Fotoboek

In het FOTOBOEK vind je fotoreportages van onze evenementen en wedstrijden waaraan leden hebben deelgenomen. Bij het plaatsen van foto's houden we rekening met het gestelde in ons fotoprotocol (zie bij ALGEMENE INFO > Reglementen).

We respecteren de privacy van de afgebeelde personen. Mocht je een foto waarop je afgebeeld staat liever niet op deze website zien staan, stuur dan een verwijderingsverzoek naar de beheerder van deze website (zie de rubriek CONTACT). Geef de datum, evenement en het nummer op. Het nummer staat linksboven bij de foto, óf (bij Google foto's) bij de informatie. Klik hiervoor op de foto rechtsboven op i van informatie.

    

We brengen onze fotoreportages onder bij Google Foto's.

Vanwege veiligheidsproblemen met het programma waarin onze website gebouwd is, zijn we gestart met de ontwikkeling van een nieuwe website. Als eerste stap hebben we ervoor gekozen om uit kostenoverwegingen ons FOTOBOEK over te zetten naar Google Foto's. Daarvan is de weergavekwaliteit beter. 

Het volgende gaat veranderen:

  • De belangrijkste evenementen krijgen een eigen reportage
  • Alle overige foto's komen in de map: 'Alles en nog wat'
  • Elk jaar wordt afgesloten met een selectie van de beste foto's met de naam: 'Het was een mooi sportjaar!'
  • Het huidige FOTOBOEK gaat terug tot 2003. Dat kunnen we niet allemaal overzetten.
  • Voorlopig volstaan we met links naar de evenementen in 2023, 2022 en 2021
  • Een backup van de jaren vóór 2021 wordt door de websitebeheerder bewaard.  

Update 12 april: hier stond een link naar Google Foto's, maar die is verwijderd omdat deze niet goed werkte.

Zijn er problemen, dan graag een berichtje naar Ad van Zelst promotie@atletiekoirschot.nl


Datum Evenement Fotograaf
31 Dec '22 2022 was een mooi sportjaar! diverse fotografen
31 Dec '22 Alles en nog wat 2022 diverse fotografen
26 Dec '22 Auwjaorscross, volwassenen Ad van Zelst
26 Dec '22 Auwjaorscross, jeugd Ad van Zelst
26 Dec '22 Auwjaorscross Peter Kramer
17 Dec '22 Kapellekestrail Ad van Zelst, Marjo priem
6 Nov '22 Oriëntatieloop (leden en sfeer) Ad van Zelst
30 Oct '22 Heidetrail Atletiek Oirschot Toon Erven
30 Oct '22 Heidetrail Atletiek Oirschot Ad van Zelst
9 Oct '22 Marathon Eindhoven Hennie van Rijt e.a.
24 Sep '22 Clubkampioenschappen Meerkamp Ad van Zelst
7 Sep '22 Van Brug tot Brugloop Toon Erven
4 Sep '22 Jeugdkamp Sandra Hamers
28 Aug '22 Familiefietstocht Toon de Croon
14 Jul '22 Baanwedstrijden, serie 2 Ad van Zelst, Wim de Croon
9 Jul '22 Speelmiddag jeugd Désirée Vasen, Sandra van Leuken, Annemieke Hendriks
2 Jul '22 5e Triatlon Het Groene Woud Astrid van Heerebeek
2 Jul '22 5e Triatlon Het Groene Woud Ad van Zelst
25 Jun '22 Roefeldag Ad van Zelst
17 Jun '22 Jansdag 2022 Ad van Zelst
15 Jun '22 Hardloopcursus, de finish Ad van Zelst
15 Jun '22 Clubestafette Toon Erven
9 Jun '22 Baanwedstrijden jeugd, serie 1 Ad van Zelst, Nicky van Vroenhoven
7 Jun '22 Baanwedstrijd 5000 m Wim de Croon
30 May '22 Kids-Sport, de Korenbloem Ad van Zelst
10 May '22 Baanwedstrijd 1500 m Wim de Croon
24 Apr '22 Groene Woud Lentetrail, nog 300 meter! Piet van Oirschot
24 Apr '22 Groene Woud Lentetrail Henk van Gerven
24 Apr '22 Groene Woud Lentetrail, start en finish Bas Lemmens, Kees Smetsers
24 Apr '22 Groene Woud Lentetrail Ad van Zelst
27 Mar '22 KCC en Clubcross, prijsuitreiking Ad van Zelst
27 Mar '22 Auwjaorscross, wedstrijden Ad van Zelst
27 Mar '22 Auwjaorscross, recreanten Toon Erven
5 Feb '22 Indoor De Kemmer Ad van Zelst, Sandra van Leuken
29 Jan '22 Run-Archery demo Ad van Zelst, Wally van Mierlo

