mooie tweede plaats.

In Egmond liep Kees Smetsers vandaag naar een mooie derde plaats bij de M75. Verslag volgt nog.

14 Jan '24

De Halve van Egmond, een echte uitdaging

Een verslag van Kees Smetsers:

De halve marathon van Egmond aan Zee wordt elk jaar in het tweede weekend van januari gehouden, midden in de winter dus. De weersomstandigheden zijn dan onvoorspelbaar. Het kan vriezen en het kan dooien. Het kan sneeuwen en het kan regenen. Het kan hard waaien en het kan stormen. Als deelnemer ga je een uitdaging aan, waarvan de uitkomst elke keer verassend is.

Helaas moest ik dit jaar kiezen tussen de Dieprijtcross in Eersel en de halve marathon van Egmond aan Zee, die allebei op dezelfde dag werden gehouden. Ik wilde graag naar allebei de wedstrijden, maar dat kon natuurlijk niet. Dus koos ik Egmond. Toen ik in de loop van de dag hoorde dat Martien van de Ven en Nellie van Beers eerste waren geworden bij de Dieprijtcross, maakte dat mijn dag in Egmond nog een stuk mooier.

Toen ik op zondagmorgen op de boulevard aan de start stond bij de deelnemers met een wedstrijdlicentie, had ik het heel koud. Ik had er voor gekozen om vóór de ongeveer 10.000 recreanten te gaan starten, want ik wist dat die het strand zouden gaan omploegen en dan is het daarna heel zwaar lopen.

Toen ik na de start het strand oprende zag ik tot mijn blijdschap dat het laag water was, waardoor er een brede, harde zandvlakte voor mij lag, die prima te belopen was. Wat een verschil met vorig jaar, toen ik 8 kilometer door het diepe, losse zand moest ploeteren.

Natuurlijk was ik al heel snel bijna de laatste van onze startgroep en even later kwamen de eerste recreanten mij al voorbij gerend. Het duurde niet lang voordat Edwin van de Ven in sneltreinvaart langs kwam. Het leek wel of ik stilstond, zo vloog Edwin over het strand. Later hoorde ik dat Edwin op 5 seconden na een persoonlijk record had gelopen.

Ik besloot om maar “met de rem er op” te blijven lopen, zo lang ik op het strand was. Later kreeg ik daar spijt van, want toen ik na 8 kilometer in de duinen kwam, bleek dat mijn benen die dag “heel goed voelden”. Ik kon best makkelijk een tempo van net onder de zes minuten per kilometer lopen en dat is voor mij als bijna 77-jarige een heel mooie snelheid. Ik voelde mij heel goed en kon zelfs gaan versnellen, helemaal tot aan de laatste kilometers.

Op de Bloedweg was het even zwaar, maar daarna kon ik sprintend naar de finish. Daar bleek dat het tweede gedeelte van mijn halve marathon in de duinen sneller was geweest dan het eerste gedeelte over het strand. In de uitslag stond ik als derde van vier deelnemers in mijn categorie M75. Van de bijna 10.000 deelnemers aan deze halve marathon waren er maar 4 bij boven de 75. Dus was ik heel tevreden, maar ook niet helemaal, want een eerste plaats was echt mogelijk geweest. Maar ik had enorm genoten van het “runners high” als je in een hoog tempo kunt blijven lopen, zonder moe te worden. Natuurlijk stelt mijn eindtijd (2:11:19 uur) niets voor in vergelijking met de prestatie van Edwin van de Ven (1:27:38), want die heeft echt een supermooie prestatie geleverd. En ook Martijn van Straten deed het met 1:51:03 uur zeker niet slecht. Maar ik vind het gewoon een voorrecht dat ik dit allemaal nog mee kan maken. Hardlopen is een prachtige sport en als je dat jarenlang kunt doen met je loopmaatjes, die ook je vrienden zijn, dan is dat echt een heel mooie toevoeging aan de kwaliteit van je leven…

7 Jan '24

Applaus voor Martien bij de Nieuwjaarskoffie

Vandaag liep na de trainingen het clubhuis vol voor de Nieuwjaarsbijeenkomst. Voorzitter Hennie hield een korte toespraak waarin hij iedereen een gezond en sportief 2024 toewenste. Ook memoreerde hij nog het Nederlands Kampioenschap Cross dat Martien van de Ven behaalde bij de M70 in Eersel. Na het applaus voor Martien verschenen op het grote scherm beelden van het NK die door Hennie gemaakt waren. Komen binnenkort op ons YouTube-kanaal. 

