Nieuws

31 Dec '17

Bente Brands weer eerste MPC

Ze moest er hard voor werken, maar het is weer gelukt! Aangemoedigd door onze supporters won Bente met 10 seconden voorsprong op nummer 2 de categorie MPC.

Foto (Ad van Zelst): de start van de 760 m voor meisjes C-pupillen. V.l.n.r. Mare Bogers (530), Saar Brands (529) Bente Brands (527), Sien van Engelen (528).

31 Dec '17

Martien van de Ven heerst bij de M65

Met een royale voorsprong, van enkele minuten zelfs, won Martien van de Ven vandaag de categorie M65 van de Auwjaorscross. 

Foto (Ad van Zelst): Martien op de bultjes door het laatste stukje bos.

31 Dec '17

Auwjaorscross met 532 deelnemers

Het was weer een ouderwets goede Auwjaorscross vandaag. Met lekker herfstweer, een graad of 10, veel wind, maar het bleef droog op een paar spetters na. Winnaar van de lange cross was Ruben Winderickx uit Kaulille (B), die vanaf de start meteen de kop nam en die tot het einde vast hield. Tijd: 31:31 min op de 9360 m.
Snelste vrouw was de V35 Marjon de Kort van Prins Hendrik Vught. Zij liep de 7020 m in 27:51 min.

Er kwamen 532 deelnemers op de Auwjaorscross 2017 af en daarmee zijn we heel tevreden.

Foto (Ronald van de Vondervoort): Ruben Winderickx in het kuiltje bij het hondenveld, hij neemt meteen al voorsprong.

De foto's van Toon Erven, Harry Pieschel, Ronald van de Vondervoort en Ad van Zelst komen dezer dagen in het FOTOBOEK.

23 Dec '17

Kapellekes Trail geslaagd

Het kwam zomaar op tijdens het koffiedrinken: een trail door de natuurgebieden van Spoordonk. Vandaag was het te doen en waar de organisatie op zo'n 30-40 deelnemers hadden gerekend kwamen er 75 lopers op af. Het was mooi loopweer, zo'n graad of 9 en een matige wind. Wel drassig, dus natte voeten. Voor herhaling vatbaar!

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

18 Dec '17

Jan Smits overleden (update)

Gisteravond is Jan Smits overleden na een lange ziekte. Jan was lid van onze vereniging vanaf de oprichting in 1985. Hij was nog een echte hardloper van de oude generatie: trainen, trainen, trainen. Ter illustratie: Jan liep 11 marathons, waarvan de snelste in 2:57:38 uur. Maar vooral was Jan een gemoedelijke verenigingsman, die altijd klaar stond als je hem ergens voor nodig had. Nadat hij gestopt was met hardlopen bleef Jan lid en voegde zich bij onze wandelgroep. Jan werd 68 jaar.

Wij wensen zijn vrouw Marian en kinderen Pleun en Eelke met partners veel sterkte met dit grote verlies.

UPDATE 19 dec: 
De uitvaart is zaterdag 23 december om 10.30 uur in de Sint-Petrusbasiliek, waarna begrafenis op het parochiekerkhof.

17 Dec '17

Martien van de Ven 2e in Waalwijk

In de Lidocross in Waalwijk liep Martien naar een mooie tweede plaats.
Martien schrijft: "Een spannende wedstrijd tot het einde om de plaatsen 2, 3 en 4 in Waalwijk. Na een ultieme eindsprint wist ik toch tweede te worden. De huidige Nederlands kampioen M65 heeft afgetekend gewonnen.

Foro uit archief

10 Dec '17

Onze toppers doen het weer!

Ook bij de in de sneeuw gelopen l'Avant Sylvestrecross in Reusel wist Atletiek Oirschot in de prijzen te vallen. Bente Brands werd 1e bij de MPC, Martien van de Ven won de categorie M65 en Nellie van Beers werd 3e bij de V45. Volgende cross: onze Rabobank Auwjaorscross op 31 december!

Foto (Léon Brands): Bente 1e!

Meer foto's in het FOTOBOEK

4 Dec '17

Uitreiking VOG-certificaten

Atletiek Oirschot doet er alles aan om hun leden een veilige omgeving te bieden. Die veilige omgeving bestaat uit een accommodatie die goed wordt onderhouden, maar ook uit trainers die voldoende opleiding en ervaring hebben om de atleten op een professionele manier te begeleiden. Daar hoort ook bij het voorkomen van grens-overschrijdend gedrag. Al onze trainers, inclusief de jeugdtrainers, maar ook het bestuur hebben nu een “Verklaring Omtrent Gedrag” overlegd.

Iedereen die bij Atletiek Oirschot direct of indirect betrokken is, ouders, kinderen, jongens, meisjes, mannen of vrouwen, kunnen er zeker van zijn dat de vereniging een “warm nest” is, waar de atletieksport op een relaxte, veilige en ontspannen manier kan worden beoefend.

Foto (Ad van Zelst): trainers en bestuur met hun certificaat

26 Nov '17

Driedorpencross: weer 4 podiumplaatsen voor Atletiek Oirschot

Het was weer een succesvolle crossdag voor onze club. Bij de Driedorpencross in Sint-Oedenrode behaalden onze lopers twee eerste plaatsen: Martien van de Ven bij de M65 en Nellie van Beers bij de V55. Roland van Loon werd derde bij de M45 en Bente Brands tweede bij de MPC. Dat belooft wat, dit seizoen!

Foto (Léon Brands): Bente trots op het podium 

23 Nov '17

Sponsoring Rabobank

Op 4 november kregen we 755 euro uit de Rabobank Clubkascampagne. Omdat de bank nu onze grootste sponsor is, hebben we met de Rabobank afgesproken dat we als tegenprestatie onze open wedstrijden noemen: Rabobank Auwjaorscross, Rabobank Oirschotse Stoelloop en Rabobank Candy-Run. Dit tot zich een nieuwe hoofdsponsor als naamgever aandient.

