Nieuws

26 Dec '10

Martien van de Ven loopt clubrecord op de mijl indoor

Op de valreep van dit jaar heeft Martien van de Ven nog een clubrecord gevestigd op de mijl indoor. Omdat de Auwjaorscross niet doorging reisde hij hiervoor naar Gent om deel te nemen aan de Open Artevelde Meeting. Dit record brengt het aantal gevestigde clubrecords in 2010 op 43, waarvan Martien er 11 voor zijn rekening nam.

Foto uit archief

26 Dec '10

Oirschotse Sneeuwloop

Helaas moesten we de Auwjaorscross afgelasten vanwege een dik pak sneeuw dat tot gevaarlijke situaties had kunnen leiden. In plaats daarvan hadden we iets moois bedacht: de Oirschotse Sneeuwloop, waaraan iedereen gratis kon deelnemen. Ongeveer honderd lopers liepen, verdeeld over 3 groepen, een rondje over het parcours van de Oirschotse Heidemarathon. Het was een prachtige ervaring, mede doordat de zon uitbundig scheen over het besneeuwde landschap, Na afloop was er koffie met cake en kreeg iedereen een lekkere rookworst mee naar huis.

Zie de foto's in het FOTOBOEK

Laat weten wat je ervan vond! Moeten we dit nog eens doen als er sneeuw ligt? Schrijf je reactie in het GASTENBOEK

12 Dec '10

Nellie van Beers wint, loopt clubrecord en parcoursrecord

Bij de zeer zware Mescherbergloop in Eijsden Limburg behaalde Nellie van Beers een fraaie 1e plaats bij de V55 en stelde hiermee tevens het clubrecord op de 15 km in de categorie. Ook verbeterde ze het parcoursrecord categorie V55

Foto: vlak na de start, Nellie staat er nog net op, helemaal vooraan (215). We zien ook Joke Bullens (708)

5 Nov '10

AV Oirschot weg?

De gemeente Oirschot wil een enorme huurverhoging doorvoeren voor ons atletiekveld. De baan is van zo slechte kwaliteit dat in de winter de trainingen vaak niet op het veld gegeven kunnen worden. Op maandag 15 november is er een bijeenkomst in het clubhuis om de mening te polsen van de leden. De vraag is of we verder gaan als volwaardige atletiekvereniging of als een eenvoudige loopgroep. Het laatste zou betekenen dat er met name voor de jeugdleden geen mogelijkheid meer is om sporten als hoog- en verspringen, speer- en discuswerpen en kogelstoten te beoefenen. Voor de volwassen leden komen de looptrainingen in het gedrang. De weg Bloemendaal waaraan het atletiekveld ligt is alvast omgedoopt tot AV Oirschotweg.

30 Oct '10

Cees van de Schoot erelid

Tijdens de feestavond ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van onze vereniging maakte voorzitter Jan Kemps bekend dat Cees van de Schoot is benoemd tot erelid van AV Oirschot. Cees is vanaf het begin betrokken bij onze vereniging, hij was (en is nu weer) bestuurslid, zat en zit in verschillende commissies en hij is een gewaardeerd trainer. Cees was ook de initiatiefnemer van de eerste Oirschotse Heidemarathon in 2005 en zat ook dit jaar weer in de commissie die de Heidemarathon organiseerde. En af en toe vindt hij ook nog de tijd om een marathonnetje te lopen...

Foto: Cees krijgt het ingelijste certificaat dat zijn erelidmaatschap vermeldt.

25 Oct '10

Oirschotse Heidemarathon sportief succes

Na de vele regen van de afgelopen dagen kregen we op de wedstrijddag het weer wat we verdienden. Een stralende zon, geen wind en een aangename temperatuur maakten er een mooie dag van. Hoewel het aantal deelnemers minder was dan verwacht werd de wedstrijd sportief een succes. Snelste man was Jos op 't Hoog uit Haaren in een tijd van 2:53 uur, snelste vrouw was (net als in 2005) Marion van de Veerdonk (3:59 uur). Winnaar van de estafettemarathon werd het team Running Support Oirschot met Armand van der Smissen, Nadja Weijenberg en Jack van Avendonck.

