Bootcamp

Bij Bootcamp bouw je kracht op

Maandag 19.00 - 20.00 uur op en rond het atletiekveld bij sportcentrum De Kemmer 

Donderdag 19.00 - 20.00 uur op en rond het atletiekveld bij sportcentrum De Kemmer

Bij atletiek denk je niet direct aan bootcamp, maar toch gaat dit heel goed samen. Dat blijkt wel uit de belangstelling voor de trainingen.

Bootcamp is een actieve, laagdrempelige training; je doet er conditie op en kracht. De trainingen zijn elke keer anders, waardoor de verveling niet toeslaat, saai is het nooit. Je daagt elkaar uit en bent in de buitenlucht. Iedereen kan op eigen tempo en niveau deelnemen. Eerst inlopen en daarna de oefeningen waarbij alle spieren van je lichaam aan bod komen. De trainers zijn lekker fanatiek en daarbij werkt de wekelijkse afwisseling in het programma ook zeer stimulerend.

Kijk voor wijzigingen in het vaste programma op PRIKBORD. 

Trainers: Irene van Gestel, Mark van Dommelen, Cees van Eijk, Marika Trieling

Je mag altijd een paar keer gratis komen kennismaken!  

info

Ik ben 80 en doe aan atletiek!

Woensdag van 9.30 - 10.30 uur, op en rond het atletiekveld bij sportcentrum De Kemmer

Er wordt veel gepubliceerd over het belang van gezond leven en voldoende beweging. Atletiek Oirschot biedt “plussers” de gelegenheid om in groepsverband op een gezellige en relaxte manier te sporten en daardoor de conditie te verbeteren. Er is een programma met oefeningen samengesteld dat voor iedereen haalbaar is. 

De trainingen worden gegeven door Toon de Croon, Ton van Liempt, Adrie Louwers en Hennie van Rijt. Ale vier ruim boven de 60. Na een warming-up in het Kemmerbos met wat lichte rek- en strekoefeningen om de spieren los te maken, worden op het atletiekveld afwisselende oefeningen gedaan. De ene keer is dat speerwerpen, de week daarop gewichtheffen of touwtjespringen, walking football, basketbal, enz. De deelnemers zijn tussen de 60 tot 80 jaar. In het begin dachten ze “Dat redden we nooit”, maar dat viel reuze mee. Ze hebben er allemaal duidelijk profijt van, niet alleen lichamelijk, maar ook het sociale aspect draagt daaraan bij. Als dan na een uur sporten de koffie klaar staat, horen we altijd: “Tot de volgende week!”.

De kosten zijn bescheiden: je betaalt 20 euro voor 10 trainingen en daar zit de koffie bij. Ook je kleding is al gauw goed: shirtje, sneakers, eventueel een licht jasje als het wat kouder is. Aanmelden hoeft niet, kom op woensdagmorgen naar het atletiekveld en sluit je aan.

Voor meer informatie neem contact op met trainer Hennie van Rijt hennie.van.rijt@atletiekoirschot.nl of 06-22347537

Kom ook, doe mee en... je voelt je jaren jonger!

Klik op de infoknop voor meer informatie

Trainingen De Plataan

Woensdag 9.00 - 10.00 uur, op en rond het atletiekveld bij sportcentrum De Kemmer

Al enkele jaren organiseren we met huisartsenparktijk De Plataan laagdrempelige trainingen op ons atletiekveld. Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen met een verminderde conditie. Er wordt aan iedere deelnemer persoonlijke aandacht gegeven en we vragen niet meer dan mogelijk is. De trainingen staan onder leiding van Ruud van de Broek, gecertificeerd praktijkondersteuner van De Plataan. Hij krijgt assistentie van enkele ervaren trainers van de atletiekvereniging.

De trainingen zijn gratis voor patiënten van De Plataan. Inlichtingen: huisartsenpraktijk De Plataan (0499) 571 679

Nieuws

25 May '24

Naar de Bossche Bollen

Het weer beloofde alleen maar nattigheid, tot gisteravond waren de voorspellingen regen, regen, regen. Maar vanmorgen klaarde het op en toen we om 9 uur bij Reny in de Lopensestraat van start gingen was het droog. En het bleef droog! Met 14 lopers trokken we door landgoed Heerenbeek, landgoed Velder, door Boxtel, richting Den Bosch. Langs de Essche stroom ging het even mis: we kwamen bij een hek, waar je normaal even langsloopt, maar door het hoge water was dat geen optie. Dus terug maar weer tot we de sloot over konden en toen doemde al snel de Sint Jan op aan de horizon. Wat een prachtig gezicht! En wat een beleving om daar naar toe te lopen door het Bossche Broek! Het mooie is dan dat je uit de polder komend drie straten verder al voor de basiliek staat. 

Gauw een groepsfoto gemaakt en door naar het eigenlijke doel van deze tocht: de Bossche bollen van Jan de Groot!

Foto: staand Corné, Marc, Joan, Arianne, Nicole, André, Bas, Edwin, Reny, Henriëtte, Jeroen. Zittend Ria, Ad, Anne

23 May '24

Baanwedstrijd met een plensbui

De eerste baanwedstrijd technische onderdelen van dit jaar zou eind mei toch met een prima weertje moeten kunen plaatsvinden. Lang leek het daar ook op, maar uiteindelijk was het toch weer raak en moesten we de wedstrijd stilleggen vanwege een plensbui. We konden de wedstrijd daarna hervatten maar liepen daardoor - excuses - flink uit. Superprestaties bleven mede daardoor ook uit, maar er werden wel een aantal PR's verbeterd en degenen die dat niet lukten hebben weer wat wedstrijd ervaring op kunnen doen en kunnen het zien als een extra training.

Dank aan juryleden Laura, Digna en Jac voor het mogelijk maken van de wedstrijd. Op dinsdag 11 juni is wedstrijd 2 en dan hopen we dat ein-de-lijk wat zon mogen beleven.

21 May '24

Baanwedstrijd 800 m met clubrecord

Vanavond was er tussen de buien door nog even een baanwedstrijd: de 800 meter. Het lijkt niks, nog geen kilometer, maar je gaat helemaal total loss! Er waren 10 deelnemers, de trouwe bezoekers van de baantrainingen van Martien van de Ven. Ze werden allemaal eerste in hun categorie, behalve Ad van Zelst, maar die stond met een mooie tweede plaats ook op het podium.

Martien van de Ven wist het clubrecord M75 met een halve minuut te verbeteren.

Home knop