19 Nov '17

Martien van de Ven 3e in Oosterhout

In de 52e Scorpiocross in Oosterhout veroverde Martien van de Ven de 3e plaats in de categorie M65.

Foto uit archief

12 Nov '17

Bente Brands 2e bij de Dieprijtcross

Nadat Bente vorig jaar al schitterde bij de minipupillen mag ze het nu bij de C-pupillen proberen. Bij de eerste wedstrijd in Eersel pakte ze meteen al de 2e plaats!

Foto uit archief

12 Nov '17

Dieprijtcross: podium, podium, podium

De eerste cross van het seizoen 2017/18 bracht drie leden van Atletiek Oirschot op het podium: Roland van Loon 3e M45, Martien van de Ven 1e M65 en Nellie van Beers 2e V55.

Foto: Roland van Loon, net 45 geworden, heeft kansen in die categorie!

4 Nov '17

Rabobank Clubkascampagne levert 755 euro op

Vandaag was op de Markt in Oirschot de afronding van de Rabobank Clubkascampagne 2017. Onze penningmeester Miranda Bressers mocht een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 755,04! Dit bedrag gaan we gebruiken voor aanschaf van benodigdheden die het mogelijk maken om kwetsbare mensen uit Oirschot bij onze vereniging te kunnen laten sporten.

Iedereen die op Atletiek Oirschot gestemd heeft: hartelijk bedankt voor uw steun!

3 Nov '17

Podium voor Bente Brands

Met 10 pupillen trokken Léon en René naar Reusel voor de indoorwedstrijden van AVR'69. Het resultaat: 10 pr's en een podiumplaats (3e MPmini) voor Bente Brands!

Foto (Léon Brands): Bente derde!

29 Oct '17

Oirschotse Heideloop: TOP!

Een record-aantal van 204 deelnemers ging vanmorgen van start voor de Oirschotse Heideloop. Weer troffen we prachtig weer, de zon scheen en de dreigende regen bleef weg. Ook het koffiedrinken bij het theehuis op 's-Heerenvijvers viel in de smaak. Jammer dat dat maar voor één keer was. De opbrengst voor de Stichting De Bali Runners was 668 euro!

De foto's van Ineke Conijn en Ad van Zelst staan in het FOTOBOEK

Beste bestuur en leden van Atletiek Oirschot,

Bericht van Kees Smetsers:
Namens alle Bali Runners wil ik jullie hartelijk bedanken voor de gezellige Heideloop van gisteren en het prachtige resultaat dat dit goed georganiseerde evenement heeft opgeleverd. Dankzij jullie kan er straks in maart 2018 in Indonesië een kind geopereerd worden en daarna de eerste stappen van zijn leven gaan zetten. Dit kind heeft twee klompvoetjes en moest zich voorheen kruipend of strompelend voortbewegen. Straks kan het kind gaan rennen en spelen met zijn vriendjes.
Dankzij jullie heeft het kind nu een kans op een betere toekomst.
Hartelijk bedankt voor jullie steun.

Namens het bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners,

Kees Smetsers
Secretaris/penningmeester
 

24 Oct '17

Roland van Loon weer Nederlands Kampioen!

Op de valreep lukte het Roland toch nog een Nederlandse titel binnen te halen: Nederlands Kampioen oriëntatielopen long distance 2017 bij de senioren.

Roland schrijft: ik heb dit jaar bij de elites (senioren) gelopen i.p.v. in mijn leeftijdscategorie bij de masters. De Ruchpense heide lag er zwaar bij door de regenval, maar na ruim 15 kilometer oriënteren, met onderweg tweeëndertig controleposten, liep ik de snelste tijd.

Foto uit archief

8 Oct '17

Nellie van Beers 2e V60 in Eindhoven

Met een tijd van 1:40:56 uur wist Nellie van Beers vandaag bij de halve marathon in Eindhoven een tweede plaats te behalen in de categorie V60.

Foto (Ad van Zelst): Nellie passeert de waterpost van Atletiek Oirschot

17 Sep '17

Jarno Janssen kreeg de inzet-beker!

Vandaag kreeg Jarno Janssen de INZET-BEKER. Jarno heeft het afgelopen jaar aan een aantal wedstrijden meegedaan en mooie prestaties behaald, hij heeft vrijwel geen enkele training gemist, is altijd zeer enthousiast, altijd op tijd, helpt mee tijdens de trainingen en met klaarzetten en opruimen. De beker is uitgereikt na de prijsuitreiking van de CK Meerkamp, nota bene op zijn verjaardag!

Foto Hennie van Rijt

17 Sep '17

2 Clubrecords voor Danny van Overdijk

Bij de Clubkampioenschappen Meerkamp van vandaag schreef Danny van Overdijk 2 clubrecords in de categorie M35 op zijn naam. Het clubrecord kogelstoten van Martien van de Ven uit 1988 (!) verbeterde hij met 3 cm. Het clubrecord speerwerpen stond nog open en werd door Danny gesteld op 12,99 meter. 

Foto (Toon Erven): Danny bij het speerwerpen 

17 Sep '17

Henry van der Schoot werpt CR discus

Bij de Clubkampioenschapen Meerkamp heeft Henry van der Schoot het clubrecord categorie M45 van Pieter van Esch uit 2005 met 48 cm verbeterd naar 14,25 m.

Foto (Lieneke de Langen): Henry op het podium als winnaar van de meerkamp bij de M45.

17 Sep '17

5 Clubrecords voor Ans Saalberg

Ans Saalberg was helemaal goed op dreef bij de CK Meerkamp. Ze verbeterde bij de V55 maar liefst 5 clubrecords: 

- 100 meter sprint (Annie de Bresser, 2006)
- verspringen (Annie de Bresser, 2006)
- hoogspringen (Annie de Bresser, 2006)
- speerwerpen (Ans' eigen record van mei dit jaar met 41 cm)
- 800 meter (Nellie van Beers, 2010, met ruim 3 seconden)

Foto (Toon Erven): Ans bij het kogelstoten. De kogel is al weg.