We mogen ook niet de meer dan 100 vrijwilliger vergeten te bedanken, waarvan er een aantal vele uren hebben gestoken in de voorbereidingen van de wedstrijd.

foto: drukte in de tent

Laat weten wat je er van vond, schrijf je reactie in het GASTENBOEK!

26 Sep '10

Parcoursverkenning heidemarathon

Vandaag liepen we de eerste verkenningsronde van de heidemarathon. Er waren 35 lopers op af gekomen die in 2 groepen gesplitst het parcours van 14 km aflegden. De reacties waren zonder uitzondering positief. Eén deelnemer ging zelfs meteen na afloop voor nog een rondje van start.

Op zaterdag 2 oktober organiseren we weer een verkenningsronde. Voor tijd en plaats zie de wedstrijdinformatie hier

Foto's van de verkenningsronde vind je in het FOTOBOEK

22 Sep '10

Acht clubrecords op de 800 meter

Jarenlang ontbrak de 800 meter op ons wedstrijdprogramma en dat is jammer voor een van de meest aansprekende baanafstanden. Nu de 2 rondjes opgenomen waren in de interne competitie was dan ook een regen van clubrecords te verwachten. Bij de mannen werd 1 cr verbeterd (Martien van de Ven M60) en 1 nieuw cr gesteld (Hans van de Wal M45). Bij de vrouwen werden 3 cr's verbeterd (Jiska van Deijne Vsen, Joke Bullens V45, Nellie van Beers V55) en 3 gesteld (Reny van Straten V40, Tineke van den Heuvel V50, Corrie de Kroon V65).

Foto: start van de vrouwen. Jiska is al uit het zicht verdwenen

9 Sep '10

Twee clubrecords in Tessenderlo

Bij de Atletiekmeeting in Tessenderlo België hebben Martien van de Ven en René van de Ven beiden een clubrecord verbeterd. Martien liep de engelse mijl (1609 m) in 5:57.62 min. (CR M60) en René wierp de discus naar 31,21 m (CR Msen).

Foto: René van de Ven (archief)

31 Aug '10

Corrie de Kroon loopt weer clubrecord

Het lijkt gemakkelijk als je de enige bent in je categorie, maar wie doet het haar na? Bij de 10 km wedstrijd voor de interne competitie 2010 won Corrie de Kroon bij de V65 en stelde meteen het clubrecord in haar klasse met een tijd nét onder het uur: 59 minuten en 83 seconden.

Foto: De start van de 10 km

(meer foto's van de 10 km in het FOTOBOEK)

22 Aug '10

Weer clubrecord voor Martien van de Ven

Bij de baanwedstrijden "Nacht van de Vriendschap" in Mol België verbeterde Martien van de Ven zijn 8e clubrecord van het jaar. De 1500 meter liep hij in een tijd van 5:22.52 min.

foto archief

11 Aug '10

Twee clubrecords in België

Bij baanwedstrijden in Tessenderlo België, de Memorial René Thomas, vestigden Martien van de Ven en René van de Ven ieder een clubrecord. Martien verbeterde zijn eigen record op de 3000 meter baan tot 11:43.04 min. en René stelde het record kogelslingeren (hamerslingeren zeggen ze in België) op 22,44 meter.

foto: René van de Ven (archief)

21 Jul '10

Nellie van Beers wint in Kasterlee

Het was warm, zeer warm in Kasterlee op de Belgische nationale feestdag en daar veranderde een paar druppels regen niets aan. Acht leden deden mee aan de 16 km countryloop, waarvan vooral de eerste kilometers erg zwaar waren met 2 trappen en een zandverstuiving. Nellie van Beers werd mooi 1e in de categorie Vrouwen Veteranen 3.