En de worstenbroodjes van de clubhuisbemensing waren weer prima!

Nieuws (2024)

25 Feb '24

Roel is Brabants Kampioen Cross!

In Waalre werd de laatste cross van de Kempische Crosscompetitie gelopen, dat ook meteen dubbelde als het Brabants Kampioenschap. 

Atletiek Oirschot behaalde een 3e plaats met Martien van de Ven bij de M70, een 2e plaats met Nellie van Beers bij de V65 en een 1e plaats en dus Brabants Kampioen met Roel van de Ven (JPB/U10)!

Verder liepen Kees Smetsers, Emin Muzhabekov, Imke van Veen en Nienke Vasen mooie races bij hun categorieën. Teleurstellend van de organisatie was wel het gegeven dat ze bij Nienke, misschien wel de grootste doorzetter van allemaal, de tijdklok niet hadden laten lopen "omdat de volgende groep al klaar stond". Daar spreekt wat ons betreft niet de waardering uit die elke deelnemer zou moeten krijgen. 

Lotte van de Ven werd tot slot bij de meisjes mini pupillen (U8) 2e in het eindklassement maar was wegens ziekte niet aanwezig. Thuis nam ze haar beker alsnog met een grote glimlach in ontvangst.

19 Feb '24

Wedertcross met heel veel regen en modder

Een verslag van Kees Smetsers

De voorlaatste cross van de Kempische Cross Competitie was in Valkenswaard. De Wedertcross paste helemaal in het plaatje van de afgelopen maanden. De hele dag regen en daardoor was het parcours, dat vanwege de vele regenval van de laatste weken al was aangepast, toch weer heel modderig en op sommige plaatsen spekglad geworden. Dat beloofde een zware wedstrijd en dat werd het ook. Veel deelnemers moesten hun laatste krachten aanspreken om de finish in een redelijk tempo te halen.

Van de deelnemers van Atletiek Oirschot hadden Nellie van Beers (V65) en Martien van de Ven (M70) nog een minieme kans op het kampioenschap van de Kempische Cross Competitie. Maar toen ze aan de start stonden wisten ze al dat dit jaar niet zou lukken. Nellie en Martien liepen allebei een heel goede wedstrijd, maar het was niet voldoende om de eerste plaats in het klassement te bereiken. Ze zullen dit jaar allebei tweede worden in hun categorie en dat is al een heel mooie prestatie, zeker omdat ze allebei in het afgelopen jaar geplaagd zijn door blessures. De dubbeltelling van de Nederlands Kampioenschap Cross op het E3 strand in Eersel heeft ook invloed gehad, zeker op het klassement van Martien. Als die dubbeltelling er niet zou zijn geweest, dan waren de kansen van Martien groter geweest. Hoe dan ook, Atletiek Oirschot mag trots zijn op deze beide toppers.

Nellie werd in Valkenswaard in de categorie V65 tweede achter Karin Verheijden, die vorige week in Schoorl nog Nederlands Kampioen werd op de 10 kilometer. Nellie had zich bij deze cross tot doel gesteld om niet te vallen en dat lukte haar ook, ondanks dat het parcours spekglad was.

Martien werd in de categorie M70 derde achter Gerard Wouters en Jos Rooijakkers. Gerard Wouters werd vorige week ook Nederlands Kampioen op de 10 kilometer. Dat maakt de prestaties van Martien en Nellie alleen nog maar mooier.

Edwin van de Ven liep een heel snelle wedstrijd, ondanks dat hij de laatste weken keihard heeft getraind in voorbereiding op de uitdagingen die hij in de komende weken aan zal gaan, waaronder de marathon van Rotterdam. Zo liep Edwin gisteren nog 18 km door de Kampina en ging hij 's middags nog 47 km mountainbiken. Vandaag werd hij 7e in de categorie M35.

Cees van Eijk had net als alle andere deelnemers een zware wedstrijd gelopen, door de modder en over de heuveltjes van het parcours van de Wedertcross. Cees werd 8e in de categorie M55.

Kees Smetsers liep, zoals gebruikelijk, in de achterhoede van de oudste deelnemers van deze wedstrijd. Kees werd 6e in de categorie M70.

