6 Apr '24

Oriëntatieloop in de zon en door het water

De jaarlijkse oriëntatieloop/speurtocht werd dit jaar weer georganiseerd door Roland van Loon, samen met de oriëntatieloopclub KOVZ. De tocht was dit jaar in een ander gedeelte van de Oirschotse heide, nabij Chaletpark Dennenoord aan de Wintelresedijk. Met een 30-tal deelnemers was er sprake van een mooie opkomst. 

De temperatuur van 24 graden en een zonnetje waren aangenaam. Onderweg waren er wat hindernissen te nemen in de vorm van volledig overstroomde zand- en heidevlaktes. Het was daar dus kiezen voor omlopen of dwars door het water heen…

Op de korte route waren Nicky en Niels van Vroenhoven duidelijk de snelste in een tijd van 54:34 minuten. Zij maakten een paar kleine foutjes, maar voor de rest hadden zij de 15 posten snel gevonden. Wil je zien hoe Nicky & Niels gelopen hebben, kijk dan hier: Livelox - TTK 4 6 april 2024, Course 4

De tweede plaats was voor René en Roel van de Ven (1:19:25 uur), net voor Thomas en Anna Vijlbrief (1:21:58 uur). Achter de top drie werd er door diverse leden lekker gelopen op de heide. Zo liep Nicole Verbeek met een groepje van zes vrienden en vriendinnen, terwijl Ria en Adrie Louwers er een mooie wandeling van maakten waarbij ze een aantal posten meepikten.

Op de lange route waren er twee snelle dames, die er onderling een spannende strijd van maakten. Uiteindelijk behaalde Milou van Mierlo, de dochter van ons lid Wally, een tweede plaats, slechts 9 seconden achter Marie Louise ter Horst. Het snelste van Atletiek Oirschot was het duo Corné Claassen en Léon Brands, zij vonden de 20 posten in een tijd van 1:43:10 uur.

Nadat alle posten door de organisatie weer uit de heide waren gehaald, werden er nog twee lopers vermist. Er werd een zoekactie opgestart en gelukkig werden Wim de Croon en Jac van Heerebeek al snel gesignaleerd vlakbij het eindpunt. Zij hadden er een tocht van 3 uur en 32 minuten opzitten en hadden voldoende mooie verhalen over hun belevenissen onderweg.

Verslag van Roland van Loon.

De foto's van Kuc Kenter staan in het FOTOBOEK

Nieuws (2024)

25 May '24

Naar de Bossche Bollen

Het weer beloofde alleen maar nattigheid, tot gisteravond waren de voorspellingen regen, regen, regen. Maar vanmorgen klaarde het op en toen we om 9 uur bij Reny in de Lopensestraat van start gingen was het droog. En het bleef droog! Met 14 lopers trokken we door landgoed Heerenbeek, landgoed Velder, door Boxtel, richting Den Bosch. Langs de Essche stroom ging het even mis: we kwamen bij een hek, waar je normaal even langsloopt, maar door het hoge water was dat geen optie. Dus terug maar weer tot we de sloot over konden en toen doemde al snel de Sint Jan op aan de horizon. Wat een prachtig gezicht! En wat een beleving om daar naar toe te lopen door het Bossche Broek! Het mooie is dan dat je uit de polder komend drie straten verder al voor de basiliek staat. 

Gauw een groepsfoto gemaakt en door naar het eigenlijke doel van deze tocht: de Bossche bollen van Jan de Groot!

Foto: staand Corné, Marc, Joan, Arianne, Nicole, André, Bas, Edwin, Reny, Henriëtte, Jeroen. Zittend Ria, Ad, Anne

23 May '24

Baanwedstrijd met een plensbui

De eerste baanwedstrijd technische onderdelen van dit jaar zou eind mei toch met een prima weertje moeten kunen plaatsvinden. Lang leek het daar ook op, maar uiteindelijk was het toch weer raak en moesten we de wedstrijd stilleggen vanwege een plensbui. We konden de wedstrijd daarna hervatten maar liepen daardoor - excuses - flink uit. Superprestaties bleven mede daardoor ook uit, maar er werden wel een aantal PR's verbeterd en degenen die dat niet lukten hebben weer wat wedstrijd ervaring op kunnen doen en kunnen het zien als een extra training.

Dank aan juryleden Laura, Digna en Jac voor het mogelijk maken van de wedstrijd. Op dinsdag 11 juni is wedstrijd 2 en dan hopen we dat ein-de-lijk wat zon mogen beleven.

21 May '24

Baanwedstrijd 800 m met clubrecord

Vanavond was er tussen de buien door nog even een baanwedstrijd: de 800 meter. Het lijkt niks, nog geen kilometer, maar je gaat helemaal total loss! Er waren 10 deelnemers, de trouwe bezoekers van de baantrainingen van Martien van de Ven. Ze werden allemaal eerste in hun categorie, behalve Ad van Zelst, maar die stond met een mooie tweede plaats ook op het podium.

Martien van de Ven wist het clubrecord M75 met een halve minuut te verbeteren.

Home knop