Nieuws

30 Dec '12

Auwjaorscross was TOP!

Een buitje in de vroege ochtend maakte het parcours mooi soppig. Verder was het de hele dag droog met een lekker winterzonnetje, wel veel wind. We hadden een enorme opkomst: in totaal 545 finishers, waar we op 450 hadden gerekend.

Winnaar bij de Mannenwedstrijd was Timothy Karanu (Eindhoven Atletiek) die de 9288 meter liep in 31:51 minuten. Snelste vrouw was Marjon de Kok (Prins Hendrik), zij liep 4644 m in 18:37 minuten. 

Snelste deelnemer van onze club was Roland van Loon met een tijd van 37:08 over 9288 meter.

Foto: latere winnaar Timothy Karanu (groen shirt). 

29 Oct '12

Oirschotse Heideloop geslaagd!

Dank zij een grondige voorbereiding en begunstigd door mooi najaarsweer hadden we gisteren een schitterende Heideloop. Er kwamen ongeveer 125 lopers op af, waarvan 65 van onze eigen vereniging. Er waren vier routes uitgezet die grotendeels over het parcours van de Oirschotse Heidemarathons van 2005 en 2010 liepen. De lopers van de langste route liepen de hoogste snelheid en dat was behoorlijk pittig. Maar ook aan de kortste route - met het laagste tempo - hadden de deelnemers de handen vol.

Doe we beslist nog eens!

Uitgebreide fotoreportages komen snel in het FOTOBOEK

14 Oct '12

Twee clubrecords in Eindhoven

Onder perfecte weersomstandigheden werd vandaag de Marathon Eindhoven gelopen. Dat resulteerde voor onze club in 2 clubrecords, allebei in de categorie M55.

Cees Koppen liep de hele marathon in bruto 3:32:41 uur. Hij verbeterde daarmee zijn eigen cr, dat hij vorig jaar ook in Eindhoven liep, met bijna 1 minuut.

Ruud van Woensel, eergisteren 55 geworden, vierde zijn entree in de categorie met een verbetering van het cr van Frans van der Staak met bijna 2 minuten. Zijn brutotijd was 1:24:15 uur.

Foto's: Cees blij over de finish

27 Sep '12

Roland van Loon 2e bij NK Oriëntatielopen

Bij het Nederlands Kampioenschap Oriëntatielopen dat dit weekend in Appelscha werd gehouden behaalde onze clubgenoot Roland van Loon een mooie 2e plaats in de categorie H40. Hij liep de 11 km door de "Kale Duinen" in iets meer dan 1:23 uur.

Foto: archief

18 Sep '12

Interne Competitie: 7 winnaars en 2 clubrecords

Vanavond werd de laatste wedstrijd gelopen van de Interne Competitie 2012, de 800 meter op de baan. De einduitslag vind je onder ONZE WEDSTRIJDEN > uitslagenarchief.

Jeanine van de Kam verbeterde het CR V45 van Joke Bullens met 0.6 seconde, Ad van Zelst verbeterde zijn eigen CR M65 met 9 seconden.

Foto: de winnaars van de verschillende categorieën: Harrie Bullens (M45), Bart Noyen (Msen), Roland van Loon (M35), Nellie van Beers (V55), Joke Bullens (V45), Martien van de Ven (M55) en Ad van Zelst (M65).

9 Sep '12

Cees Koppen 3e M55 in Wegcompetitie

De Oirschotse Stoelloop was de laatste wedstrijd in de SPORTPLEIN EINDHOVEN KEMPISCHE WEGCOMPETITIE 2012.

In de categorie M55 behaalde Cees Koppen de derde plaats in de eindstand. Hij had weliswaar evenveel punten - 124 - als de nummer 2, maar dan bepaalt het aantal beste klasseringen de volgorde in de eindstand. Toch mooi 3 tientjes verdiend.

Foto: De huldiging vond plaats na de Oirschotse Stoelloop. Cees rechts op het podium.