Foto: Harrie Bullens, Ad van Zelst, Hans van Hal, Nellie van Beers, Ronald van de Vondervoort, Cees van de Schoot, Ger van Heesch en Cees Koppen 

8 Jul '10

Clubrecord speerwerpen voor René van de Ven

Bij de Avondwedstrijden van AV Gloria in Baarle Nassau verbeterde René zijn pr en het cr op het onderdeel speerwerpen met bijna een meter tot 50,97. René schrijft: een nieuw CR speer van 50.97m! Het was perfect weer, vrijwel geen wind en lekker warm.

foto: archief

4 Jul '10

René van de Ven verbetert clubrecord tienkamp

Bij de Kermismeerkamp in Best verpulverde René zijn pas onlangs gevestigde clubrecord op de tienkamp. Hij bracht zijn puntentotaal op 4057, een verbetering van 216 punten van zijn oude record (Gemert, 13 juni 2010). Voor René was het tevens een pr als senior-atleet

foto: archief

23 Jun '10

PR en CR voor Cees Koppen

Cees Koppen verbeterde bij de baanwedstrijden in Boxtel zijn pr en zette het clubrecord op de 10.000 meter.

foto: archief

22 Jun '10

Weer 3 nieuwe clubrecords!

Vandaag werden bij de derde ronde van de Interne Competitie 3 clubrecords gevestigd op de 5000 meter. Bij de vrouwen door Nellie van Beers (V55) en Corrie de Kroon (V65) en bij de mannen door Ruud van Woensel (M45). Het cr van Ruud van Woensel stond al 11 jaar op naam van Martien van de Ven, die er vandaag helaas niet bij was.

foto: Ruud was helemaal leeg na zijn winnende race

12 Jun '10

Vier clubrecords in Gemert

Bij de Brabantse Kampioenschappen meerkamp wist Martien van de Ven 3 clubrecords te verbeteren: op de 200 meter baan, de 1500 meter baan en de vijfkamp. Martien behaalde uiteindelijk de 2e plaats bij de meerkamp voor mannen.

René van de Ven was zowel zaterdag als zondag goed op dreef, bij de tienkamp verbeterde hij het clubrecord met 46 punten tot 3841 punten. René verteld: "Ik had vooraf een richtschema gemaakt waarbij ik uit zou komen op precies 1 punt meer dan mijn cr van 3795ptn. Daarbij ging ik vooral uit van winst op de werpnummers en aangezien ver en hoog dit seizoen ook vrij goed gingen ook op die nummers. Het bleek de omgekeerde wereld te zijn dit meerkampweekend. Ik won punten op alle loopnummers, en verloor punten op alle werpnummers plus ver en hoog! Van de technische nummers deed ik alleen polsstok beter dan ik volgens schema zou hebben moeten halen. Desalniettemin de 10-kamp zonder blessures doorgekomen en met een verbetering van mijn cr punten, dus toch tevreden. Over 3 weken de volgende 10kamp in Best, hopelijk lukt het dan weer.

(foto: Martien van de Ven, archieffoto)

12 Jun '10

Oirschotse Stoelloop: AV Oirschot 3 keer 1e!

Een graad of 18, matige wind en een mooi zonnetje maakten een schitterende wedstrijd van de Oirschotse Stoelloop. Voor het eerst sinds jaren zagen we weer echte strijd aan kop. Eerste overall werd evenals vorig jaar Gino Steemans, op 2 seconden gevolgd door Armand van der Smissen.

Drie AV Oirschot-atleten stonden op de hoogste tree van het podium: Ruud van Woensel (M50), Tineke van den Heuvel (V45) en Nellie van Beers (V55). De tijd van Nellie was goed voor een nieuw clubrecord. Acht leden verbeterden hun pr op de 10 km.

Er waren aanmerkelijk meer deelnemers bij de recreanten dan vorig jaar. De deelname aan de jeugdlopen viel wat tegen, maar het nieuwe evenement Sport en Spel werd enthousiast ontvangen. Ook de muzikale omlijsting werd door zowel lopers als publiek erg op prijs gesteld.

