Nieuws

8 dec '19

Weer lopen 4 leden in de prijzen!

Bij de l'Avantsylvestrecross in Reusel liepen weer 4 van onze leden het podium op: Martien van de Ven 2e bij de M65, Nellie van Beers 2e bij de V45, Olivier Risseeuw (net lid geworden!) 3e JJB en Auk van der Zanden 2e MPC. We waren met 22 leden vertegenwoordigd.

Foto (Pieter van Esch): Martien stond er weer: 2e bij de M65!

meer...
2 dec '19

Atletiek Oirschot eist bijna heel podium M70 op

Verslag van Kees Smetsers:

Martien Ven heeft het afgelopen jaar een hardnekkige blessure gehad. Daardoor is hij enige tijd buiten beeld geweest in de uitslagen van de (cross-) wedstrijden. Na een periode van relatieve rust en minder intensief trainen is zijn blessure nu weer nagenoeg genezen. In de afgelopen weken is dat te merken, want Martien scoort weer de ene na de andere podiumplaats. Mooi om te zien hoe iemand na een heftige blessure toch weer terug kan komen op het normale niveau. Wat dat betreft is Martien een voorbeeld voor veel jonge atleten. Hij leeft voor zijn sport en weet ook wanneer hij even gas terug moet nemen als zijn lichaam daarom vraagt.

Op zondag 1 december ging Martien met Kees Smetsers naar de Zandboscross in Deurne. Het had die nacht flink gevroren, maar verder waren de omstandigheden ideaal voor een mooie wedstrijd. De Zandboscross bestaat uit vier ronden (voor de vrouwen drie ronden) over bospaden en heuvelachtig terrein. Er ligt één steile heuvel in het parcours, die het tempo van de lopers breekt. Martien voelt zich prettig op zo’n parcours en hij liep in een hoog tempo de 9400 meter naar de finish. Daar bleek dat hij in zijn categorie een grote voorsprong had op nummer twee. Alwéér een eerste plaats voor Martien, een beloning voor zijn harde trainingen in de afgelopen maanden. De feestvreugde werd nog verhoogd doordat de tweede atleet van Atletiek Oirschot de derde plaats op het podium mocht innemen. Kees Smetsers werd tot zijn eigen verrassing derde, ondanks dat zijn tijd niet geweldig was. De oudjes van Atletiek Oirschot doen het goed!

meer...
29 nov '19

Frans Verhagen is overleden

We kregen het trieste bericht dat Frans Verhagen vanmorgen rond 8 uur, thuis in zijn slaap is overleden. Frans was een van de oudere leden van onze club. Een goeie hardloper met altijd een lach op zijn gezicht. Als er geklust moest worden stak Frans als eerste zijn vinger op. En hij bezorgde 30 jaar ons clubblad bij onze leden in de Beerzen. Toen hardlopen vanwege zijn ziekte niet meer ging, sloot Frans zich aan bij de wandelgroep.

Frans werd 74 jaar. We verliezen in hem een bijzonder fijn mens, een echte kameraad. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Nellie, kinderen, kleinkinderen en overige familie. We zullen hem allemaal missen.

De uitvaart van Frans is op woensdag 4 december om 9.30 uur in De Kerk, Kerkstraat 10, Oostelbeers.

Herinnering aan Frans (Ad van Zelst)

Toen ik in 2002 lid werd klikte het meteen met Frans, hij was mijn eerste loopmaat. Samen in groep 4 en het liefst de hei in, meestal was zijn broer Wim er ook bij. Frans kon echt doortrekken, hij was niet klein te krijgen en bleef lachen. Als het te langzaam ging naar zijn zin dan kreeg ik een klap op mijn schouder en hoorde “Kom op van Zelst, we zullen die jonge gasten eens leren wat lopen is”. Op z’n Beers dan natuurlijk, want andere talen sprak hij niet. Jee, wat kon hij er aan trekken.

Frans was een recreatieve hardloper, hij liep geen wedstrijden. Behalve dan onze eigen wedstrijden, daar was hij altijd bij. Eerst mee opbouwen van het parcours, dan lopen en daarna ook weer afbreken. Hij was ook altijd bij onze klusdag op het atletiekveld. In zijn goeie tijd liep Frans de 400 meter in 1 minuut. Bij de klusdag deed hij er 5 kwartier over. Maar onderweg wel elke steen wit geschilderd! Clubrecord!