3 Sep '17

Nellie van Beers wint V55 bij Tilburg Ten Miles

Bij de Tilburg Ten Miles, die vandaag werd gelopen, gaat de wedstrijd voor de vrouwen over 10 km. Nellie van Beers eiste de eerste plaats op bij de V55 met een tijd van 46:53 min.

Foto uit archief

30 Aug '17

Rondje Kemmer met 66 deelnemers

Het Rondje Kemmer begon met een gigantische regenbui, waardoor de start met 10 minuten werd uitgesteld. Blij dat het na een warme dag wat was opgefrist gingen 66 lopers van start, waaronder 8 niet-leden.

Roland van Loon won tot nu toe alle edities van het Rondje Kemmer, dus was wat aan zijn stand verplicht. Met een tijd van 40.32 minuten werd hij eerste. Bij de vrouwen won Ria Pijnenburg in 48.47 min.

Van de uitslag is weer een age-grading versie gemaakt door René van de Ven - alleen leden en de hele 10 km. Zie bij UITSLAGEN. Onze fotograaf Toon Erven was nogal gehandicapt door het slechte weer, maar er staat nu toch een serie foto's in het FOTOBOEK.

Foto (Toon Erven): Meteen na de start pakt Harrie Bullens de kop, maar dat zou maar even duren. Latere winnaar Roland van Loon zit er kort achter.

27 Aug '17

Cees gaat weer lekker! 3e M55

Bij de Loop naar de Pomp in Schijndel liep Cees Koppen de 10 km. Hij werd mooi derde bij de M55 in 45:18 minuten.

Foto uit archief

3 Aug '17

Martien van de Ven presteert op de EK Atletiek

Martien heeft zich op 3 onderdelen ingeschreven voor de EK Atletiek voor Masters, die deze dagen in Aarhus Denemarken worden gehouden.

De prestaties tot dusver:

Vr 27 juli: 5e M65 op de 10.000 meter baan (44:22:31 min)
Zo 30 juli: 5e M65 op de 4 km cross country (15:17 min)
Do 3 aug: 12e M65 op de 5.000 meter baan (21:28.01 min)

Foto: Martien bij de cross

Verslag van René van de Ven:

Martien liep afgelopen donderdag de 10.000m op de baan. Hij wordt over een week of drie 69 en valt dus nog in de categorie M65. De overige lopers waren allemaal uit 1951 en 1952 en dus net bij deze categorie. Het begin was goed, de eerste helft van de race liep Martien op een 3e plaats samen samen met een Fin die geen meter op kop liep. Kort daarachter nog een Portugese deelnemer. In de tweede helft van de race merkte Martien dat hij wat last kreeg van de omstandigheden. Het had flink geregend voor de race en het warmde tijdens de race weer flink op, met een broeierige lucht tot gevolg. De Fin plaatste een demarrage en Martien kon helaas niet volgen. Met de 3e plaats uit het zicht en met het oog op de nog volgende twee afstanden (4 km cross en 5000 m op de baan) liet hij het tempo een beetje los. De Portugees kwam hem nog voorbij in de laatste kilometers waardoor Martien als 5e finishte in 44:22.31 min. Niettemin een prima debuut op een internationaal toernooi!

Zo 30 juli: om 18u15 komt Ans Saalberg in actie bij het speerwerpen V55. Dit onderdeel is extreem sterk bezet dit jaar. Vorig jaar behaalde ze op de werelkampioenschappen in Lyon een finaleplaats met ca. 27 meter, nu staat Ans met 34m14 pas 6e op de Europese seizoensranglijst! Eerste doel is dus het behalen van de finale (beste 8) en dan pas kijken we omhoog.

31 Jul '17

Ans Saalberg 5e op EK

Het is wat met die 5e plaatsen. Maar 5e van Europa? Dat is top!

Nadat Martien van de Ven al 5e werd op de 10.000 m en de 4 km stadioncross bij de M65, haalde Ans Saalberg in Denemarken een fraaie 5e plek bij het speerwerpen V55!

Foto uit archief

12 Jul '17

Drukte bij de ouder-kindcross

Nog nooit hadden we zo veel deelnemers aan de ouder-kindcross, wel 20 kinderen waren er met een of meer ouders, oom of tante. Na een uurtje rennen door het Kemmerbos, waarbij ze 8 opdrachten kregen, bleven er 3 winnende teams over. Ze eindigden allemaal op de eerste plaats! 

Foto: Joost van Kuringen met Milan, Frans Janssen met zoon Jarno, Dries Smulders met moeder Esther. 

12 Jul '17

Athletic Champs: de diploma's

Onze atleetjes namen dit seizoen deel aan drie van de vier Athletic Champs-wedstrijden in de regio. Vandaag kregen ze na de ouder-kindcross de diploma's en medailles uitgereikt door trainer Léon Brands.

Foto: v.l.n.r: Léon, Angel, Saar, Niek, Bente, Sien, Rick. Onder: Dries en Tjeerd. Janne was er ook bij, maar staat niet op de foto. 

1 Jul '17

Wilma van Kollenburg 2e vrouw in Triathlon

Mooie prestatie van Wilma van Kollenburg. Bij onze Oirschotse Triathlon Het Groene Woud behaalde ze bij de vrouwen overall de tweede plaats bij de kwart-triathlon. Het was weer een prachtig evenement. Met de kwart-triathlon deden 96 atleten mee, bij de 1/8 triathlon 82 en bij de estafette 41.

Foto: Wilma (links) op het podium.

De uitslagen van onze leden komen bij de UITSLAGEN LEDEN te staan, de complete uitslag staat bij ONZE WEDSTRIJDEN > Triathlon > uitslagenarchief.

De foto's komen vandaag of morgen in het FOTOBOEK.