23 May '10

Martien van de Ven 5e bij NK met clubrecord

Bij de Nederlandse Kampioenschappen 10.000 meter op de baan, georganiseerd door HAK Helmond, werd Martien van de Ven 5e in de categorie M60. Zijn tijd van 43:56.62 min. was tevens een clubrecord in zijn categorie.

18 May '10

Twee nieuwe clubrecords op de 1500 meter

Vanavond werden bij de tweede ronde van de Interne Competitie 2 clubrecords op de 1500 meter gevestigd. Nellie van Beers verbeterde het clubrecord dat op naam stond van Ineke Conijn in de categorie V55 met een tijd van 6:28.0 minuten en Corrie de Kroon stelde het clubrecord bij de V65 in een tijd van 8:33.0 min.

Foto: Corrie de Kroon (links) op recordjacht, rechts Jeanne van Oirschot

13 May '10

Cees en Nellie 3e bij Hemelvaartloop

Twee ereplaatsen voor AV Oirschot atleten op de halve marathon in Eindhoven. Nellie van Beers en Cees van de Schoot werden allebei derde in hun categorie. Bij windstil en fris weer gingen 7 leden van start bij de Hemelvaartloop. Ook Ger van Heesch liep de halve marathon, maar verloor anderhalve minuut toen hij een verkeerde weg insloeg. Cees Koppen viel uit met een blessure, Aubry Mulder, Hans van de Wal en Ad van Zelst liepen de 10 km.

6 May '10

René van de Ven 1e bij werpdriekamp

Bij baanwedstrijden in Deurne heeft René van de Ven de werpdriekamp gewonnen. Zijn prestaties op de onderdelen speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten waren goed voor 1581 punten: winnaar bij de Msen.

Diezelfde avond liep Martien van de Ven een clubrecord in de categorie M60 op de 3000 meter baan in 11:49.6 min.

Foto: René van de Ven in actie (archief)

30 Apr '10

Tineke van den Heuvel op het podium in Lieshout

Zes Leden van AV Oirschot deden op Koninginnedag mee aan de Oranjeloop in Lieshout. Tineke van den Heuvel behaalde bij de vrouwen de 2e plaats op de 15 km in een tijd  van 1:11:49 uur.

30 Apr '10

Ruud van Woensel wint in Hilvarenbeek met clubrecord

Ruud van Woensel was in vorm vandaag. In Hilvarenbeek verbeterde hij het 13 jaar oude clubrecord van Toon de Croon op de 20 km categorie M50 met meer dan 10 minuten. Ruud werd 3e overall en 1e in de categorie M45. "Lekker gelopen" zei Ruud na afloop "en van de harde wind had ik meer profijt dan last".

27 Apr '10

Weer een clubrecord voor René van de Ven

René van de Ven is goed op dreef dit seizoen. Bij de Instuif bij Nijmegen Atletiek wierp hij een persoonlijk- en clubrecord met de speer. 

René zelf: "Bij het inwerpen voelde het al lekker en had ik ook een hele verre worp waar ik in de wedstrijd zelfs nog maar net voorbij kwam. Ondanks dat mijn aanloop bij geen van de 4 pogingen vlekkeloos verliep waren de afworp en timing van het blokkeren kennelijk erg goed, want alle worpen waren ver. De 4e poging was uiteindelijk de verste van de dag, met dit fraaie CR/PR tot gevolg (al zeg ik het zelf)."

21 Apr '10

Grote belangstelling voor de Interne Competitie 2010

De nieuwe formule van de Interne Competitie is aangeslagen: 28 leden gingen van start voor de eerste ronde, een cross over 3300 meter. Leiders in de competitie zijn: Roland van Loon (M35), Ruud van Woensel (M45), Martien van de Ven (M55), Wim Verhagen (M65), Linda Veenman (V35), Leny de Croon (V45) en Nellie van Beers (V55).