Mijn mooiste herinnering dateert uit 2005. In de voorbereiding van onze eerste Oirschotse Heidemarathon hadden Frans en ik afgesproken dat we op een middag samen al hardlopend het parcours van 14 km zouden vrijmaken van wortels en takken. Frans had een hakbijltje bij zich en ik een snoeischaar. Toen we over de helft en al op de weg terug waren, kwamen we bij het fietspad dat van Oostelbeers naar De Hut loopt. Ik voorop en Frans vlak achter me. Net toen we hardlopend overstaken naderde er een groep bejaarden op de fiets. En ja, Frans kon het niet laten: hij zwaaide met zijn bijl in de lucht onder het roepen van een soort indianenkreten. De bejaarden knepen in hun rem en keken verbijsterd naar die gek die een andere gek met een bijl op de hielen zat. Of ze 112 nog gebeld hebben weet ik niet, maar wij stonden een paar honderd meter verder krom van het lachen uit te hijgen… We waren toen allebei 60, kwajongens nog eigenlijk.

meer...

Agenda

15 dec '19

Eijsden
Mescherbergloop
meer...


15 dec '19

Waalwijk
Lidocross
meer...


21 dec '19

SPOORDONK
Kapellekes Trail
meer...


Onze Wedstrijden

21 dec '19

Kapellekes Trail 2019

meer...
29 dec '19

33e Van de Meerendonk Auwjaorscross

meer...
19 jan '20

Cyclopathon

meer...
19 apr '20

Groene Woud Lente Trail

meer...

Prikbord

Nieuwjaarsreceptie zondag 5 januari

Zondag 5 januari direct na de recreantentraining, om 11.00 uur houden wij onze nieuwjaarsreceptie.

Alle leden zijn hierbij van harte uitgenodigd. 

datum bericht:
6 dec '19
meer...

Algemene Ledenvergadering maandag 2 maart 2020

Voor meer informatie zie Algemene info: bestuur en commissies: knop info. Hier staat t.z.t. het jaarverslag.

datum bericht:
6 dec '19
meer...

Nominaties Sportgala

Op zaterdag 18 januari is het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Oirschot. Daar worden de sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en sportvereniging van het jaar 2019 gekozen. De genomineerden van Atletiek Oirschot met de  motivering:

Sportman van het jaar: Henk van Gerven
Henk van Gerven is lid van Atletiek Oirschot. Hij zet zich met zijn loopgroep Bali-Runners al jaren met volle overgave in voor gehandicapte kinderen in Bali, waarbij hij concrete doelen weet te bereiken. Zo zijn er uit de opbrengst van zijn acties al tientallen kinderen geopereerd, die door een aangeboren afwijking niet konden lopen. Ze kunnen nu lopen en hebben een toekomst voor zich. Henk heeft zich als doel gesteld om in zijn 62e levensjaar 12 hele marathons te lopen voor dit goede doel. Daarvan heeft hij er nu (november 2019) 9 voltooid. Er volgen nog de marathons van Spijkenisse, Madeira en tot slot in februari Zaltbommel. Een marathon lopen is zwaar en doet pijn. Dat heeft Henk over voor zijn medemens en hij weet daarbij de hele vereniging mee te krijgen.

Sportploeg van het jaar: Estafetteteam mannen 70+
Atletiek Oirschot wil laten zien dat sport voor alle leeftijden is. Daarom schreven Martien van de Ven (71), Ad van Zelst (73), Kees Smetsers (72) en Ton van Liempt (75) zich in voor de Nationale Estafette Kampioenschappen in Amstelveen. Naast een derde plaats bij de Masters (alles boven 35 jaar!) vestigden ze twee Nederlandse Records in hun leeftijdscategorie, één op de Zweedse estafette en één op de 4 x 800 meter. Bij de Zweedse estafette liepen ze gemiddeld 17,2 km per uur! Het atletiekcomplex in Amstelveen was gevuld met honderden meest jonge atleten met hun aanhang uit heel Nederland. Toen de Oirschotse ploeg op de baan was kregen ze luid applaus en aanmoedigingen, onze mannen kregen er kippenvel van. De records zijn inmiddels erkend door de Atletiekunie.

