23 Mar '24

Club- en persoonlijke records sneuvelen in Gouda

René van de Ven schrijft:

Was het maar zo'n weer net als afgelopen woensdag... Die zin is vaak uitgesproken deze koude, gure dag in Gouda. Wind, kou en bij vlagen fikse hagelbuien maakten het een stuk minder aangenaam dan de 17 graden die woensdag werd aangetikt, maar ja, daarop heb je nou eenmaal geen invloed...

De sfeer was er nauwelijks minder om bij alle deelnemers, waaronder van AV Oirschot Stijn van Beers en Matthijs van den Heuvel bij de Mannen Senioren en René van de Ven bij de Mannen Masters 40. Supporter Laura de Hoon, partner van René, maakte het kwartet vol. Op het programma: een werpvijfkamp, bestaande uit de traditionele drie werpnummers (kogel, discus, speer) aangevuld met het kogelslingeren en het gewichtwerpen (zie foto: een korte ketting met een kogel eraan van liefst 15,88 kilo voor onze deelnemers). Voor elk onderdeel scoor je punten en degene met de meeste punten wint, al ging het vandaag bij deze losse wedstrijd niet om het winnen maar om het jezelf verbeteren.

Dat lukte veel deelnemers, en zo ook onze drie heren. Voor Matthijs was het zijn eerste keer en hij behaalde dus op het kogelslingeren, het gewichtwerpen en de vijfkamp direct een persoonlijk record. Zijn discus kwam niet helemaal uit de verf, maar speer zat eveneens dicht tegen zijn PR. Stijn was zeer goed op weg, onder meer met een PR bij discus, maar schoof helaas bij speer door de ijsvloer van hagel weg bij het inwerpen, waarbij hij last kreeg van enkel en knie. Hij kon de vijfkamp afmaken, maar met een licht van pijn vertrokken gezicht en hij hield het dan ook na één poging bij het laatste onderdeel (gewichtwerpen) voor gezien. Balen, hopelijk volgt een snel herstel. René is net bij de M40 categorie en kan dus weer op jacht naar clubrecords. Dat gebeurde ook, want hij verbeterde of vestigde clubrecords op alle onderdelen behalve het discuswerpen. Dat vond plaats net na een hagelbui van 20 minuten en in een spekgladde ring koos hij na twee ongeldige pogingen voor een laatste worp 'op safe' waardoor hij ruim onder zijn PR bleef.

Het was een lange dag, we waren weg van acht tot acht, maar hebben de dag afgesloten met een proost op de prestaties en goede gesprekken. Op naar de volgende!

Foto (René van de Ven): Matthijs bij gewichtwerpen

Nieuws (2024)

25 May '24

Naar de Bossche Bollen

Het weer beloofde alleen maar nattigheid, tot gisteravond waren de voorspellingen regen, regen, regen. Maar vanmorgen klaarde het op en toen we om 9 uur bij Reny in de Lopensestraat van start gingen was het droog. En het bleef droog! Met 14 lopers trokken we door landgoed Heerenbeek, landgoed Velder, door Boxtel, richting Den Bosch. Langs de Essche stroom ging het even mis: we kwamen bij een hek, waar je normaal even langsloopt, maar door het hoge water was dat geen optie. Dus terug maar weer tot we de sloot over konden en toen doemde al snel de Sint Jan op aan de horizon. Wat een prachtig gezicht! En wat een beleving om daar naar toe te lopen door het Bossche Broek! Het mooie is dan dat je uit de polder komend drie straten verder al voor de basiliek staat. 

Gauw een groepsfoto gemaakt en door naar het eigenlijke doel van deze tocht: de Bossche bollen van Jan de Groot!

Foto: staand Corné, Marc, Joan, Arianne, Nicole, André, Bas, Edwin, Reny, Henriëtte, Jeroen. Zittend Ria, Ad, Anne

23 May '24

Baanwedstrijd met een plensbui

De eerste baanwedstrijd technische onderdelen van dit jaar zou eind mei toch met een prima weertje moeten kunen plaatsvinden. Lang leek het daar ook op, maar uiteindelijk was het toch weer raak en moesten we de wedstrijd stilleggen vanwege een plensbui. We konden de wedstrijd daarna hervatten maar liepen daardoor - excuses - flink uit. Superprestaties bleven mede daardoor ook uit, maar er werden wel een aantal PR's verbeterd en degenen die dat niet lukten hebben weer wat wedstrijd ervaring op kunnen doen en kunnen het zien als een extra training.

Dank aan juryleden Laura, Digna en Jac voor het mogelijk maken van de wedstrijd. Op dinsdag 11 juni is wedstrijd 2 en dan hopen we dat ein-de-lijk wat zon mogen beleven.

21 May '24

Baanwedstrijd 800 m met clubrecord

Vanavond was er tussen de buien door nog even een baanwedstrijd: de 800 meter. Het lijkt niks, nog geen kilometer, maar je gaat helemaal total loss! Er waren 10 deelnemers, de trouwe bezoekers van de baantrainingen van Martien van de Ven. Ze werden allemaal eerste in hun categorie, behalve Ad van Zelst, maar die stond met een mooie tweede plaats ook op het podium.

Martien van de Ven wist het clubrecord M75 met een halve minuut te verbeteren.

Home knop