 

20 Jun '17

Clubrecord voor Ton van Liempt

Vorig jaar vestigde Ton een eerste clubrecord discuswerpen in zijn categorie M70. Nu is een eerste CR niet zo moeilijk, je hoeft hem maar uit je handen te laten vallen (dat deed Ton overigens allerminst). Maar vandaag dan een verbetering van het cr: 13,33 meter!

Foto uit archief

20 Jun '17

Ans Saalberg verbetert 2 clubrecords

Bij de baanwedstrijden van vandaag heeft Ans Saalberg voor 2 clubrecords gezorgd: kogelstoten en discuswerpen, categorie V55. Beide records stonden nog op naam van Annie de Bresser. Ans ging er ruim overheen: kogel 7,78 m en discus 18,28 m.

18 Jun '17

Nellie van Beers 2e bij Vaderdagloop

Op een zeer warme dag gingen in Sint-Oedenrode de Vaderdaglopen van start. Nellie van Beers werd tweede op de halve marathon in de categorie V55.

Foto uit archief 

15 Jun '17

Jansdag: wat een spektakel!

Onder een stralende zon ontvingen we vandaag de groepen 8 van de Oirschotse basisscholen. Nu ze naar het voortgezet onderwijs gaan kregen ze een prachtige atletiekdag gepresenteerd. Spektakelstuk was de Zweedse estafette (400-300-200-100 m), die zowel bij de jongens als de meisjes werd gewonnen door basisschool De Linde.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

14 Jun '17

Clubestafette warm en spannend

Vanavond was het echt weer om een stukje te rennen, warm en zonnig. We kregen 10 teams bij elkaar en er werd hard gelopen: het winnende team met Paul Welvaarts, Ton Smetsers, Eveline Timmermans en Bas Broks liep in 45 minuten 11.275 meter, een gemiddelde van 15,03 km/u!

Foto: wissel met Ton en Eveline

De uitslag staat bij UITSLAGEN LEDEN, de foto's staan in het FOTOBOEK.

14 Jun '17

24 geslaagden hardloopcursus 2017

Vandaag werd de 10-weekse hardloopcursus afgesloten met een bosloop. Na afloop kregen 24 deelnemers het diploma uitgereikt, waaronder 3 cursisten die al lid zijn van onze club. De cursisten kregen een aanbod om gratis tot 1 oktober deel te nemen aan de recreantentrainingen op zondag en woensdag. Ze krijgen dan speciale begeleiding om de overgang naar de recreantengroepen gemakkelijker te maken.

11 Jun '17

Martien van de Ven Nederlands Kampioen!

Sensatie! Bij de NK Atletiek voor Masters werd Martien van de Ven vandaag Nederlands Kampioen M65 op de 800 meter! En zaterdag werd hij al 2e op de 1500 meter!

foto: Martien in zijn 800 meter-race.

10 Jun '17

Wilma van Kollenburg 2e op Triathlon

Vandaag was de Stadsmarathon Weert. 1000 Meter zwemmen, 37,9 km fietsen en 9,75 km hardlopen leverde een verrassende 2e plaats bij de V40 op voor Wilma van Kollenburg! 

Foto (Harry Pieschel) uit archief

10 Jun '17

Ans Saalberg wint zilver bij NK

Ons lid Ans Saalberg won bij de NK Atletiek Masters de zilveren medaille op haar specialiteit speerwerpen, categorie V55. Met 33,08 meter was dit haar vijfde beste worp ooit. Ans is recreatief lid bij ons en heeft een licentie bij GVAC. Zij wordt getraind door René van de Ven.

foto uit archief. 

6 Jun '17

René wint werpmeerkamp in Steenbergen

René wist in Steenbergen de eerste plaats te veroveren op de meerkamp: 1e bij discus, 2e bij kogel, 1e bij speer.

foto uit archief

30 May '17

Clubrecord M65 Engelse Mijl

Bij de baanwedstrijden Circuit 14 in Valkenswaard heeft Martien van de Ven het nog open staande clubrecord op de engelse mijl in de categorie M65 gesteld op 6:03.67. Een gemiddelde van bijna 16 km/u!

Foto uit archief

28 May '17

Kees Smetsers loopt CR in hete marathon Tilburg

Kees Smetsers leverde vandaag een geweldige prestatie door als eerste Oirschotse zeventiger een marathon te voltooien. Door het zeer warme weer was de start vervroegd naar 8.30 uur, wat de prestatie - een tijd van 4:32 uur - extra glans gaf.

Foto (Henk van Gerven): Kees over de finish!

23 May '17

Ans Saalberg verbetert clubrecord speerwerpen

Bij de Open Baanwedstrijden heeft Ans Saalberg vandaag het clubrecord speerwerpen, categorie V55, gebracht op 31,14 meter.

20 May '17

Martien van de Ven blijft CR's verzamelen

Vandaag waren in Eindhoven de baanwedstrijden van Asterix. Martien startte op de 800 meter met als doel een aanval op zijn clubrecord M65. En het lukte! Een tijd van 2:43.72 minuten verscheen op de klok, een verbetering van het oude record met 65/100 seconde.

Foto Frank Hanrats 

19 May '17

Rens Ackermans loopt clubrecord 600 m

Niet alleen Martien van de Ven, maar ook Rens Ackermans heeft op 9 mei bij de baanwedstrijden in Helmond een clubrecord gevestigd. Hij liep de 600 meter in 2:09.62, een tijd die goed was voor het clubrecord categorie JJD, dat nog open stond.

foto uit archief

14 May '17

Ruud van Woensel wint weer eens

Ruud zagen we lang niet meer op het podium, maar nu is hij terug! Hij won de categorie M45+ bij de Oirschotse Stoelloop met een royale voorsprong.

