Super prestaties in de Ardennen

Vrijdagmiddag 3 juni vertrokken Edwin van de Ven,  Antoinet Hems, Henk van Gerven en Kees Smetsers naar de Belgische Ardennen. Daar zouden ze in La Roche-en-Ardenne een marathontrail gaan lopen, althans dat was de bedoeling. Maar Kees besloot ter plaatse om de afstand om te zetten naar 10 kilometer.

Nadat ze hun loopvriend Rinus van Dijck hadden opgehaald in Son, reden ze via Luik de Ardennen in. Daar verraste Antoinet hen met een heel fijn logeeradres in het dorpje Fraiture, waar overigens geen friettent was. Nadat de startnummers waren opgehaald en ze allemaal goed geslapen hadden, begonnen Henk, Antoinet en Edwin om 8.30 uur aan de hele marathon. Rinus en Kees hadden het een stuk makkelijker, want ze hoefden maar 10 kilometer te lopen. Dachten ze. Maar Rinus had het heel zwaar, dus werd het met een gemiddelde van 5 km/uur meer een wandeltocht.

Voor Edwin, Antojnet en Henk werd het echter een zware dag met veel afzien, die pas in de namiddag eindigde. Ze moesten ontelbare steile hellingen bedwingen en het riviertje de Ourthe oversteken  waarbij hun loopschoenen vol water liepen. Het was echt loodzwaar en zelfs Edwin had het in de laatste kilometers moeilijk, maar hij finishte toch in een supersnelle tijd van 5:16:25 uur.

Antoinet was licht geblesseerd, maar liep samen met haar loopmaatje Henk een onvergetelijke hele marathon, die zelfs meer dan 44 kilometer lang was. Hun tijd van 6:49 uur was niet belangrijk, ook zij hadden net als Edwin een superprestatie geleverd, waar ze heel trots op mogen zijn. Op zondag werden ze wakker met een heel goed gevoel en zo reden ze ook naar huis.

Deze marathontrail was een belevenis, die nog heel lang in hun geheugen zal blijven hangen.