Nieuws

15 sep '21

Grote Clubactie 2021: Ook wij doen mee!

Op zaterdag 18 september 2021 start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie!

Désirée Vasen en Digna van der Sloot hebben vorig jaar aangegeven dat zij de Grote Clubactie zouden willen organiseren en dus doet Atletiek Oirschot ook mee. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen, waarvan de opbrengst naar de jeugdactiviteiten gaat.

Hoe werkt het? Het idee is eigenlijk heel simpel. Vanaf zaterdag 18 september gaan onze jeugdleden loten verkopen (€ 3,- per stuk) en van de opbrengst gaat € 1,90 naar onze clubkas en € 0,50 naar het kind dat het lot verkoopt.

Op dinsdag 19 oktober en donderdag 28 oktober kunnen de lotenboekjes worden ingeleverd in het clubhuis. De kinderen kunnen voor de training de boekjes inleveren en na de training kunnen ze dan het geld ophalen.

Koop een lot bij onze jeugdleden en steun hiermee onze jeugd! Klik op onderstaande link.

https://lot.clubactie.nl/lot/atletiek-oirschot/avoirschot/292928

Veel succes.

12 sep '21

Alissa heeft de inzetbeker echt verdiend

Na afloop van de prijsuitreiking van de Clubkampioenschappen Meerkamp reiken we elk jaar de inzetbeker uit. Die is voor het jeugdlid dat zich naar oordeel van de jeugdtrainers het afgelopen jaar het best heeft ingezet. Hierbij tellen niet alleen de sportprestaties, maar ook ambitie en de bereidheid om de trainers te helpen. De inzetbeker was vandaag voor Alissa van der Sloot, waarvoor we haar hartelijk feliciteren. Echt verdiend! 

12 sep '21

Zonnige Clubkampioenschappen Meerkamp

Vandaag waren weer de Clubkampioenschappen Meerkamp, waaraan voornamelijk onze jeugd deelnam. De foto's staan al in het FOTOBOEK.

De uitslagen, waarvan de PR's nog niet zijn bijgewerkt, staan hier.

En misschien schrijft er wel iemand een verslagje? Het hoeft niet lang te zijn. Stuur het naar promotie@atletiekoirschot.nl

11 sep '21

Ons klusteam was er weer

Ter voorbereiding van de Clubkampioenschappen Meerkamp, die morgen worden gehouden, heeft ons klusteam (Adrie, Martien, Pieter, Theo, Ton, Toon, Wim en ?) vandaag het veld weer in pico bello conditie gemaakt. En dat doen ze allemaal voor een appelflap bij de koffie!

Kijk hier wat ons klusteam allemaal al deed in 2021.

9 sep '21

SOS Bali Bosloop: uitdagend én gezellig

De SOS Bali Bosloop, die door de stichting Loopgroep Bali Runners vandaag werd georganiseerd, voldeed qua aantal deelnemers (60) niet aan de verwachtingen, maar was desondanks een geslaagd evenement. De hartverwarmende gastvrijheid van de vrijwilligers van jeu de boules vereniging “De Knusse Boules”, die hun accommodatie ter beschikking stelden, heeft daar zeker aan bijgedragen. De meeste deelnemers kwamen van de atletiekverenigingen uit de regio, zoals Atletiek Oirschot, GVAC Veldhoven, AVR Reusel, Springbokken Son en Gen. Michaelis Best. Maar er waren ook deelnemers bij, die een verre reis hadden gemaakt om aan deze bosloop mee te kunnen doen. 

Het was een zwoele zomeravond en het knusse terrein van de jeu de boules verenging leek op deze avond wel een stukje Zuid Frankrijk. De hoge temperatuur (29 graden!) en het uitdagende parcours zal sommige deelnemers verrast hebben, dat bleek wel uit de spontane reacties. Vooral het stukje “zandwoestijn” bij de Sint Martensberg was zelfs voor de ervaren hardlopers en trailrunners een flinke barriére op hun weg naar een mooie finishtijd. Toch was elke deelnemer na afloop heel tevreden over het goed uitgepijlde parcours en dat was voor de organiserende Bali Runners goed om te horen. De ijskar van “De Dames” uit Oirschot en de frisse drankjes van de vrijwilligers van “De Knusse Boule” gaven de verhitte deelnemers snelle verkoeling en maakte de sfeer op het finishterrein nog gezelliger. 

Het werd een avond, waarop de deelnemers en de organisatie met plezier terug zullen kijken. In dat opzicht is een woord van dank op zijn plaats voor de familie Verhagen, die hun weiland als parkeerterrein ter beschikking hebben gesteld. En natuurlijk ook voor de vrijwilligers van de EHBO, de vrijwilligers van Vakantiejeugdwerk Oostelbeers en de vrijwilligers van “De Knusse Boule”, die er samen voor gezorgd hebben dat het een mooie bosloop werd. Dankzij hen kunnen de Bali Runners in het komende jaar weer een aantal kinderen op het eiland Bali, die een klompvoet hebben en daardoor niet goed kunnen lopen, via een operatie of andere behandeling een kans op een betere toekomst geven. 