Nieuws

23 Sep '23

Rabo Clubsupport: Stem op Atletiek Oirschot!

Al enkele jaren achtereen haalden we een mooi bedrag op voor onze club bij de Rabo Clubsupport actie. Vanaf maandag 4 september tot en met dinsdag 26 september kun je je stem weer uitbrengen op de Rabobank app of website. Je moet wel lid zijn van de Rabobank, een betaalrekening is niet voldoende. Lid worden is overigens heel gemakkelijk, ook dat kan via de app of website.

Na inloggen bij de Rabobank kun je zoeken naar je favoriete verenigingen of in je woonplaats. Je kunt 3 stemmen uitbrengen, één stem per deelnemende vereniging. 

Doen! Onze club vaart er wel bij.

Lid worden, stemmen: klik hier

Nog meer stemtips: onze sportpartners Bali-Runners, zwemclub EOZC.

18 Sep '23

De inzetbeker is voor... Jelle!

Na de prijsuitruiking van de Clubkampioenschappen Meerkamp reikten we de INZET-beker uit. Die gaat elk jaar naar het jeugdlid dat naar het oordeel van de jeugdtrainers zich het afgelopen jaar het meest heeft ingezet, zowel qua wedstrijddeelname als aanwezigheid en instelling op de trainingen. De beker was meer dan verdiend voor Jelle van Luijtelaar.

17 Sep '23

Clubkampioenschappen Meerkamp

  

Een verslag van Remé van de Ven:

Na de pech-editie van vorig jaar (onweer, stortbuien, verplaatsen met een week en talloze corona-afmeldingen) hadden we dit jaar een prachtig kampioenschap. Gelukkig, zo mag het elk jaar zijn. Voor het eerst sinds ..?? (misschien wel voor het eerst ooit) waren er nul afmeldingen, dus dat is al een pluim voor alle jeugdleden, nog voor we over de wedstrijd komen te spreken. En zo hoort het!

De regen van de dagen net voor het weekend hadden het gras nat gemaakt, maar dat was slechts een klein euvel in de ochtend. Het was verder de hele dag droog en heerlijk nazomers qua temperatuur.

Traditioneel openden de junioren C en ouder het kampioenschap met hun sprint over 80 of 100 meter. Mooie series met veel strijd tussen de snelle jonge honden (junioren en senioren) enerzijds en de iets minder jonge honden bij de masters. Terwijl deze groep doorging naar het verspringen waren de echte ‘jonkies’, onze pupillen, inmiddels ook op het veld gearriveerd en zij begonnen ook al snel aan hun 40 en 60m sprint. Ook daar veel strijd met als hoogtepunt de sprint tussen Leen Stalpers en Noor Denissen (MPC), die exact gelijk over de finish kwamen.

Het verspringen leverde dit jaar geen uitzonderlijke prestaties op, maar voor een aantal individuele deelnemers wel mooie persoonlijke records (PR’s). Uiteindelijk is een topprestatie natuurlijk mooi, maar bij een kampioenschap gaat het toch vooral om de onderlinge strijd om de podiumplaatsen. Die zagen we het mooist bij de MPC en de MPA. Anna Vijlbrief was bij de MPC een klasse apart, maar tussen Lotte van de Ven, Leen Stalpers en Noor Denissen was het heel spannend om de plaatsen 2, 3 en 4. Anna viel vooral op bij het hoogspringen, waar ze haar PR met liefst 11 cm verbeterde en zich met 0.96m op plek 7 in de allertijden ranglijst van onze vereniging nestelde.