Foto (Harry Pieschel): Ruud op het nieuwe parcours in de kanaalzone

14 May '17

Oirschotse Stoelloop voor Milan Stawicki

De Oirschotse Stoelloop begon met zon en eindigde in een enorme hoosbui. Bij de mannen liep Milan Stawicki van atletiekvereniging Cifla uit Nijmegen al snel voor iedereen uit en ook de nummers 2 en 3 scheidden zich snel af van de achtervolgers. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong van Milan ruim 30 seconden en werd ook duidelijk dat Robin het gat met plek twee niet meer ging dichten, want het was inmiddels gegroeid tot zo'n 18 seconden. De winst ging in een prima tijd van 33.54 min naar Milan Stawicki, gevolgd door Joan School (34.46) en Robin Spijkerboer (35.12).

Bij de vrouwen won Karin Verheijden (GVAC Veldhoven) met een voorsprong van bijna een minuut. Ze won in 43.45 minuten, voor Katleen Broeckx uit het Belgische Geel (44.44 min) en Jolien Bruininx van AVR’69 uit Reusel (45.26 min).

Foto (Harry Pieschel): Milan Stawicki loopt onbedreigd naar de winst

13 May '17

René van de Ven behaalt diploma Baan Atletiek Trainer niveau 3

Deurne. Even na 14 uur roept de examinator René bij zich. Na 10 minuten met kritische vragen mag hij aan de slag. Jeugdleden Thijs, Jarno, Angel, Bente, Frankie en oud-lid Nicky verzamelen zich, vergezeld door vier pupillen van GAC Gemert, om te horen wat René te zeggen heeft. Kort daarna is de training (bal)werpen begonnen. En al na een half uur is ie afgelopen. Voor sommige jeugdleden veel te kort, het energieniveau is nog torenhoog. Maar goed ook, want ze moeten hierna nog een half uur aan de bak onder leiding van René's collegatrainer van GAC Gemert (Leonie), die ook examen doet. Na een kort eindgesprek met de examinator blijkt René geslaagd en een klein uur later ook Leonie. 

Op de foto René (midden), Leonie (rechts) en een uitzinnige docent (Jos Goudsmit) die net de diploma's heeft mogen overhandigen. 

Naast Martien van de Ven en Cees van de Schoot hebben we bij onze vereniging nu 3 trainers met een niveau 3 diploma of hoger. René mag door het behalen van dit diploma in de toekomst ook optreden als praktijkbegeleider, zodat we ook in de toekomst een praktijkbegeleider in de eigen gelederen hebben.

Namens René veel dank aan Cees van de Schoot voor het optreden als praktijkbegeleider tijdens de 7 maanden van de opleiding en dank aan alle jeugdleden die deze middag vrij wilden maken om mee te gaan en er mede voor hebben gezorgd dat René geslaagd is.

René: proficiat!

9 May '17

Clubrecord en PR-regen in Helmond

Vandaag startte Martien van de Ven in Helmond op de 800 meter en hij kreeg het weer voor elkaar om het clubrecord te verbeteren. Dit keer met minieme marge: 0.02 seconde was hij sneller dan zijn eigen recordtijd uit 2015. Proficiat Martien!

Daarnaast namen Matthijs van den Heuvel, Noël Ackermans, Rens Ackermans en Thijs van den Brand deel aan diverse onderdelen met een regen aan persoonlijke records als gevolg (zie uitslag). De afsluiter van de avond was een mooie 10,00 meter voor Noël bij het kogelstoten waarmee hij als 2e eindigde in zijn categorie.

Eerder op de avond wierp René van de Ven de speer naar 46.91m in zijn eerste poging. Het was pas zijn derde wedstrijd sinds hij vorig jaar maart een dubbele enkelbreuk opliep bij een val van de trap. Bij zijn tweede poging schoot het echter in diezelfde enkel en hield hij de wedstrijd voor gezien. Met het resultaat uit de eerste poging won hij wel de wedstrijd bij de mannen senioren.

Foto uit archief: Martien van de Ven

8 May '17

Nieuwe statuten nu officieel

Vanmorgen zijn bij notaris Wedemeijer-Dagelet de nieuwe statuten van onze vereniging gepasseerd en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Namens het bestuur tekenden Pieter Raijmakers en Henry van der Schoot. De nieuwe statuten zijn te lezen op deze website bij ALGEMENE INFO > Reglementen.

17 Apr '17

Nellie van Beers 3e in de Paasloop

De Rabo Paasloop in Boxtel werd onder frisse en winderige omstandigheden gelopen. Nellie wist zich goed staande te houden en werd 3e bij de vrouwen overall.

Foto uit archief

17 Apr '17

Henk van Gerven 60!

Dat Henk van Gerven 60 is geworden is geen groot nieuws, maar wel dat hij bij deze gelegenheid "De 60 van Texel" heeft gelopen! Zijn tijd over het zware parcours - duinen, dijken en veel wind - was 6 uur 21 minuten 46 seconden.

Tien jaar geleden liep Henk ook al de 60 van Texel, toen in 5:48:28 u.

16 Apr '17

Derde plaats en clubrecord in Oisterwijk

Het clubrecord M70 op de 15 km stond nog open. Dus... Ad van Zelst ging dat op Paaszaterdag even regelen. Zijn nettotijd van 1:16:43 was goed voor een 3e plaats bij de M65, het clubrecord staat nu op 1:16:50 bruto.

Foto uit archief

13 Apr '17

Martien van de Ven 1e met clubrecord in Someren

Bij de baanwedstrijden van het Limbra Baancircuit in Someren won Martien van de Ven de 3000 meter bij de M65 in een nieuw clubrecord: 11:56.44 minuten. Het clubrecord was een verbetering van maar liefst bijna 20 seconden op het oude record, dat sinds 2014 op zijn naam stond.

Foto uit archief

12 Apr '17

Nieuwe statuten en gedragsregels Atletiek Oirschot

Tijdens de ALV van 12 april is er gestemd voor de nieuwe statuten, gedragsregels en afschaffing huidig huishoudelijk reglement. De opkomst met 48 leden voor de vergadering was groot, waarvoor dank. Daarnaast hebben 27 leden gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot een machtiging. Met 74 stemmen voor en 1 onthouding is het voorstel daarmee goedgekeurd.

