Nieuws

27 Dec '09

Sterk bezette wedstrijd Auwjaorscross, Ruud van Woensel 2e, Nellie van Beers 3e

In een sterk bezet wedstrijdveld waren er twee ereplaatsen voor AV Oirschot-atleten. Ruud van Woensel werd 2e bij de Mannen 45+ in een tijd van 27:52 minuten over 6966 meter. Nellie van Beers behaalde een 3e plaats in de categorie Vrouwen 45+. Zij liep de 6966 meter in 33:03 minuten.

Overall winnaar bij de Mannen senioren werd Gino Steemans uit Retie (B), die in juni ook al de Jazzloop won. Bij de Vrouwen senioren was Corine Spaans (Eindhoven Atletiek) de snelste.

De weersomstandigheden waren winters. Een lichte dooi maakte het parcours zwaar. Het was glad op het open veld, waar nog veel sneeuw lag, maar in de bossen was de sneeuw verdwenen en liepen de atleten lekker uit de wind.

15 Nov '09

Zeven p.r.'s op de Zeven Heuvelen

Het was een prachtige dag in Nijmegen. Het weer was ideaal voor de echte "racers": Harrie Bullens (1:04:48), Cees Koppen (1:04:52) en Ronald van de Vondervoort (1:05:42) trokken samen op en verbeterden alledrie hun p.r. Verder verbeterden Michael Boon, Erik van Ingen, Mirjam Smits en Marijke de Graaf hun beste tijd op de 15 km, zodat het totaal op 7 p.r.'s kwam. En ook na de wedstrijd was het weer zeeeeer gezellig bij Joop in Du Commerce...

foto: Cees Koppen, Harrie Bullens en Ronald van de Vondervoort vlak voor de start.

Nog meer foto's van de Zevenheuvelenloop 2009 vind je in het FOTOBOEK

28 Oct '09

Maarten 70!

Ons oudste actieve lid Maarten Kaptein wordt vandaag 70 jaar! Maarten is niet alleen een gewaardeerd bestuurslid, hij was tot voor kort ook de trotse houder van een groot aantal clubrecords in de categorieën M60 en M65. Maar helaas is er nogal geknabbeld aan zijn palmares door jongelui die inmiddels ook de 60 zijn gepasseerd.

Nieuwe kansen, nieuw geluk Maarten. In de categorie M70 staan alle c.r.’s nog open! Van harte gefeliciteerd en nog veel gezonde kilometers!

18 Oct '09

Op een mooie herfstdag...

... organiseerde de trainersgroep onverwacht een gezellige socioloop. Van de groepen 1 tot en met 4 werden vandaag geen prestaties gevraagd. We hobbelden al buurtend de bossen in en kwamen aan de rand van de hei bij elkaar, waar de clubhuiscommissie de koffie dampend had. Tevens een gelegenheid om drie trainers te feliciteren (Cees en Jac gisteren jarig, Adrie vandaag). Zie de foto's in het fotoboek.

11 Oct '09

Marathon Eindhoven: hier en daar regen

Vier clubleden liepen vandaag in Eindhoven de hele marathon. De weersomstandigheden waren goed, maar een plensbui op het einde kwam koud aan. Twee leden liepen de estafette en bij de halve marathon hadden we 21 deelnemers. Deze werden in het startvak verrast door de regen. Esther de Wert, Michael Boon, Johan der Kinderen en Twan Witlox verbeterden hun p.r. Tineke van den Heuvel werd verdienstelijk 9e bij de V50. Beste debutante was Conny Neggers, zij liep de halve in 2:02:51.

foto: Marijke, Jeanne en Diane

22 Sep '09

Slotstand Interne Competitie

Vanavond werd de laatste ronde gelopen van de Interne Competitie 2009. Overall winnaars werden Roland van Loon bij de mannen en Nellie van Beers bij de vrouwen. Uiteindelijk liepen 18 leden voldoende wedstrijden om in de einduitslag te worden opgenomen.

Zie de individuele uitslagen met p.r.'s onder UITSLAGEN

De eindstand van de competitie vind je bij ONZE WEDSTRIJDEN > Interne Competitie > uitslagenarchief

Foto's van de laatste wedstrijd en de prijsuitreiking komen in het FOTOBOEK

Met dank aan Adrie Vermeeren, coördinator van de Interne Competitie

13 Jul '09

Roland van Loon loopt de Aletsch Halbmarathon

De Aletsch Halbmarathonn is een zeer zware halve marathon in de Zwitserse alpen. Het parcours loopt grotendeels bergop met de finish op 2650 meter hoogte bovenop de Bettmerhorn. Roland liep de wedstrijd in een tijd van 2 uur en 20 minuten en werd daarmee 213e in een veld van ruim 1800 deelnemers.