Na de wedstrijd had de clubhuiscommissie de koffie klaar en werd er nog een hele tijd nagepraat.

De uitslag staat bij de UITSLAGEN, bij ONZE WEDSTRIJDEN vind je de stand in de competitie. In het FOTOBOEK staat een beeldverslag gemaakt door Silvia Tempelman.

Foto: Harrie Bullens komt over de finish

17 Apr '10

Ruud van Woensel op het podium in Oisterwijk

Negen AV Oirschot atleten trokken naar Oisterwijk voor de Vennenloop. Ruud van Woensel behaalde een mooie tweede plaats in de categorie M45 met een tijd van 57:12 min. Cees Koppen verbeterde zijn pr met een paar seconden en zette 1:04:41 op de klok.

15 Apr '10

Succesvolle start hardloopcursus

Afgelopen zondag was de start van de hardloopcursus 2010. Er kwamen 24 sportievelingen opdraven en dat hebben we in jaren niet meegemaakt. Trainers Toon en Cees hebben er hun handen vol aan, maar dat vinden ze niet erg, want zo'n grote deelname is een geweldige stimulans.

Binnenkort de foto's op deze website

11 Apr '10

Clubrecord discus voor René van de Ven (2)

Eén centimeter per keer is genoeg dacht René bij de werpdriekamp in Dongen. Hij verbeterde zijn vorige week gevestigde persoonlijk en clubrecord met de kleinst mogelijke marge: van 30,00 naar 30,01 meter!

Foto uit archief

5 Apr '10

Clubrecord discus voor René van de Ven (1)

René van de Ven was bij de instuifwedstrijden in Vught en presteerde daar prima: een 1e, 2e en 3e plaats bij de technische onderdelen. Zijn worp van 30 meter rond met de discus was goed voor een persoonlijk- en clubrecord.

Foto uit archief

28 Mar '10

Ruud van Woensel en Nellie van Beers clubkampioen cross

De orde is weer hersteld. Na jaren achtereen het kampioenschap te hebben geprolongeerd waren Ruud en Nellie er vorig jaar niet bij. Maar vandaag lieten ze zien dat er geen maat staat op hun cross-capaciteiten. Beiden wonnen met grote voorsprong de clubcross.

De uitslagen en het fotoboek zijn bijgewerkt

7 Mar '10

Marató de Barcelona: Nellie 4e!

Zes AV Oirschotleden liepen onder perfecte omstandigheden over een glooiend parcours de marathon in Barcelona. Nellie van Beers leverde een bijzondere prestatie: eergisteren werd ze 55, bij haar eerste wedstrijd in de categorie V55 behaalde ze in een internationaal veld de 4e plaats, tevens een clubrecord! Verder waren er PR's voor Ger van Heesch en Ton Smetsers.

Foto: Ton, Jac, Nellie, Ger, Cees en Cees met hun medailles

Zie de foto's in het fotoboek.

22 Feb '10

Toon de Croon Lid van Verdienste

Je moet heel wat voor je club betekend hebben wil je Lid van Verdienste worden. We hebben er nu een vijfde bij: tijdens de Algemene Ledenvergadering ontving onze clubtrainer Toon de Croon een fraaie glasgravure als dank voor zijn vele verdiensten: trainer van de recreanten en wedstrijdatleten, jurylid, jarenlang in de wedstrijdcommissie en trekker van de Oirschotse waterpost bij de Marathon Eindhoven. Welverdiend Toon! 

Tijdens dezelfde vergadering kreeg Riny Roefs de Erkenning van Verdienste vanwege zijn jarenlange inzet als jeugdtrainer. Ad van Zelst kreeg bloemen als Vrijwilliger van het jaar.

Foto's van de jaarvergadering staan in het FOTOBOEK

22 Feb '10

Drie nieuwe bestuursleden voor AV Oirschot

Bij de zeer druk bezochte Algemene Ledenvergadering namen 3 bestuurleden afscheid: Maarten Kaptein, Anne Joosen en Thea Noordijk. Voor hen in de plaats werden benoemd Cees van de Schoot, Jan van der Heijden en Aubry Mulder.