8 Sep '12

Oirschotse Stoelloop voor Harm Sengers

Met een ruime voorsprong won Harm Sengers van Eindhoven Atletiek vanavond onze jaarlijkse wegwedstrtijd. Harm nam bij de start de kop en bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Hij verbeterde met een tijd van 31:54 minuten ook het parcoursrecord met 8 seconden. Bij de vrouwen kwam Kim Dillen van Eindhoven Atletiek als eerste over de meet. Zij won hier ook vorig jaar al.

Snelste Oirschottenaar was Roland van Loon met een tijd van 39:32 min.

Foto: winnaar Harm Sengers

2 Sep '12

2e plaats en 2 CR's in Tilburg

Succes voor AV Oirschot bij de 25e Tilburg Ten Miles. Ad van Zelst werd 2e bij de M65 en verbeterde met een tijd van 1:16:53   (bruto) met bijna 2 minuten het clubrecord van Laurent Linssen uit 2006.

Ook Cees Koppen verbeterde een clubrecord, dat van hemzelf, in de categorie M55 met ruim 2 minuten tot 1:11:25 (bruto)

20 Aug '12

Start halvemarathontrainingen

Afgelopen zaterdag en zondag zijn we weer begonnen met de lange duurlopen voor de halve marathon van Eindhoven. Doordat het erg warm was hadden we nog niet zoveel deelnemers, een stuk of 10 op zowel de zaterdag als de zondag.  Op vrijdag was een groepje dames ook al weg geweest, zodat we nu schatten dat zo'n 25 tot 30 AV Oirschotleden erbij zullen zijn op zondag 14 oktober. De trainingen starten elke zaterdag en zondag om 9 uur vanaf het clubhuis. Ook nietleden mogen tegen een bescheiden vergoeding meetrainen. Zie de uitgebreide informatie bij de rubriek TRAININGEN.

27 Jun '12

AV Oirschot goed bezig in Eindhoven: 2 CR's

Vandaag was de laatste van 4 baanwedstrijden van het seizoen in de serie Circuit 14 in Eindhoven. Zowel Bart Noyen als René van de Ven wisten een clubrecord te verbeteren. Bart zijn 1 jaar oude cr op de 400 meter horden met ruim 3 seconden en René zijn cr op de hinkstapsprong met 3 cm.

foto: Bart Noyen (archief)

20 Jun '12

Ruud van Woensel loopt CR op de baan

Atletiekvereniging Marvel uit Boxtel organiseert elk jaar een baanwedstrijd over 10.000 meter. Ruud van Woensel werd vandaag derde overall en verbeterde tevens het clubrecord van Cees Koppen categorie M50.

foto: archief

8 May '12

René van de Ven verbetert CR discus

De 2e serie uit de reeks baanwedstrijden circuit 14 werd onder prima omstandigheden afgewerkt. Door een blessure kon René van de Ven nog niet speerwerpen, maar de discus ging prima: clubrecord met 31,49 meter. Bart Noyen snoepte een paar seconden van zijn pr op de 200 meter af.

foto uit archief

30 Apr '12

Hilvarenbeek: 1e plaats en clubrecord

Een mooie zonnige Koninginnedag leverde voor onze club een 1e plaats op en een clubrecord. Ruud van Woensel heeft bij de Torenloop een abonnement op het podium. Won hij daar in voorgaande jaren diverse malen de 20 km, nu deze vervangen is door de 15 km pakte hij daar de overwinning in zijn klasse M45.

Nellie van Beers heeft na een lange blessure haar ritme weer gevonden en stelde een clubrecord op de 15 km in de categorie V55.

   

foto: Ruud van Woensel (archief)

18 Apr '12

39 Deelnemers hardloopcursus

Dit jaar hebben zich een ongekend aantal deelnemers aangemeld voor de hardloopcursus. Bij de start afgelopen zondag waren er 37, later in de week hebben zich nog 2 mensen aangemeld. Vanwege dit grote aantal hebben we de groep in tweeën gesplitst. Toon de Croon neemt een deel voor zijn rekening en Mirjam Smits doet de 2e groep.

