Bootcamp

Bij Bootcamp bouw je kracht op

Bij atletiek denk je niet direct aan bootcamp, maar toch gaat dit heel goed samen. Dat blijkt wel uit de belangstelling voor de trainingen.

Bootcamp is een actieve, laagdrempelige training; je doet er conditie op en kracht. De trainingen zijn elke keer anders, waardoor de verveling niet toeslaat, saai is het nooit. Je daagt elkaar uit en bent in de buitenlucht. Iedereen kan op eigen tempo en niveau deelnemen. Eerst inlopen en daarna de oefeningen waarbij alle spieren van je lichaam aan bot komen. De trainers zijn lekker fanatiek en daarbij werkt de wekelijkse afwisseling in het programma ook zeer stimulerend.

Maandag 19.00 - 20.00 uur op en rond de atletiekbaan 

Donderdag 19.00 - 20.00 uur op en rond de atletiekbaan

Kijk voor wijzigingen in het vaste programma op PRIKBORD. 

Trainers: Johan der Kinderen, Irene van Gestel, Mark van Dommelen, Cees van Eijk en Marika Trieling

Je mag altijd een paar keer gratis komen kennismaken!  

info

Ik ben 80 en doe aan atletiek!

De coronacrisis heeft ons geleerd hoe belangrijk het is om gezond te leven en voldoende te bewegen. Atletiek Oirschot biedt nu “plussers” de gelegenheid om in groepsverband op een gezellige en relaxte manier te sporten en daardoor de conditie te verbeteren. Er is een programma met oefeningen samengesteld dat voor iedereen haalbaar is. In april 2022 is de club hiermee met een kleine groep begonnen. Die zien we elke woensdagmorgen op het atletiekveld bij sportcentrum De Kemmer aan de Bloemendaal.

De trainingen worden gegeven door Toon de Croon (77), Ton van Liempt (78), Adrie Louwers (68) en Hennie van Rijt (64). Na een warming-up in het Kemmerbos met wat lichte rek- en strekoefeningen om de spieren los te maken, worden op het atletiekveld afwisselende oefeningen gedaan. De ene keer is dat speerwerpen, de week daarop gewichtheffen of touwtjespringen, walking football, basketbal, enz. De deelnemers zijn tussen de 60 tot 80 jaar. In het begin dachten ze “Dat redden we nooit”, maar dat viel reuze mee. Ze hebben er allemaal duidelijk profijt van, niet alleen lichamelijk, maar ook het sociale aspect draagt daaraan bij. Als dan na een uur sporten de koffie klaar staat, horen we altijd: “Tot de volgende week!”.

Wat door Atletiek Oirschot was opgezet als een tijdelijk project, is nu een vast onderdeel van ons trainingsprogramma. Dus... sluit je aan! De kosten zijn bescheiden: je betaalt 20 euro voor 10 trainingen en daar zit de koffie bij. Ook je kleding is al gauw goed: shirtje, sneakers, eventueel een licht jasje als het wat kouder is. Aanmelden hoeft niet, kom op woensdagmorgen om 9.30 uur naar het atletiekveld bij sportcentrum De Kemmer aan de Bloemendaal en doe mee.

Voor meer informatie neem contact op met trainer Hennie van Rijt hennie.van.rijt@atletiekoirschot.nl of 06-22347537

Kom ook, doe mee en... je voelt je jaren jonger!

Klik op de infoknop voor meer informatie

Trainingen De Plataan

Al enkele jaren organiseren we met huisartsenparktijk De Plataan laagdrempelige trainingen op ons atletiekveld. Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen met een verminderde conditie. Er wordt aan iedere deelnemer persoonlijke aandacht gegeven en we vragen niet meer dan mogelijk is. De trainingen staan onder leiding van Ruud van de Broek, gecertificeerd praktijkondersteuner van De Plataan. Hij krijgt assistentie van enkele ervaren trainers van de atletiekvereniging.

De trainingen zijn elke woensdag van 9.00 tot 10:00 uur op het atletiekveld van Atletiek Oirschot bij Sportcomplex De Kemmer aan de Bloemendaal en zijn gratis voor patiënten van De Plataan.

Inlichtingen: huisartsenpraktijk De Plataan (0499) 571 679

Nieuws

29 mrt '23

Laatste woensdagmiddagtraining van het seizoen

Vandaag was de laatste keer dat we met de woensdagmiddaggroep de hei in gingen. Nu de zomertijd is ingegaan kunnen we weer met de recreantentrainingen op woensdagavond mee. We hervatten de trainingen weer in oktober.

Foto: de laatste woensdagmiddagtraining werd afgesloten met koffie en koek. 

18 mrt '23

Tien clubrecords bij de indoorwedstrijden

Vandaag organiseerden we voor de tweede keer indoorwedstrijden in De Kemmer. Ook de jeugd van AVGM uit Best was present, voor hen waren het de Clubkampioenschappen Indoor.

Door onze leden - voornamelijk jeugd - werden maar liefst 10 clubrecords verbeterd. 

Verslag volgt nog, de uitslagen en de foto's van Luc Kenter en Ad van Zelst staan in het FOTOBOEK.

Foto: de stemming zat er goed in bij onze junioren!

12 mrt '23

Roland en Marieke zijn de clubkampioenen cross ...

Vandaag waren de Clubkampioenschappen Cross, de eerste volwaardige sinds 2019. In 2020 ging het niet door vanwege de coronapandemie en in 2021 en 2022 om dezelfde reden alleen voor de jeugd.

Roland van Loon liep goed vandaag, zei hij na afloop. Maar het had ook wat minder gemogen, want weer won hij met ruime voorsprong de wedstrijd en daarmee voor de negende keer het kampioenschap. Bij de vrouwen was Marieke Meeuwis de snelste. Zij moest er wel voor knokken, bij de finish had ze maar 5 seconden voorsprong op Ria Pijnenburg. Er waren 51 deelnemers.

De uitslagen en de foto's zijn gepubliceerd, verslag van de jeugd volgt nog.

Home knop