Uit de genomineerden worden uit elke categorie 3 kandidaten gekozen, waarna een internetstemming volgt. Een vakjury en het aanwezige publiek kiezen uiteindelijk bij het Sportgala de winnaars.

datum bericht:
5 dec '19
meer...

Onze jarigen in december

We feliciteren in december:     

1    Femke van Overdijk
3    Rudy de Brouwer
3    Helga Kemps
6    Zack Jongbloed
13 Wilma van Kollenburg
14 Harrie Bullens
14 Joost van den Brand
15 Henriëtte Sluijters
15 Nicky vd Kerkhof
16 Anne van Hersel
23 Toon Erven
24 Alissa van der Sloot
28 Riny Bullens
29 Esther de Wert
29 Marieke de Beer
30 Toon de Croon
30 Marian van den Oord

datum bericht:
25 nov '19
meer...

Ledenmutaties per 1 november

Nu het laatste nummer van de Spike is verschenen, komen de ledenmutaties hier op het PRIKBORD. De mutaties blijven 2 maanden zichtbaar.

Per 1 november:
Nieuwe leden:
Zack Jongbloed JMPC
Davy Verkooijen Msen
Martijn van Straten M35
Anne van Hersel Vsen
Marieke de Beer V45
José van Rooij V55
Lisette Traa V45
Annemieke Hendriks V35
Miranda v Laarhoven V45
Milou Heijmans Vsen
Patricia Willems V45
Jan vd Heuvel M60
Corné Claassen M40
Yvonne vd Heijden V45
Angeliek Willems V45
Hanneke van Rooij V35
Ankie vd Biggelaar V45
Nicky v Vroenhoeven M35
Renée v Gessel MMPC

Afmeldingen:
Mare Mateijsen MPA
Erwin van Gisbergen M45
Susanne van de Wal V50
Caroline Linnemans V45
Bernadette Heetvelt V55
Rita Essens V50
Judith Kastelijn V40
Eline Smetsers VSE
Ineke Willems V45

We hebben nu (per 1 nov):

215 volwassen leden
53 jeugdleden
33 wandelleden

Totaal: 301 leden
 

datum bericht:
2 nov '19
meer...

Wie gaat er mee naar Egmond?

Op zondag 12 januari 2020 is de Egmond Halve Marathon, een van de mooiste van het land. Start op de boulevard, een stukje door het dorp en dan het strand op, acht kilometer. Dan bij Bakkum over het steile duin en door de bossen en het duingebied weer naar Egmond. Je kunt ook de kwart marathon lopen. Er is een limiet van 13.000 deelnemers, dus snel aanmelden via https://www.nnegmondhalvemarathon.nl/

We gaan daar heen met de bussen van Eindhoven Atletiek. Die hebben dat allemaal prima geregeld, met hapjes en drankjes inbegrepen bij de kosten (€20,-). Vertrek om 7.30 uur uit Eindhoven. Aanmelden via www.inschrijven.nl (zoek op "busreis egmond")

Ingeschreven hebben:
Kees Smetsers
Ad van Zelst

datum bericht:
27 okt '19
meer...

Jeugdtrainingen bij wintertijd

Na het verzetten van de klok gaan we op dinsdag en donderdag weer naar zaal De Linde in de Lindenlaan. Voor alle jeugdleden is er dit seizoen één zaaltraining per week. De tweede training is voor alle jeugdleden op woensdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur.

Als je wilt weten bij welke groep je hoort bij de zaaltrainingen dan kun je bij Léon Brands terecht. 

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Inschrijving Auwjaorscross geopend

Je kunt nu voorinschrijven voor de 33e Van de Meerendonk Auwjaorscross op zondag 29 december. Alle info vind je bij ONZE WEDSTRIJDEN. Daar staat ook een link naar www.inschrijven.nl

Voorinschrijven (met korting) kan tot en met dinsdag 24 december.

datum bericht:
19 okt '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...