 

29 Jun '09

Tien maal Roparun voor Bert en Marita

De Roparun, een estafettewedstrijd van Parijs naar Rotterdam over 516 km, ligt al weer een tijdje achter ons. We hebben nog niet vermeld dat onze leden Bert en Marita van Hoof dit jaar voor de 10e keer aan deze monsterwedstrijd hebben deelgenomen. Hier alsnog een foto van het stel omringd door hun teamgenoten.

24 Jun '09

Hardloopcursus succesvol afgesloten

Vandaag was het feest bij atletiekvereniging AV Oirschot. Maar liefst 16 deelnemers aan de hardloopcursus voor starters ontvingen een uniek hardloopdiploma. Aan Mario Wiercx de eer om ze uit te reiken. Veel leden van onze vereniging waren aanwezig om de nieuwe hardloopliefhebbers te feliciteren, om gezellig te buurten en om te genieten van koffie met gebak.

Drie maanden geleden zijn de deelnemers begonnen met de cursus onder leiding van de trainers Cees van de Schoot en Toon de Croon. “Dit was de 22e startercursus weet Cees te vertellen. De opbouw ervan is grotendeels gelijk gebleven, gewoon omdat het werkt. Tien weken lang, tweemaal in de week trainen en het succes is bijna verzekerd”. Toon vertelt dat je zeker de eerst training moet zorgen voor een rustige opbouw. “Een halve minuut hardlopen en dan een minuutje wandelen. Tussendoor doen we oefeningen. Het is verbazingwekkend hoe snel de conditie van de deelnemers is verbeterd”.

Een van de deelnemers geeft aan dat zij vóór de cursus nog geen minuut hard kon lopen. Nu is een duurloop van drie kwartier geen enkel probleem. En eigenlijk geldt dit voor de hele groep. Op 13 juni hebben twee deelnemers Helga en Marie-José het al gepresteerd om deel te nemen aan de Oirschotse Jazzloop. Zij verschenen fit aan de start en passeerden na enige tijd met trots de finishlijn.

De startersgroep bestond dit jaar uit voornamelijk dames in de leeftijdsgroep van 30 tot 40 jaar. Velen van hen zijn moeders waarvan hun kinderen de kleuterleeftijd hebben gepasseerd. Allemaal hebben ze deelgenomen aan de cursus met als voornaamste doel om hun conditie te verbeteren. Het leven is immers veel aangenamer als je jezelf fit voelt. En dit doel is ruimschoots bereikt. Felicitaties aan de 16 geslaagden en welkom bij AV Oirschot.

De trainers geven aan dat er ook in 2010 een starterscursus gegeven zal worden. We zullen dit tijdig bekend maken. Wordt dus vervolgd.

Zie de foto's van de hardloopcursus in het FOTOBOEK

18 Jun '09

AV Oirschot wint de Ekiden

Onze club was met drie teams present bij de Ekiden in Best, georganiseerd door AVGM. Het oranje-team van AV Oirschot bleek uiteindelijjk het sterkste en won de estafette halvemarathon in een tijd van 1:33:13 uur. De hoofdprijs, een kilo kaas, hebben we maar niet mee naar huis genomen.

foto: de drie Oirschotse teams voor de start 

13 Jun '09

Gino Steemans wint Jazzloop, Tineke van den Heuvel (AV Oirschot) 1e V45

Bij de Jazzloop werd Tineke van den Heuvel eerste bij de Vrouwen 45+. Zij liep de 10 km in 46:24 minuten. Direct daarop volgde Nel van Beers met een tijd van 46:58 minuten. De allersnelste vrouw was de senior Rian van de Burgt van PSV Eindhoven. Zij liep de 10 km in 40:20 minuten. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Gino Steemans uit Retie in een nieuw parcoursrecord: 32:02 min.

Bij de jeugd schitterde Liz van Straten uit Oirschot. Zij werd eerste in haar categorie van 6,7 en 8 jaar. Zij liep een afstand van  800 m in 3:03 minuten. Bij de categorie meisjes 9 en 10 jaar was Nina van der Pasch veruit de eerste met een tijd 2:35 op de 800 m. Tweede werd Marloe van Dongen, eveneens uit Oirschot met een tijd van 3:09 minuten.

24 May '09

Warm en drukkend weer bij De Burgh Hemelvaartloop in Eindhoven

Drie atleten van AV Oirschot liepen de halve marathon op Hemelvaartdag in Eindhoven. Cees Koppen was onze snelste man en liep een tijd van 1:37. Andere halvemarathonlopers waren Ger van Heesch en Ad van Heerbeek. Er werden geen toptijden gelopen. Aan de 10 km recreatieloop deden mee Ronald van de Vondervoort, Adrie en Ria Louwers. De organisatie liet wat steken vallen, zo was er veel commentaar op het geheel ontbreken van km-bordjes.