De MPA maakten er met z’n drieën ook een bijzonder spannende strijd van. Nienke Vasen trok aan het langste eind, misschien wel doordat ze inmiddels al enkele jaren wedstrijdervaring heeft. Op het hoogspringen na wist ze steeds Demi van Hout en Emira Muzabekova net te verslaan en zo haalde ze de titel binnen.

Bij de JPA hadden we ook een dergelijk scenario verwacht, maar zat er aan het eind toch meer verschil tussen de jongens dan op voorhand gedacht. Overigens niet op de afsluitende 1000m waar Juul Paridaans met een machtige eindsprint uiteindelijk de sprint van een groepje won, waaronder zijn leeftijdsgenoten Finn Denissen en Jelle van Luijtelaar. Met zijn drieën binnen 1,3 seconde en daar zat ook D-Juniore Imke van Veen nog tussen. Over een spannende strijd gesproken! Bij het hoogspringen sprong Jason Wichman en passant ook nog even naar de 10e plaats op de AT-ranglijst door met die hoogte 1 cm beter te doen dan trainer René in 1995…

De masters maakten er onderling een leuke wedstrijd van. Mooi om te zien was de deelname van Rinus van Straten bij de M65. Voor het eerst deelnemen en direct een clubrecord pakken, het is niet iedereen gegeven. Bij het kogelstoten deed hij bijna een hele meter beter dan het tot vandaag staande CR: van 6.88m naar 7.86m! Bij discus en speer zat hij ook niet al te ver af van de huidige records. Een paar keer extra trainen Rinus, en dan toeslaan?

Bij de M75 namen Ad van Zelst en Martien van de Ven deel. Martien is net een maand 75 en voegde meteen weer 4 nieuwe records toe aan zijn indrukwekkende totaal van op dit moment 82 (!) bestaande clubrecords. Niemand bij onze club heeft er meer en voorzover uw beheerder clubrecords bekend heeft er ook nooit iemand meer gehad. Ad pakte met zijn 100m-tijd het clubrecord op de sprint bij de M75. En bij de M35 deed Bart Noyen zeer knap 4 cm bij zijn clubrecord hoogspringen (nu 1.49m). In de totaalstrijd met mijzelf bleek het uiteindelijk niet voldoende, omdat ik dankzij een onverwacht goeie speerworp teveel voorsprong had opgebouwd. Zelfs een verprutste discusworp kon daar niets meer aan veranderen en zo kon ik de afsluitende 1000m op relatief gemak afwerken.

Na afloop hadden we snel de punten opgeteld en na de prijsuitreiking bleven de meesten nog lekker zitten voor de jaarafsluiting met een drankje, lekkere versnaperingen, een springkussen en een frietje met snack van de frietkar. Ook reikten we de INZET-beker uit voor het jeugdlid dat naar het oordeel van de jeugdtrainers zich het afgelopen jaar het meest heeft ingezet, zowel qua wedstrijddeelname als aanwezigheid en instelling op de trainingen. De beker was meer dan verdiend voor Jelle van Luijtelaar. Het was een mooie sportieve dag en gelukkig ook een lekkere temperatuur en geen regen. Hopelijk treffen we het volgend jaar opnieuw en zien we jullie allemaal terug!

Tot slot opnieuw heel erg veel dank aan alle juryleden en helpers die het samen met de organisatie mogelijk maken deze dag rond te krijgen. We kijken alvast een klein beetje vooruit naar het winterseizoen: vanaf oktober trainen we met de jeugd weer binnen (in gymzaal de Linde), vanaf de tweede week van november begint het nieuwe Kempische cross-seizoen en gedurende de wintermaanden gaan we natuurlijk ook weer lekker indoorwedstrijden doen. Hopelijk komt er ook weer een oriëntatieloop, maar hierover wordt nog gesproken. In elk geval voor elk wat wils!

Namens de Technische Commissie en organisatie,

René van de Ven

Het FOTOBOEK en de UITSLAGEN zijn bijgewerkt

Home knop