De statuten worden binnenkort gepasseerd bij de notaris, de gedragsregels zijn te lezen bij ALGEMENE INFO > Reglementen

9 Apr '17

Hardloopcursus 2017 van start. Haak aan!

Atletiek Oirschot organiseert voor de 29e keer een cursus voor beginnende hardlopers. Vandaag was de eerste training, waarvoor zich 31 deelnemers hadden aangemeld.

Was je er niet bij en wil je toch nog meedoen? Dat kan zonder problemen: ook de komende weken kun je nog aanhaken.
De cursus start bij niveau nul en na 10 weken kun je een uur afwisselend hardlopen. Echt waar!

Voor alle informatie klik hier

En hier kun je je aanmelden: ceesvandeschoot@kpnplanet.nl

9 Apr '17

Oriëntatieloop met 60 deelnemers

Op deze mooie voorjaarsdag was onze oriëntatieloop in het natuurgebied Sint Martensberg in Oostelbeers. Er kwamen een record aantal van 60 deelnemers op af, waarvan 27 clubleden. Winnaars bij de lange afstand waren Martijn van de Ven (oud-lid en vorig jaar ook winnaar) en Cees van Nuland. Op de korte afstand waren Nicole Evers en Marij Maas het eerste binnen.

Foto: Nicole en Marij

Meer foto's staan in het FOTOBOEK 

7 Apr '17

En weer twee klappers voor onze masters

Na zijn mooie prestatie in Tilburg slaat Martien van de Ven weer toe, ditmaal bij de baanwedstrijden in Veldhoven. Op de 1000 meter liep hij: ruim 2 seconden van het clubrecord af dat nu staat op 3:33.59 min.

Daarnaast was Ans Saalberg (V55) al vroeg in het seizoen op dreef. Pas lid sinds dit jaar (recreant-lid Atletiek Oirschot, wedstrijdlid bij GVAC), maar al enkele jaren in training bij René van de Ven voor het speerwerpen. Vorig jaar Nederlands Kampioen en 3e bij de wereldkampioenschappen! Het Nederlands record van 34.80 meter is dit jaar het doel en al bij de eerste wedstrijd van het seizoen wierp Ans 34.14 meter! 

Absolute topprestaties van onze masters al zo vroeg in het seizoen! Als dat zo doorgaat zal er nog flink wat champagne mogen worden opgeknald dit seizoen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Foto uit archief: Ans Saalberg

2 Apr '17

30 jaar recreanten mooi gevierd + oplossing loopquiz

Vandaag vierden we met een ludieke training dat Atletiek Oirschot 30 jaar geleden begon met het geven van trainingen voor recreanten. Vice-voorzitter Hennie van Rijt overhandigde een mooi flesje wijn aan de trainers van het eerste uur Cees van de Schoot en Martien van Geenen. Daarna werden de winnaars van de loopquiz naar voren gehaald. Zij kregen ook een flesje (douchespul).

De foto's van het feestje staan in het FOTOBOEK

Dit zijn de oplossingen van de vragen. De goede oplossing is vet gedrukt

In welk jaar werden de 1e Olympische spelen gehouden?
A: 1892, B: 1896, C: 1900, D: 1904 

Welke atleet won 3x goud op de 3 lange loopafstanden: de 5000 m, 10.000 m en de marathon?
A: Lasse Viren, B: Haile Gebrselassie, C: Emil Zatopek, D: Abebe Bekila

De Oympische vlag met zijn 5 gekleurde ringen. Welke kleur  staat links bovenaan?
A: Rood, B: Geel, C: Groen, D: Blauw,

Welke atlete heeft geen medaille gewonnen op de Olympische spelen?
A: Nelli Cooman
, B: Fanny Blankers-Koen, C: Ellen van Lange, D: Dafne Schippers

Welke combinatie is goed als we denken aan de Olympische spelen?
A: 1900 Londen, B: 1924 Antwerpen, C: 1960 Rome, D: 1976 Mexico

Onlangs werd een van onze leden Nederlands kampioen bij de masters op de 1500 meter indoor. Wie mocht deze prijs in ontvangst nemen?
A: Wim Verhagen, B: Ad van Zelst, C: Martien van de Ven, D: Cees Koppen

Wie van deze personen is geen voorzit(s)ter van onze vereniging geweest?
A:  Cees van de Schoot
, B: Afra Pronk, C: Jan Kemps, D: Martien van de Ven

Wie heeft het clubrecord op de hele marathon in een tijd van 2.41.21 uur?
A: Nellie van Beers, B: Ad van Zelst, C: Toon de Croon, D: Joseph van de Bosch                                                                        

Een oud lid van onze club is nu een veel gevraagde gast bij verschillende talkshows wie is deze oud AVO-er?
A: Mario Wiercx, B: Rudy van Belkom, C: Pieter Matthijssen, D: Cees  Verkooijen

De recreatie training bestaat nu 30 jaar, wie zijn de 4 oprichters van de recreatie-commissie?
A: Toon de Croon, Cees Verkooijen, Joos van Haaren, Martien van Geenen
B: Cees Verkooijen, Pieter Matthijssen, Joos van Haaren, Martien van Geenen
C: Cees Verkooijen, Cees van de Schoot, Pieter Matthijssen, Martien van Geenen
D:  Toon Aarts, Joos van Haaren, Cees Verkooijen, Cees van de Schoot

Un löpese is……
A: Vruchtbare hond, B: Lange laan, C: 1/6 hectare, D: Een looping maken

Onjeklonje is…..
A: Limonade, B: Eau de cologne, C: Dropwater, D: Gier

Drollevanger is…..
A: Doos voor chocoladebollen, B: Pofbroek, C: Gierklomp, D: Toilet emmer

Tuitele is…..
A: Jammeren, B: Druilen, C: Ruilen, D: Jengelen

Sibbedêèske is…..
A: Een nonnetje, B: Onnozel vrouwtje, C: Een zeur, D: Een schatje