Foto: Cees Koppen

26 Apr '09

Meer dan 20 deelnemers aan hardloopcursus 2009

Dit jaar hebben we meer dan 20 deelnemers aan de hardloopcursus en dat is in jaren niet vertoond. Trainers Cees en Toon hebben er hun handen vol aan maar het enthousiasme van de cursisten stimuleert. In het FOTOBOEK een verslag van de 3e les op zondag 26 april.  

26 Apr '09

Oirschotse Heide Wandeltocht groot succes!

Vandaag organiseerde het Running Team Oirschot in samenwerking met de Atletiek Vereniging Oirschot  een wandeltocht over de Oirschotse heide. Maar liefst 450 wandelaars  namen deel aan deze tocht en legden afstanden variërend van 7,5 tot 40 km af. De wandelvrienden waren afkomstig vanuit de verre omgeving.

De uitgezette wandeltochten gingen voor een groot deel over de Oirschotse heide en waren grotendeels over zandpaden uitgezet, met af en toe een stukje verharde weg. Zo kon men uitgebreid en intens genieten van de rust en de schoonheid van de Oirschotse heide.

Volgens een van de deelnemers was het “een supertocht, een geweldige ochtend en een fantastisch doel”. Over het algemeen waren de reacties in deze richting. Natuurlijk waren er ook nog een aantal kritisch opmerkingen, die we als AV Oirschot  meenemen in het uitzetten van een volgende tocht. Zo was er behoefte aan meer koffie en broodjes op de rustposten en kon de bewegwijzering nog beter.

De opbrengst van de wandeltocht is voor kankerpatiënten, het goede doel waar Running Team Oirschot het hele jaar activiteiten voor organiseert.

 

Zie de foto's in het FOTOBOEK

5 Apr '09

Zes leden lopen de Marathon van Rotterdam

Vandaag liepen zes van onze leden de Fortis Marathon van Rotterdam.

Snelste man van AV Oirschot was Ronald van de Vondervoort. Hij liep de 42,2 km in 3:39:13 uur. Ger van Heesch wist zijn persoonlijk record te verbeteren en liep de hele marathon in 3:53:13 uur. Ton Smetsers, die eveneens zijn persoonlijke record verbeterde, liep een tijd van 4:02:43 uur. De andere lopers waren Ad van Heerbeek, Ad van Zelst en Jeanne Kemps.

De atleten begonnen de wedstrijd om 11.00 uur in een goede temperatuur. Later werd het zonnig en warm, zodat het toch een zware tocht werd. Zij hebben allen de afstand van 42 km toch in een goede tijd gelopen.

 

29 Mar '09

Roland van Loon en Isolde Evers zijn de clubkampioenen cross 2009

Vandaag won Roland van Loon de clubkampioenschappen cross. Hij liep de 10 km in 40:50 minuten. Gisteren werd hij al 3e bij het Bergloopkampioenschap in het Zuid-Limburgse Geulle, georganiseerd door de Lopersgroep Geldrop. 

 

Bij de clubkampioenschappen cross werd Isolde Evers de snelste vrouw. Zij liep 6 km in 29:59 minuten. De clubkampioenen van de vele voorgaande jaren, te weten Ruud van Woensel en Nellie van Beers zijn nog steeds geblesseerd.

De overige categoriewinnaars waren Jac van Heerebeek (M45), Joos van Haaren (M55), Wim Verhagen (M65). Bij de vrouwen waren dat Reny van Straten (V35), Joke Bullens (V45), Silvia Tempelman (V55) en Corrie de Kroon (V65).

Bij de jeugd werd Ruben Ritrae 1e bij de jongens pupillen A, Thom van de Broek 1e bij de jongenspupillen B, Britt Scheepens 1e bij de meisjespupillen A, Eline van Hout 1e bij de meisjespupillen B en Stef van de Broek 1e bij de jongenspupminis’s.

 

Foto: Roland en Isolde op het podium

 

28 Feb '09

Roland van Loon bij het Nederlands Kampioenschap Cross in Rijen

Roland is op de 20ste plaats geëindigd bij de Masters 35 met een tijd van 42:37 minuten over een afstand van 10.200 meter. Het was een zware cross met enkele echte blubberstroken waar je tot aan je enkels in de modder wegzakte. Ronald vond het leuk om een keer mee te doen aan een Nederlands Kampioenschap.

 

Verder heeft Ad van Heerebeek het clubrecord verbeterd bij de Des Halve Marathon “Jan Kolenloop” te Eersel. Hij liep de halve in 1:36:50 uur. De snelste man van Oirschot was Cees Koppen met een tijd van 1:33:50 uur.