Deze bosloop heeft ook laten zien, dat het voor een kleine groep vrijwilligers heel goed mogelijk is om een evenement te organiseren, dat coronaproof is. Dat geeft vertrouwen voor het komende jaar, waarin de Bali Runners op zondag 24 april 2022 weer hun GROENE WOUD LENTE TRAIL hopen te kunnen organiseren. 

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

5 sep '21

Prachtig jeugdkamp

Dit weekend organiseerden we voor onze jeugdleden weer een jeugdkamp. De foto's van Iris Clement en Ingrid en Henry van der Schoot staan al in het FOTOBOEK.

Er volgt nog een verslag van een van de deelnemers.

5 sep '21

Antoinet zwemt-fietst-loopt weer een kwarttriathlon

Antoinet Hems zag tot haar teleurstelling de Oirschotse triathlon niet doorgaan. Daarom schreef ze in voor de High Tech Triathlon in Eindhoven. 

Ze schrijft:

Ik had me voor de High Tech Triathlon aangemeld, omdat de triathlon Oirschot dit jaar helaas voor de 2de keer werd geannuleerd. De combinatie van de 3 sporten vind ik erg leuk. Hoewel ik geen super zwemmer of fietser ben geniet ik wel van deze sporten. Het was een mooie zondag. Goed georganiseerd en mooi parkoers op en nabij de Campus.

Foto: Antoinet na de laatste wissel, hardlopen is haar ding!

De uitslag staat hier

1 sep '21

Rondje Kemmer voor Roland en Antoinet

Nadat we in 2019 (vanwege de warmte) en in 2020 (renovatie van het veld) een aangepast parcours hadden, liepen we nu weer de volle 10 km. Dat betekende dat we ook weer PR's konden noteren. Opvallend was dat de meeste lopers ver van hun beste tijd liepen, waaruit we concluderen dat we toch echt wel wedstrijden nodig hebben als stimulans. Toch konden nog 8 deelnemers hun PR verbeteren.

Winnaar werd met overmacht Roland van Loon en wel voor de 7e keer van de 8 edities. Jammer dat de spannende strijd met Edwin van de Ven van vorig jaar niet herhaald kon worden. Edwin heeft met een fietsongeval zijn pols gebroken en moest verstek laten gaan. Bij de vrouwen won Antoinet Hems met flinke voorsprong op Ria Pijnenburg, de winnares van de vorige 3 edities.

De uitslagen zie je hier

Bekijk hier de foto's van Ad van Zelst en Toon Erven en Piet van Oirschot

29 aug '21

Bij Henk Krol op de koffie

Een verslag van Connie van de Loo

Vanmiddag was het dan zover. De jaarlijkse fietstocht van Toon en de zijnen begon om 13:30 uur. Het is een jaarlijkse traditie waar groep 1 niet kan ontbreken uiteraard. Zelf had ik hier nog nooit aan deelgenomen maar daar zou vandaag verandering in komen. Ik had me over laten halen door Ankie, Patricia en Dilia. Zij waren vorig jaar ook al van de partij en waren lovend over de organisatie en zij beloofden me dat het een héél gezellige dag zou worden. Zou het ècht zooo leuk zijn of zou ik spijt krijgen?

Stipt om 13:30 uur stond groep 1 klaar om te vertrekken.  Nou ja, Dilia en Rinus, Hanny en ik dan toch. Op de Beerzenaren moesten we nog even wachten maar dat zijn we wel gewend. Toen Jan en Gerda, Ankie en Berry, Partricia en Rian gearriveerd waren zijn we maar gelijk vertrokken want er stond een prachtige tocht van 43 km door het Brabantse landschap op het programma. Dus regenjas of cape aan (want ook dit jaar hielden we het niet droog. Het schijnt vaker te regenen tijdens deze activiteit heb ik me laten vertellen) huppekee op de fiets en gaan met die ……… banaan.

Over bananen gesproken, die waren volop aanwezig op de eerste stop. Het schijnt dat ook dàt een jaarlijks terugkerend dingetje is want Patricia kon niet wachten tot de eerste 10 km erop zaten en het eindelijk tijd zou zijn voor zo’n  lekkere gele rakker. Persoonlijk had ik meer met de marsjes, snickers, twixen en andere zoete lekkernijen maar goed verschil moet er zijn en dat is vast de reden waarom Patries zo heerlijk hard holt in groep 1. Kortom, iedereen bijgetankt en dolenthousiast weer op weg naar stop nummer 2. Maar niemand zo geestdriftig als Toon natuurlijk. Hij had de stoelen bij de 1e stop al bijna in de auto liggen om naar de 2e stop te brengen toen er nog een verdwaalde groep arriveerde. Oeps, gelukkig waren er nog genoeg bananen.

