Roland en Joan zijn Clubkampioen Cross 2024!

Vandaag waren de Clubkampioenschappen Cross. Vanwege de overvloedige regen was het veld te nat om te lopen en bovendien stond de toegang tot het Kemmerbos onder water. Besloten werd om de start en finish te verplaatsen naar het bos, vlakbij het bultje. Onze cross-specialist Martien van de Ven werd erbij gehaald, want er moest ook een nieuw parcours worden gemaakt. Er daar was hij zeer goed in geslaagd, het was technisch lastig en uitdagend, met veel bochten over ruw terrein. Een echt crossparcours dat door de lopers goed werd ontvangen.

Om 10 uur gingen de volwassenen van start, 21 mannen, 20 vrouwen. De strijd om de eerste plaats was niet spannend, Roland van Loon nam al gauw de kop en stond die niet meer af. Hij werd voor de tiende keer clubkampioen cross. Bij de finish was de onderlinge afstand tussen de nummers 1, 2 en 3 meer dan een minuut. Opmerkelijk was de prestatie van Martien van de Ven, met 75 jaar een van de oudste deelnemers kwam hij als 5e binnen.

Bij de vrouwen won Joan van Heerebeek. Ook hier met een ruime voorsprong op de nummers 2 en 3 Ria Pijnenburg en Antoinet Hems.

Het mooiste zijn altijd de jeugdwedstrijden. Er gingen 8 jongens en 11 meisjes van start. De eindsprint tussen Niels van Vroenhoven (JPA / U12, maar geen lid dus gastdeelname) en Roel van de Ven (JPB / U10) was adembenemend, Niels won met een haardikte verschil. Ook de sprint tussen Niek van Vroenhovern en Juul Paridaans was mooi om te zien.

Bij de prijsuitreiking waren er bloemen voor Nicky van Vroenhoven en Jan Manders. Zij namen afscheid van de wedstrijdcommissie. Wie volgt hen op?

De resultaten staan bij de UITSLAGEN en in het FOTOBOEK staan de foto’s.

Foto: de clubkampioenen 2024 Roland en Joan.