 

(archief) foto: Ronald van Loon

17 Feb '09

Cees van de Schoot en Martien van de Ven Lid van Verdienste van AV Oirschot

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 16 februari heeft het bestuur twee personen als Lid van Verdienste voorgedragen: Cees van de Schoot en Martien van de Ven. Zij waren beiden betrokken bij de oprichting van de vereniging in 1985.

 

Cees is mede-initiatiefnemer van de afdeling recreanten in 1987 en verzorgt al jaren trainingen voor zowel de jeugd, recreanten als voor de senioren. Hij is 10 jaar bestuurslid geweest, waarvan 6 jaar vicevoorzitter en 1 jaar waarnemend voorzitter. Cees is lid geweest van vele commissies en is thans nog lid van de recreantencommissie en de technische commissie. Jarenlang heeft hij de Interne Loopcompetitie verzorgd en stimuleerde hij de leden van AV Oirschot om deel te nemen aan wedstrijden. Hij is initiatiefnemer geweest van de Heidemarathon in 2005. Cees is zeer betrokken bij de vereniging en wordt dan ook vaak om advies gevraagd.

Martien van de Ven was de eerste Voorzitter (tot 1992) van AV Oirschot en is sinds jaar en dag jeugdtrainer, is ook lid geweest van diverse commissies en thans nog lid van de technische commissie. Diverse keren is hij  betrokken geweest bij het overleg met de gemeente voor het realiseren van een atletiekbaan, is lid geweest van de projectgroep Toekomst Accommodatie en heeft de contacten gelegd met de atletiekvereniging Generaal Michaëlis uit Best om de lichtmasten over te nemen. Martien draagt de baanatletiek een warm hart toe en pleit al jaren voor een kunststofbaan.

Zie voor foto's van de Algemene Ledenvergadering het FOTOBOEK

 

 

1 Feb '09

Ruud van Woensel 3e bij de Brabants Kampioenschap Cross 2009 in Helmond

Vandaag nam Ruud van Woensel deel aan een ijskoud Brabants Kampioenschap Cross 2009 en veroverde  een 3de plaats bij de Mannen 50 (waaraan ook de M55 waren toegevoegd). Het was een pittige wedstrijd op een keiharde ondergrond, die toch goed te belopen was. Hij liep een tijd van 28:13 minuten over 7690 meter.

Archieffoto

Nieuws (2009)

27 Dec '09

Sterk bezette wedstrijd Auwjaorscross, Ruud van...

In een sterk bezet wedstrijdveld waren er twee ereplaatsen voor AV Oirschot-atleten. Ruud van Woensel werd 2e bij de Mannen 45+ in een tijd van 27:52 minuten over 6966 meter. Nellie van Beers behaalde een 3e plaats in de categorie Vrouwen 45+. Zij liep de 6966 meter in 33:03 minuten.

Overall winnaar bij de Mannen senioren werd Gino Steemans uit Retie (B), die in juni ook al de Jazzloop won. Bij de Vrouwen senioren was Corine Spaans (Eindhoven Atletiek) de snelste.

De weersomstandigheden waren winters. Een lichte dooi maakte het parcours zwaar. Het was glad op het open veld, waar nog veel sneeuw lag, maar in de bossen was de sneeuw verdwenen en liepen de atleten lekker uit de wind.

15 Nov '09

Zeven p.r.'s op de Zeven Heuvelen

Het was een prachtige dag in Nijmegen. Het weer was ideaal voor de echte "racers": Harrie Bullens (1:04:48), Cees Koppen (1:04:52) en Ronald van de Vondervoort (1:05:42) trokken samen op en verbeterden alledrie hun p.r. Verder verbeterden Michael Boon, Erik van Ingen, Mirjam Smits en Marijke de Graaf hun beste tijd op de 15 km, zodat het totaal op 7 p.r.'s kwam. En ook na de wedstrijd was het weer zeeeeer gezellig bij Joop in Du Commerce...

foto: Cees Koppen, Harrie Bullens en Ronald van de Vondervoort vlak voor de start.

Nog meer foto's van de Zevenheuvelenloop 2009 vind je in het FOTOBOEK

28 Oct '09

Maarten 70!

Ons oudste actieve lid Maarten Kaptein wordt vandaag 70 jaar! Maarten is niet alleen een gewaardeerd bestuurslid, hij was tot voor kort ook de trotse houder van een groot aantal clubrecords in de categorieën M60 en M65. Maar helaas is er nogal geknabbeld aan zijn palmares door jongelui die inmiddels ook de 60 zijn gepasseerd.

Nieuwe kansen, nieuw geluk Maarten. In de categorie M70 staan alle c.r.’s nog open! Van harte gefeliciteerd en nog veel gezonde kilometers!

Home knop