Van de uitkijktoren over de Dommel in Liempde naar de bossen ter hoogte van het Joe Mann  theater in Best. Rinus en Dilia leidden ons zonder problemen door die 2e 10 kilometer naar pauzeplekje nummer 2. Een prachtig optrekje in de bossen van Best bleek de B&B van Henk Krol en zijn partner te zijn waar wij een welverdiend kopje koffie met een lekkere punt appelgebak (met streepje slagroom) konden nuttigen. Heerlijk, daar waren we aan toe. Een beetje fruit kan nooit geen kwaad. 3 Duimpjes omhoog voor Henk dus.

Nadat alle consumptiebonnen ingeleverd en geteld waren mochten we door naar de laatste tussenstop op de Eindhovensedijk. Als we überhaupt nog vitaminen nodig hadden dan kon je je hier nog tegoed doen aan enkele nectarinen. Uiteraard waren de marsjes, snickers, twixen en andere zoete lekkernijen ook weer voldoende voorradig. Om Toon wat werk uit handen te nemen hebben we die laatste maar gewoon allemaal opgegeten. Stel je voor dat hij ze weer allemaal in moest pakken. Nee, zo behulpzaam zijn we dan ook wel weer in groep 1. En volgens Henny van Rijt mag dat ook, want die heeft enkele weken geleden alleen tegen ons gezegd dat gevulde koeken niet mogen als je wat kilo’s kwijt wil. Over marsen en snickers is in z'n geheel niet gesproken. Dusss………….

Ondertussen had zich een klein probleempje aangediend bij sommige electrische fietsers onder ons. De batterij was leeg!!!!!!! HELLUP!!! Toon had overal aan gedacht maar niet aan pauzeplekjes waar contactpuntjes aanwezig waren om de fiets op te kunnen laden. Ik had het niet gedacht Toon, maar we hebben toch een verbeterpuntje (zeg ik het zo goed Jan Manders) voor volgend jaar gevonden. Niet voor mij persoonlijk hoor, want ik kreeg voldoende energie uit al het aanwezige fruit. Het scheen vooral voor enkele personen uit Beers nodig te zijn.  Maar goed ik wil ook niet teveel zeuren dus op naar de Merode. Met of zonder volle accu, dat bleek toch niet zo veel verschil te maken want die laatste 8 kilometer werd de eindstreep geroken en gingen we als een speer naar Spoordonk. Van tevoren hadden we een richttijd meegekregen van 16:45 uur. Nou ik zal je zeggen dat hebben we net niet gehaald. Het was 18:20 uur dus dat viel nog best mee. Tja, dat heb je dan als je met groep 1 meefietst. Altijd gezellig die pauzemomentjes.

Uiteraard werden we bij de Merode hartelijk ontvangen en hebben we heerlijk gegeten (er was een waar frietbuffet aanwezig) en genoten van een koel drankje (of misschien een paar meer dan één maar dat terzijde). Nadat de buikjes rond gegeten waren en de dorst gelest was werd het voor de meesten tijd om naar huis te gaan. Maar Beers zou Beers niet zijn als zij het leven niet ten volle zouden leven en zij waren dan ook iets later thuis. (ik heb gehoord dat ze er nu nog zitten)

Conclusie van dit relaas: Groep 1 heeft ontzettend genoten van deze dag. Het weer was heerlijk. Het fruit was lekker. Het gezelschap kon beter, nee grapje, dank dat ik mee mocht. Flauw gezever volop aanwezig. Fantastische organisatie etc etc.  Hiervoor willen we Toon en de rest van de organisatie hartelijk danken. Nu rest nog de vraag of ik volgend jaar weer mee ga…………………………………………..

Alleen als het regent want nog leuker als dit kan ik niet handelen.

Groeten van een vrolijke fietser.

PS. Toon, als je volgend jaar Jac van Heerbeek ook mee wilt krijgen moet je de appeltaart vervangen door Monchoutaart: 5 pakjes monchou, ½ liter slagroom en een pak bastognekoekjes. En om het geheel weer passend te maken voor de fietstocht gezonde kersen bovenop. Dat schijnt hij niet te willen missen (recept verkrijgbaar bij Angelique van Doormaal)

Als je dan ook nog een stukje over de tankbaan fietst dan gaat Hans gegarandeerd ook mee.

En volgend jaar iedereen verplicht op een electrische fiets zodat “sukkeldrafjes” voorkomen kunnen worden en iedereen op tijd binnen is, dan gaat Marij ook mee.