Wat was de naam van het weekblad voor Oirschot, Spoordonk, De Beerzen dat in 1995 gestopt is?
A: Belang van Oirschot, B: Streekbelangen, C: Groeiend Oirschot, D: Oirschots Nieuws

Welke organisatie in Oirschot zet zich in voor mensen met kanker en bestaat door giften van sponsoren en donateurs?
A: Roparun, B: Oirschot loopt tegen kanker, C: Stichting Running Team Oirschot, D: Stichting “Geef Nooit Op” Oirschot

Hoeveel Rijks- en gemeentelijke monumenten telt Oirschot?
A: 320
, B: 186, C: 396, D: 212

Het voormalige Raadhuis in Oirschot dateert uit:
A: 1621, B: 1598, C: 1499, D: 1513

Wat is de naam van het sportpark in De Beerzen?
A: D’n Staak, B: De Klep, C: Moorland, D: ’t Horstje

1 Apr '17

Nellie van Beers 3e in barre Imants Grensloop

Bij de Imants Grensloop tussen Reusel en Arendonk behaalde Nellie van Beers onder barre weersomstandigheden de derde plaats in de categorie V45 op de 10 Engelse mijl.

Foto Jeroen van Woerden

1 Apr '17

Martien steelt de show bij eerste baanwedstrijden van 2017

In Tilburg waren de eerste wedstrijden van het baanseizoen 2017. Er werden meteen al topprestaties geleverd door dé master van onze club: Martien van de Ven. Hij was op de 1500 meter maar liefst 10 seconden sneller dan het al op zijn naam staande clubrecord bij de mannen masters 65! Een vlammend snel clubrecord van 5:30.63 min siert nu de tabellen. 

27 Mar '17

Atletiek Oirschot viert 30 jaar recreanten-trainingen!

In april is het 30 jaar geleden dat we met de recreantentrainingen zijn begonnen. We vieren dit op zondag 2 april met een feestelijke gezamenlijke training met een gezellige afsluiting. 

Foto: op 1 april 2007 vierden we het 20-jarig jubileum

26 Mar '17

Ad van Zelst verbetert CR op de halve

Vandaag werd onder perfecte omstandigheden de halve marathon door de Drunense duinen gelopen. Ad van Zelst verbeterde het al op zijn naam staande clubrecord op de halve marathon, categorie M70, met 2 1/2 minuut en bracht het op 1:48:44 bruto.

Foto uit archief:)

20 Mar '17

Jeanne Kemps vrijwilliger van het jaar

Bij de geanimeerde en zeer druk bezochte jaarvergadering werd Jeanne Kemps in de bloemetjes gezet als vrijwilliger van het jaar. Voorzitter Henry van der Schoot benoemde de verdiensten van Jeanne voor de club, o.a. het onderhoud van het clubhuis en de distributie van het clubblad. 

De zittende bestuursleden Leny de Croon en Hennie van Rijt werden per acclamatie herkozen.

19 Mar '17

Podium voor Nellie van Beers

In Tilburg was vandaag de Attilarun, vroeger de '30 van Tilburg' genaamd. Nellie van Beers liep er de 10 km en werd derde bij de V45.  

12 Mar '17

En hier zijn de clubkampioenen cross!

De clubkampioenschappen cross verliepen in een prima sfeer: de zon scheen, er waren volop deelnemers en de strijd was hier en daar spannend. Roland van Loon en Nellie van Beers voldeden aan de verwachtingen en werden crosskampioen 2017. Roland voor de 5e keer en Nellie al voor de 19e keer sinds 1991!

De complete uitslag vind je bij UITSLAGEN en in het FOTOBOEK staan de foto's van Toon Erven, Ronald van de Vondervoort en Ad van Zelst.

12 Mar '17

Martien van de Ven eerste in Bakel

Al sinds 2014 gaat Martien van de Ven elk jaar in de Hel van Bakel de eerste prijs bij de Mannen 60 ophalen. Nu dus al voor de 4e keer!.

Foto (website Hel van Bakel): Martien op het podium

5 Mar '17

Nellie en Tineke vooraan bij Rico Salvettiloop

Bij de Rico Salvettiloop in Moergestel liepen Nellie van Beers en Tineke van den Heuvel vandaag de langste afstand: 14,9 km. En met een mooi resultaat: 1e en 2e bij de vrouwen overall! Nellie was ook nog jarig vandaag, dubbel feest!

Cees Koppen en Henk van Gerven werden resp. 2e en 3e bij de M55, ook op de 14,9 km.

Zie de foto's van de Rico Salvetiloop in het fotoboek.

4 Mar '17

Martien van de Ven pakt weer NK-medaille

Bijna 13,7 km/h was voor Martien van de Ven genoeg om weer een NK medaille aan zijn uitgebreide palmares toe te voegen. In Amstelveen werd hij met 31:35 min over 7200m 2e bij het Nederlands Kampioenschap Cross. 

Martien schrijft: "Een bijzonder zwaar parcours met 6 keer een lange helling en de rest een en al modder, plassen en zuigende klei. Toch kon ik een behoorlijk tempo onderhouden; er was er echter één beter".

Foto uit archief

19 Feb '17

Karpencross: weer 3 podiumplaatsen!

Vandaag was in Eindhoven de laatste wedstrijd van de Kempische Crosscompetitie. Bij de Karpencross werd Martien van de Ven eerste bij de M65 en Nellie van Beers eerste bij de V55. Beide Atletiek Oirschot-atleten wonnen daarmee ook hun categorie in de competitie.

Ook Bente Brands stond weer op het podium: tweede bij de Meisjes minpupillen!

Foto Patrick Spruytenburg

12 Feb '17

Atletiek Oirschot blijft winnen

Vandaag werd in Valkenswaard de Wedertcross gelopen. Onze vaste waarde Martien van de Ven legde wederom beslag op de 1e plaats bij de M65. Hij nam maar liefst 10 minuten voorsprong op de nummer 2!

