Nieuws

17 Jan '16

Alle Oirschotse deelnemers eerste in Eersel

Het was weer bijltjesdag, vandaag  in Eersel. Zowel Martien van de Ven M65) als Nellie van Beers (V55) wonnen royaal hun categorie in de Dieprijtcross. Beide gaan nu aan kop in het klassement van de Kempische Crosscompetitie.

foto uit archief

16 Jan '16

Eerste clubrecord van 2016

Het eerste clubrecord van het jaar is binnen! René van de Ven verbeterde in Gent zijn staande record op de 200 meter indoor met 4/100e seconde.

foto uit archief

5 Jan '16

Gemma van Esch overleden

Afgelopen nacht is Gemma van Esch overleden. Gemma is jarenlang lid geweest van onze vereniging. Nadat ze wegens een blessure moest stoppen met recreatief hardlopen sloot ze zich aan bij de wandelgroep. Eind december gaf ze aan dat ze wegens haar ernstige ziekte het lidmaatschap moest beëindigen. Gemma is slechts 64 jaar geworden. Wij wensen Piet en de kinderen heel veel sterkte met dit enorme verlies. De uitvaartdienst is vrijdag 8 januari om 10.30 uur in de St. Petrus Basiliek

3 Jan '16

Martien van de Ven Brabants Kampioen cross M60

Terwijl wij in Oirschot aan de Nieuwjaarsborrel zaten ging Martien van de Ven van start in de Jaspercross. Met een voorsprong van 6 seconden op de tweede man in zijn categorie M60 won hij de wedstrijd en tevens het Brabants Kampioenschap M60!

27 Dec '15

Auwjaorscross voor Peter van der Velden

Een record aantal van 650 lopers had ingeschreven voor de 29e editie van de Auwjaorscross. Daarvan haalden er 602 de finish. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Peter van der Velden van GVAC in een tijd van 32:11 minuten. Eerste bij de vrouwen werd Amy van den Broek (Sprint) in 27:24 minuten.

Onze Oirschotse coryfeeën bij de masters moesten zwaar strijd leveren om op het podium te komen. Martien van de Ven werd 3e bij de M65, Nellie van Beers werd 2e bij de V55.

6 Dec '15

Nadja van der Schoot op het podium

Met elf AO-ers trokken we naar Bladel voor een nieuw evenement: de Kempen Trail. Er waren geen categorieën, alleen mannen of vrouwen. Nadja van der Schoot werd bij de 17 km fraai 3e bij de vrouwen overall.

29 Nov '15

Weer zege voor Martien van de Ven

In een kleine pauze van de Kempische Crosscompetitie trekt Martien naar Deurne voor de Zandboscross, onderdeel van de Limbra-competitie. Resultaat: 1e M65!

22 Nov '15

Nellie van Beers eerste in Sint-Oedenrode

Bij de tweede wedstrijd in de Runamine Kempische Crosscompetitie - de Driedorpencross in Sint-Oedenrode - was Nellie van Beers deze keer haar rivale Anne Rindt de baas. Met een voorsprong van 6 seconden won ze de categorie V55.

Martien van de Ven werd tweede bij de M65.

archieffoto

15 Nov '15

Roland van Loon weer Nederlands Kampioen

Dit weekend vonden in Diever (Drente, Nationale Park Drents-Friese Wold) de NK oriëntatielopen plaats. Roland van Loon werd vorig jaar Nederlands kampioen lange afstand bij de M40 en wist dat dit jaar te herhalen.

1 Nov '15

Prachtige Oirschotse Heideloop

Het was prachtig weer vandaag en daardoor kregen we ook een prachtige Heideloop. Er deden 29 wandelaars mee en 108 hardlopers, verdeeld over 5 groepen.

In het FOTOBOEK staan de foto's van het hardlopen en de wandelaars.

Nieuws

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

21 Apr '24

Ook Evert van Veldhuizen kan er wat van!

Nadat Edwin van de Ven vorige week in Rotterdam het clubrecord M35 onder de 3 uur zette, liep Evert van Veldhuizen in de Enschedese marathon een nog snellere tijd. En dan ook nog in de categorie M55! Evert stormde na 2:58:02 uur als derde M55-er over de finish, een verbetering van zijn vorige PR met 7 minuten. De brutotijd van Evert (2:58:19 uur) is ook een aanscherping van het Clubrecord M55.