Ook onze jeugdleden waren weer present. De jongedames Imke van Veen (20e bij de VU14/MJD) en Nienke Vasen (21e VU14/MJD) beten het spits af. Het was ook voor hen zwaar door de modder, maar ze waren erbij! Voor Roel van de Ven (MU10/JPB) was het een moeilijk cross-seizoen door een maand ziekte en beduidend mindere prestaties als gevolg daarvan, maar hij komt langzaam terug op zijn oude niveau en dat liet hij zien door op enkele seconden van de nummers 1 en 2 te finishen op een 3e plek. Zijn zusje Lotte loopt nog altijd in de jongste categorie: de meisjes onder 8 (mini-pupillen) en de laatste weken had ze al diverse keren het podium gehaald. Helaas heeft Lotte de laatste paar weken de ziekte te pakken waardoor ze de cross in Best al moest overslaan. Vandaag probeerde ze het weer, maar ook aan haar was te zien dat dit veel invloed op je prestaties heeft. Alsnog een prima 5e plaats, maar ze had op meer gehoopt.

Volgende week is de Paarse Bos Cross bij de Hut van Mie Pils in Waalre. Dit is de laatste wedstrijd van de Kempische Cross Competitie, die dit jaar voor Atletiek Oirschot minder succes heeft opgeleverd dan voorgaande jaren. Maar er zijn toch best veel podiumplaatsen geweest en dat geeft hoop voor het volgende jaar.

Foto: Nellie van Beers op het podium met Karin Verheijden.

Meer foto's in het FOTOBOEK Van alles wat in 2024

4 Feb '24

De 25 kilometer van de Asselronde in Apeldoorn

Een verslag van Kees Smetsers

We zitten nu op de helft van de winter en dan is het natuurlijk een mooi moment om mee te gaan doen aan de Asselronde van 25 kilometer, die deel uit maakt van de Midwintermarathon in Apeldoorn. Daarom hadden Henk van Gerven, Elia Deenen, Antoinet Hems, Karin van de Pas en Kees Smetsers zich aangemeld voor dit evenement. Omdat Karin van de Pas op het laatste moment wegens ziekte niet mee kon doen, had Edwin van de Ven haar startnummer overgenomen en hij ging dus mee naar Apeldoorn.

Bij de start op de Loolaan in Apeldoorn was het indrukwekkend om te zien hoeveel deelnemers er aan de start stonden. Over het hele weekend bleken er 16.000 deelnemers te zijn, die op deze gecertificeerde wedstrijd af waren gekomen. Eindelijk weer eens een wedstrijd, waarvan de te lopen kilometers exact kloppen, dat is vaak niet het geval.

Vóór de start was al afgesproken dat Edwin en Antoinet samen zouden gaan lopen. Edwin wilde deze keer geen snelle tijd lopen en daarom zou hij bij Antoinet blijven. Henk van Gerven en Elia Deenen zijn in voorbereiding op de hele marathon van Hulst naar Terneuzen en zouden daarom ook een koppeltje vormen. Kees Smetsers was de hele week ziek geweest en had daarom gezegd dat de anderen niet bij hem hoefden te blijven. Zo ging iedereen op zijn eigen manier de wedstrijd in.

Het parcours liep door de prachtige bossen en heidevelden aan de noordkant van de Hoge Veluwe en daar kwamen de deelnemers diverse hellingen tegen. De laatste kilometers liepen echter constant naar beneden en dat was natuurlijk super. Onderweg regende het zo nu en dan, maar echt koud was het niet.

Edwin en Antoinet liepen samen naar een tijd van 2.17.40 en daar zal vooral Antoinet heel tevreden over zijn geweest. Henk van Gerven en Elia Deenen beleefden samen ook een heel mooie wedstrijd en de eindtijd van 2.32.38 zal vooral Elia heel veel vertrouwen geven voor haar eerste marathon, die zij in april gaat lopen. Kees Smetsers kwam veel kracht te kort en had vooral in de eerste kilometers heel moeilijk. Later in de wedstrijd kon hij zich herstellen. Het was zijn eerste wedstrijd als 77-jarige en daarom zal ook hij met zijn eindtijd van 2.37.26 tevreden zijn geweest.

Als lid van Atletiek Oirschot en als Bali Runner hadden ze allemaal genoten van deze wedstrijd, die aan hen allemaal vertrouwen zal geven voor de uitdagingen, die in de komende maanden op de agenda staan.

Foto: Edwin, Antoinet, Kees, Karin en Henk voor de start van de Asselronde

Noot redactie:
Voor de leden van Atletiek Oirschot in het bezit van een wedstrijdlicentie (Antoinet, Edwin en Kees) betekende hun prestatie een clubrecord op de 25 km in hun categorie. Omdat de 25 km geen officiele afstand is van de IAAF/Atletienunie wordt de prestatie genoteerd als een BP (Beste Prestatie)

Home knop