Ook onze mini Bente Brands wist het veld royaal voor te blijven en werd met 16 seconden voorsprong eerste met een gemiddelde snelheid van ruim 14 km/u (!).

Foto (Léon Brands): Bente - 3 deelnames, 3 keer podium! 

5 Feb '17

Martien van de Ven in toptijd Nederlands Kampioen!

Bij de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Masters in Apeldoorn won Martien van de Ven vrijdag een zilveren medaille. Op de 3000 meter liep hij slechts enkele seconden boven zijn eigen clubrecord. De winst was helaas onbereikbaar: de wereldrecordhouder is ook een Nederlander en die liep onbedreigd naar de zege.  

Zaterdag werd Martien weer tweede, nu op de 800 meter. Maar vandaag, bij de 1500 meter op de 3e dag, sloeg hij toe: Nederlands Kampioen indoor bij de Mannen 65! Een toptijd van 5:30.96 was ruim voldoende voor de winst en als bonus een clubrecord bij de mannen 65!

Atletiek Oirschot heeft een NEDERLANDS KAMPIOEN! Gefeliciteerd Martien!

Kijk bij ALGEMENE INFO > Eregalerij, daar staan alle Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen behaald door Oirschotse atleten.

Foto (Ed Turk): Martien zaterdag op de 800 meter.

29 Jan '17

Henk van Gerven recordhouder aantal marathons

Henk van Gerven liep vandaag met Piet van Oirschot de Louis Persoons Memorial Marathon in Genk (B). Tijdens zijn lidmaatschap van Atletiek Oirschot heeft Henk nu 26 hele marathons voltooid en passeert daarmee Nellie van Beers, die er 25 liep. Henk liep overigens in enkele jaren dat hij geen lid was bij onze club ook nog enkele marathons.

Het totaal aantal marathons gelopen door leden van Atletiek Oirschot staat nu op 344.
Bekijk de marathons van onze leden bij ALGEMENE INFO > Marathonlijst aller tijden.

foto (Kees Smetsers): Piet en Henk na afloop van de zware marathon in Genk. 

29 Jan '17

Mooie prestaties in Best: 3x podium

De Joe Mann Bosloop is een van de oudste crosswedstrijden van Nederland. We waren daar vandaag bij de 60e(!) editie met 11 leden goed vertegenwoordigd. En we haalden ook nog wat prijzen binnen! Nellie van Beers werd 1e bij de V55, Martien van de Ven 2e bij de M65 en Bente Brands verraste weer met een 2e plaats bij de minipupillen.

Foto (Henry van der Schoot): Bente Brands (links) op het podium.

Bekijk nog meer foto's in het FOTOBOEK

15 Jan '17

Atletiek Oirschot weer top in Eersel

Bij de Dieprijtcross in Eersel was het weer scoren: Martien van de Ven won de categorie M65, Nellie van Beers was eerste bij de V55. Zowel Martien als Nellie voeren het klassment aan van hun categorie in de Kempische Crosscompetitie.

15 Jan '17

De Pedaleur wint Cyclopathon

Dit jaar hadden we meer fietsers dan lopers. Geen probleem: enkele leden van De Pedaleur kunnen ook een beetje hardlopen en trokken de Asics aan. Pedaleur Henk van Ham (loper), gekoppeld aan Pedaleur Alexander van de Heuvel (fietser) trokken na 2 ronden al een gat dat niet meer viel te dichten. Na 8 rondjes finishten Bart Putmans en Rob van Overbeek als 2e en Yves Dhondt (AVGM) en Dré Smits als 3e. Er stonden 18 teams aan de start.

Foto (Ad van Zelst): het podium van de cyclopathon 2017.

De fotoreportage staat in het FOTOBOEK.

8 Jan '17

Martien van de Ven 3e in Jaspercross

Bij de vandaag gelopen Jaspercross in Asten veroverde Martien van de ven de 3e plaats in de categorie M60.

foto (Henk van Bakel): Martien - hier tweede in het lichtblauwe shirt - op het zware parcours in Asten

8 Jan '17

Nellie van Beers 3e V60 in Egmond

In de zware halve marathon van Egmond wist Nellie van Beers vandaag beslag te leggen op de 3e plaats bij de categorie V60.

Nieuws (2017)

31 Dec '17

Bente Brands weer eerste MPC

Ze moest er hard voor werken, maar het is weer gelukt! Aangemoedigd door onze supporters won Bente met 10 seconden voorsprong op nummer 2 de categorie MPC.

Foto (Ad van Zelst): de start van de 760 m voor meisjes C-pupillen. V.l.n.r. Mare Bogers (530), Saar Brands (529) Bente Brands (527), Sien van Engelen (528).

31 Dec '17

Martien van de Ven heerst bij de M65

Met een royale voorsprong, van enkele minuten zelfs, won Martien van de Ven vandaag de categorie M65 van de Auwjaorscross. 

Foto (Ad van Zelst): Martien op de bultjes door het laatste stukje bos.

31 Dec '17

Auwjaorscross met 532 deelnemers

Het was weer een ouderwets goede Auwjaorscross vandaag. Met lekker herfstweer, een graad of 10, veel wind, maar het bleef droog op een paar spetters na. Winnaar van de lange cross was Ruben Winderickx uit Kaulille (B), die vanaf de start meteen de kop nam en die tot het einde vast hield. Tijd: 31:31 min op de 9360 m.
Snelste vrouw was de V35 Marjon de Kort van Prins Hendrik Vught. Zij liep de 7020 m in 27:51 min.

Er kwamen 532 deelnemers op de Auwjaorscross 2017 af en daarmee zijn we heel tevreden.

Foto (Ronald van de Vondervoort): Ruben Winderickx in het kuiltje bij het hondenveld, hij neemt meteen al voorsprong.

De foto's van Toon Erven, Harry Pieschel, Ronald van de Vondervoort en Ad van Zelst komen dezer dagen in het FOTOBOEK.

Home knop