15 Apr '12

Clubrecord in Rotterdam

Drie AV Oirschotmannen reisden naar Rotterdam voor de marathon. Cees Koppen werd onderweg ziek en bleef ver van zijn streeftijd. Ad van Heerbeek fungeerde als haas voor zijn dochter Christien. Het clubrecord M65 - dat nog open stond - werd door Ad van Zelst gesteld op 3:47:53 uur bruto. Zijn nettotijd was 3:47:14 uur.

Ad: "Een mooie tijd, maar ik moest wel. Over 10 jaar is Cees Koppen 65 en ik wil het hem dan niet te gemakkelijk maken."

25 Mar '12

Roland en Tineke Clubkampioen Cross

Na een mooie wedstrijd zijn vanmorgen de nieuwe clubkampioenen cross gehuldigd. Snelste man was dit jaar Roland van Loon, snelste vrouw was Tineke van den Heuvel.

foto: de kampioenen op het erepodium

20 Mar '12

Martien van de Ven wint in Bakel

Bij een van de laatste crossen van het seizoen, de Hel van Bakel, behaalde Martien van de Ven een mooie 1e plaats in de categorie M60. Hij liep de 7000 meter in 29:52 minuten en kwam ruim een halve minuut voor de nummer 2 over de finish.

Foto: archief

12 Mar '12

Frans van der Staak 2e in crosscompetitie

Het is lang geleden, maar nu hebben we dan weer een podiumplaats te pakken in de Kempische Crosscompetitie. Na de wedstrijd in Best stond Frans al op de 2e plaats, maar omdat na de laatste van de 10 wedstrijden de 2 slechtste resultaten worden geschrapt kon er nog van alles gebeuren. Frans hield het hoofd koel en had aan een 5e plaats genoeg om met 1 punt voorsprong op zijn naaste belager ook in de eindstand de 2e plaats te behouden.

foto: archief

4 Mar '12

Ereplaatsen voor AV Oirschot in Best

Bij de voorlaatste wedstrijd van de Sportplein Eindhoven Kempische Crosscompetitie stonden twee van onze leden op het podium. Frans van der Staak werd 2e en Martien van de Ven 3e in de categorie M55. Omdat de belangrijkste concurrent van Frans niet meeliep staat hij nu 2e in de competitie, maar... na de laatste wedstrijd worden van elke loper de 2 slechtste wedstrijden geschrapt. Er kan dus nog van alles gebeuren.

foto: Martien van de Ven

4 Mar '12

Nieuw clubrecord in Moergestel

Bij de Rico Salvettiloop heeft Ad van Zelst het clubrecord M65 verbeterd op de 10 km.

Ad vertelt: Het oude record stond op naam van Laurent Linssen (46:39 min.) en het was in september 2008 dat ik voor het laatst onder die tijd liep. Ik geloofde er helemaal niet in dat ik het zou halen, omdat ik me nu toeleg op de lange afstand. Vanaf de eerste kilometer vol gas bracht me in 23 minuten rond door het eerste rondje en had ik dus 39 seconden reserve. Uiteindelijk mooi vlak gelopen in 46:04 minuten.

 

22 Jan '12

Frans van der Staak verbetert clubrecord M55

In Valkenswaard liep Frans al 1:28:14 op de halve marathon. Nu kon het, ondanks de straffe wind, nog sneller: in een formidabele 1:26:28 uur liep Frans bij de Goed Beter Bestloop zijn eigen clubrecord categorie M55 aan diggelen.

foto: archief 

22 Jan '12

Clubrecord Ad van Zelst in Best

Onder barre weersomstandigheden, regen en veel wind, werd de Goed Beter Bestloop gehouden. Ad van Zelst verbeterde het clubrecord in de categorie M65 dat op naam stond van Laurent Linssen met 11 seconden.