Foto's gemaakt door Toon de Croon, Connie van de Loo en Hennie van Rijt staan in het FOTOBOEK

25 aug '21

Antoinet en Kees doen een kwart triathlon

Een verslag van Kees Smetsers:

Dit jaar had ik voor de vijfde keer ingeschreven voor de kwart triatlon van Oirschot. Ondanks dat het waarschijnlijk mijn laatste zou worden had ik er toch maar een nieuw "wetsuit" voor gekocht. Tot mijn grote teleurstelling werd deze kwart triatlon afgelast. Daarom besloten Antoinet Hems en ik maar zelf een "privé kwart triatlon" te organiseren. Op woensdag 25 augustus vertrokken we op onze racefietsen, gekleed in onze wetsuits en hardloopschoenen en met een lunchpakket in onze rugzak, naar recreatieplas 't Zand in Alpen, waar we een kilometer zouden gaan zwemmen en tien kilometer zouden gaan hardlopen.

We hadden allebei snelle racefietsen, dus de 28,94 kilometer naar Alphen hadden we snel afgelegd. Daar bonden we onze racefietsen aan een paal en begonnen aan 10 kilometer hardlopen. Tot onze verbazing voelden onze benen heel goed en daardoor konden we het parcours met stroken los zand en kleine heuveltjes binnen een uur afleggen. Na het lopen doken we in het frisse, heldere water van de recreatieplas om een kilometer te zwemmen. Voor mijzelf werd het iets minder omdat Antoinet natuurlijk veel sneller zwom als ik.

Na het zwemmen was de verleiding heel groot om te gaan genieten van het zonnetje op het hagelwitte strand. Maar we moesten verder en na een paar héél gezonde broodjes naar binnen te hebben gewerkt, sprongen we weer op onze racefietsen. We waren nog steeds niet moe en onze "wetsuits" waren snel droog. Helaas reden we verkeerd, waardoor de terugweg 30,77 kilometer lang werd. Maar we konden in de laatste kilometers onze snelheid weer opschroeven tot boven 30 kilometer per uur en dat voelde goed. Alles bij elkaar hadden we deze lange kwart triatlon (1 kilometer zwemmen, 10 kilometer hardlopen en 59,71 kilometer fietsen) in iets meer dan vier uur afgelegd.

Mijn eerste doel voor dit jaar is hiermee bereikt en het geeft mij vertrouwen voor de hele marathon van Eindhoven. Dat heb ik mede te danken aan mijn loopmaatje, die op het idee was gekomen om deze "privé kwart triatlon" te gaan doen als extra training voor de wedstrijden, die nog gaan komen.

Nieuws

15 sep '21

Grote Clubactie 2021: Ook wij doen mee!

Op zaterdag 18 september 2021 start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie!

Désirée Vasen en Digna van der Sloot hebben vorig jaar aangegeven dat zij de Grote Clubactie zouden willen organiseren en dus doet Atletiek Oirschot ook mee. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen, waarvan de opbrengst naar de jeugdactiviteiten gaat.

Hoe werkt het? Het idee is eigenlijk heel simpel. Vanaf zaterdag 18 september gaan onze jeugdleden loten verkopen (€ 3,- per stuk) en van de opbrengst gaat € 1,90 naar onze clubkas en € 0,50 naar het kind dat het lot verkoopt.

Op dinsdag 19 oktober en donderdag 28 oktober kunnen de lotenboekjes worden ingeleverd in het clubhuis. De kinderen kunnen voor de training de boekjes inleveren en na de training kunnen ze dan het geld ophalen.

Koop een lot bij onze jeugdleden en steun hiermee onze jeugd! Klik op onderstaande link.

https://lot.clubactie.nl/lot/atletiek-oirschot/avoirschot/292928

Veel succes.

12 sep '21

Alissa heeft de inzetbeker echt verdiend

Na afloop van de prijsuitreiking van de Clubkampioenschappen Meerkamp reiken we elk jaar de inzetbeker uit. Die is voor het jeugdlid dat zich naar oordeel van de jeugdtrainers het afgelopen jaar het best heeft ingezet. Hierbij tellen niet alleen de sportprestaties, maar ook ambitie en de bereidheid om de trainers te helpen. De inzetbeker was vandaag voor Alissa van der Sloot, waarvoor we haar hartelijk feliciteren. Echt verdiend! 

12 sep '21

Zonnige Clubkampioenschappen Meerkamp

Vandaag waren weer de Clubkampioenschappen Meerkamp, waaraan voornamelijk onze jeugd deelnam. De foto's staan al in het FOTOBOEK.

De uitslagen, waarvan de PR's nog niet zijn bijgewerkt, staan hier.

En misschien schrijft er wel iemand een verslagje? Het hoeft niet lang te zijn. Stuur het naar promotie@atletiekoirschot.nl

Home knop