Cees en Jan kent iedereen al, daarom hier een foto van Aubry, nog maar kort lid en toch al zeer actief binnen onze club.

Foto's van de jaarvergadering staan in het FOTOBOEK

7 Feb '10

Nellie van Beers weer op het podium

Zondag was de Wedertcross, na twee afgelastingen de zesde wedstrijd in de de Runnersworld Crosscompetitie. Ze moest er flink voor knokken, maar het lukte Nellie toch maar weer om een derde plaats te behalen in de categorie V45. Dat bracht haar ook op de 3e plaats in de klassering voor de competitie 2009-2010. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan, Best en Sint Oedenrode.

Foto uit archief

24 Jan '10

Nellie van Beers 2e in Best

Temperaturen iets boven 0, geen wind en lichte sneeuw. Prima loopweer dus. Nellie van Beers werd 2e op de halve marathon categorie V40. Hoewel er geen toptijden werden gelopen verbeterden twee AV Oirschotleden hun pr (Ton Smetsers op de halve marathon en Erik van Ingen op de 15 km).

Foto: felle sprint tussen Jan en Eelke Smits en Ad van Zelst

17 Jan '10

Team Frans Louwers- Arjan van Hout wint cyclopathon

Nadat de cyclopathon in 2009 niet doorging was coördinator Toon de Croon vastbesloten er dit jaar een succes van te maken. Aan de start verschenen 25 teams, waarvan 7 van AVGM uit Best. De eerste plaats werd broederlijk gedeeld: de loper uit Best, de fietser uit Oirschot.

De strijd om de 1e en 2e plaats was tot op het einde spannend, maar bij de laatste aflossing kon alleen pech de winst nog beïnvloeden. Winnaars werden loper Frans Louwers (AVGM) en fietser Arjan van Hout in 1:06:06 uur.

Na afloop was de prijsuitreiking en de koffie met vlaai in het clubhuis van AV Oirschot.

Nieuws (2010)

26 Dec '10

Martien van de Ven loopt clubrecord op de mijl ...

Op de valreep van dit jaar heeft Martien van de Ven nog een clubrecord gevestigd op de mijl indoor. Omdat de Auwjaorscross niet doorging reisde hij hiervoor naar Gent om deel te nemen aan de Open Artevelde Meeting. Dit record brengt het aantal gevestigde clubrecords in 2010 op 43, waarvan Martien er 11 voor zijn rekening nam.

Foto uit archief

26 Dec '10

Oirschotse Sneeuwloop

Helaas moesten we de Auwjaorscross afgelasten vanwege een dik pak sneeuw dat tot gevaarlijke situaties had kunnen leiden. In plaats daarvan hadden we iets moois bedacht: de Oirschotse Sneeuwloop, waaraan iedereen gratis kon deelnemen. Ongeveer honderd lopers liepen, verdeeld over 3 groepen, een rondje over het parcours van de Oirschotse Heidemarathon. Het was een prachtige ervaring, mede doordat de zon uitbundig scheen over het besneeuwde landschap, Na afloop was er koffie met cake en kreeg iedereen een lekkere rookworst mee naar huis.

Zie de foto's in het FOTOBOEK

Laat weten wat je ervan vond! Moeten we dit nog eens doen als er sneeuw ligt? Schrijf je reactie in het GASTENBOEK

12 Dec '10

Nellie van Beers wint, loopt clubrecord en parc...

Bij de zeer zware Mescherbergloop in Eijsden Limburg behaalde Nellie van Beers een fraaie 1e plaats bij de V55 en stelde hiermee tevens het clubrecord op de 15 km in de categorie. Ook verbeterde ze het parcoursrecord categorie V55

Foto: vlak na de start, Nellie staat er nog net op, helemaal vooraan (215). We zien ook Joke Bullens (708)

Home knop