Ad: "In Egmond bleek ik in vorm te zijn, nu moest het clubrecord er aan. Maar de weersomstandigheden waren slecht. Het plan was om 5 minuten per km te lopen, dan zat het er net in. Hoewel ik mijn rondjes mooi constant liep, bleek toch dat op de stukken met wind tegen de snelheid terugliep tot 5:10 min/km. Dat moest op het gedeelte met wind mee worden goedgemaakt. De laatste 1200 meters waren met wind in de rug en toen ik die inging lag ik 20 seconden achter op schema. Ik moest er alles uitpersen wat er nog in zat en daarmee lukte het net".

 

foto archief (Egmond)

15 Jan '12

Martien van de Ven 1e M60 in Eersel

Martien van de Ven heeft vandaag zijn vorm bewezen. In de Smokkelaarcross werd hij afgetekend winnaar in de categorie M60. Ook Frans van der Staak deed weer van zich spreken met een 3e plaats categorie M55.

Foto archief

7 Jan '12

Eerste clubrecord van het jaar!

René van de Ven was gisteren in Utrecht en verbeterde daar zijn indoorrecord op de 60 m horden.

foto: archief

1 Jan '12

Maarten Kaptein overleden

Zojuist bereikt ons het onvoorstelbare bericht dat afgelopen nacht Maarten Kaptein is overleden aan een hartstilstand. Maarten was sinds 1995 lid van onze vereniging en zat daarvan 10 jaar in het bestuur. Nog steeds verzorgde Maarten de ledenadministratie van AV Oirschot.

Onze gedachten gaan uit naar vrouw Els en hun kinderen. We zullen Maarten verschrikkelijk missen vanwege zijn opgewekte karakter en behulpzaamheid. Maarten is 72 jaar geworden.

  

Op 26 december was Maarten nog volop actief bij de Auwjaorscross. Bekijk de video, klik hier

Nieuws (2012)

30 Dec '12

Auwjaorscross was TOP!

Een buitje in de vroege ochtend maakte het parcours mooi soppig. Verder was het de hele dag droog met een lekker winterzonnetje, wel veel wind. We hadden een enorme opkomst: in totaal 545 finishers, waar we op 450 hadden gerekend.

Winnaar bij de Mannenwedstrijd was Timothy Karanu (Eindhoven Atletiek) die de 9288 meter liep in 31:51 minuten. Snelste vrouw was Marjon de Kok (Prins Hendrik), zij liep 4644 m in 18:37 minuten. 

Snelste deelnemer van onze club was Roland van Loon met een tijd van 37:08 over 9288 meter.

Foto: latere winnaar Timothy Karanu (groen shirt). 

29 Oct '12

Oirschotse Heideloop geslaagd!

Dank zij een grondige voorbereiding en begunstigd door mooi najaarsweer hadden we gisteren een schitterende Heideloop. Er kwamen ongeveer 125 lopers op af, waarvan 65 van onze eigen vereniging. Er waren vier routes uitgezet die grotendeels over het parcours van de Oirschotse Heidemarathons van 2005 en 2010 liepen. De lopers van de langste route liepen de hoogste snelheid en dat was behoorlijk pittig. Maar ook aan de kortste route - met het laagste tempo - hadden de deelnemers de handen vol.

Doe we beslist nog eens!

Uitgebreide fotoreportages komen snel in het FOTOBOEK

14 Oct '12

Twee clubrecords in Eindhoven

Onder perfecte weersomstandigheden werd vandaag de Marathon Eindhoven gelopen. Dat resulteerde voor onze club in 2 clubrecords, allebei in de categorie M55.

Cees Koppen liep de hele marathon in bruto 3:32:41 uur. Hij verbeterde daarmee zijn eigen cr, dat hij vorig jaar ook in Eindhoven liep, met bijna 1 minuut.

Ruud van Woensel, eergisteren 55 geworden, vierde zijn entree in de categorie met een verbetering van het cr van Frans van der Staak met bijna 2 minuten. Zijn brutotijd was 1:24:15 uur.

Foto's: Cees blij over de finish

Home knop