Triathlon Het Groene Woud opnieuw een prachtig evenement

Vandaag was het weer druk bij de Stönner-Meijwaardbrug in Oirschot. De fanatieke triatleten en hun supporters hadden zich verzameld op dit mooi plekje, waar ze zouden starten voor de Triathlon Het Groene Woud. Na maandenlange regen en kou waren de weergoden dit evenement goed gezind, want het was perfect weer om te gaan zwemmen, fietsen en lopen. De organisatie (De Pedaleur, EOZC en Atletiek Oirschot) en de 130 vrijwilligers zullen daar heel blij mee zijn geweest, want de organisatie van een triatlon is een berg werk en dan is het mooi als het weer meewerkt.
.
Als eerste ging de jeugd van start en het was prachtig om te zien hoe de jongens en meisjes fanatiek het water van het Wilhelminakanaal indoken en daarna begonnen aan hun rondjes fiets en lopen. Allemaal genoten ze van de aanmoedigingen van het talrijke publiek. De uitslagen van de leden van Atletiek Oirschot staan op de website van Atletiek Oirschot. De podiumplaatsen waren bij de jongens voor Lars Peeters (1e), Bram Aarts (2e) en de zoon van ons lid Nicky van Vroenhoven, Niels (3e). Bij de meisjes waren dat Marit Snel (1e), Marit Peeters (2e) en Mirte Snel (3e).
.
Na de jeugd gingen de senioren van start voor de kwart triatlon, de achtste triatlon en de estafette triatlon. Ook hier was er een groot deelnemersveld en dat laat zien dat deze triatlon intussen heel populair is geworden. Dat komt zeker door de gezellige sfeer, die er heerst in het historische centrum van Oirschot, waar alle deelnemers hun wedstrijd afsluiten met enkele rondjes hardlopen tussen het talrijke publiek.
.
Bij de Oirschotse vrouwen leverde Eveline Verbakel-Timmermans van Atletiek Oirschot bij de kwart triatlon in de categorie V50 een spannende strijd met Rachel de Vos. Het ging tijdens het zwemmen en fietsen gelijk op, met constant ongeveer een minuut voorsprong voor Eveline. Bij het afsluitende onderdeel hardlopen haalde Rachel langzaam maar zeker Eveline in en ging haar uiteindelijk voorbij. Op de finishlijn had Eveline maar 17 seconden achterstand op Rachel. Daarvoor finishte al Julia Bouwman, dochter van ons lid Mieke Bouwman, die met een tijd van 2:44:46 de eerste Oirschotse werd op de kwart triatlon. Van onze leden werden Antoinet Hems vierde en Jolanda van der Heijden vijfde van de Oirschotse vrouwen.
.
Bij de mannen was er tijdens de kwart triatlon in de categorie M50 een heel mooie negende plaats voor Jeroen de Bie. De veertiende plaats in deze categorie was voor Henry van der Schoot.
Bij de achtste triatlon was er ook een vertegenwoordiger van Atletiek Oirschot, namelijk Cees van Eijk, die in het grote deelnemersveld 58e werd.
.
Bij de estafette waren er geen podiumplaatsen voor Corné Claassen (4e), Laurens Groenendijk(5e). Bas Spanjers(8e), Edwin van de Ven(8e), André van Gerven (15e), Arianne Timmermans (18e), Joan van Heerebeek (19e) en Reny van Straten (19e), maar ze leverden individueel wel heel mooie prestaties.
.
Het was al avond toen alle deelnemers gefinisht waren. Veel van hen waren bij de finish tegenover Café Vrijthof blijven hangen om nog even op de “roze wolk” te blijven zitten en te genieten van het supergevoel dat elke deelnemer heeft als hij over de finish is gegaan. Iedereen was het er over eens dat het weer een heel mooie wedstrijd was met een heel goede organisatie. Dat team met hun 130 vrijwilligers verdienen echt een groot compliment. Zoals deze triatlon nu is, qua locatie en parcours, is het echt een gouden formule. De meeste deelnemers zullen daarom naar huis zijn gegaan met het gevoel dat ze volgend jaar weer terug willen komen. Een mooier compliment kan de organisatie niet krijgen. De Triatlon Het Groene Woud heeft een prominente plaats gekregen op de kalender.
.
Verslag van Kees Smetsers
.
Foto: Eveline van start op het fietsonderdeel.