8 Jan '23

Onze vertegenwoordigers in Egmond

Vandaag was een van de mooiste wedstrijden van het jaar: de halve van Egmond. Jammer genoeg maar een magere afvaardiging uit Oirschot: Edwin van de Ven (die een mooie tijd neerzette, 1:32:10 uur), Kees Smetsers (nog maar pas hersteld van een longontsteking, werd 3e M75 in 2:17:02 uur) en Henk van Gerven (oud-lid, zelfde tijd als Kees).

Een verslag van Kees:

Edwin van de Ven rent in de storm van Egmond naar een supertijd. 

Toen de 15.000 (!) deelnemers aan de halve marathon van Egmond aan Zee na de start het strand oprenden, werden ze geconfronteerd met een stormachtige wind, die hun adem afsneed. Edwin van de Ven was bij de wedstrijdlopers gestart en probeerde een plekje in de luwte te vinden. Dat moest hij wel doen, want als hij even buiten de groep liep werd hij bijna omver geblazen door de koude zuidwester. Gelukkig was het laag water en hadden de metershoge woeste golven zich teruggetrokken. Daardoor was een gedeelte van het strand hard en goed om een mooi tempo te lopen.

De recreanten, die later het strand opkwamen, hadden dat geluk niet want de wedstrijdlopers hadden het strand omgeploegd voordat ze de duinen ingingen. Edwin kon op het strand een mooi tempo van ongeveer 14 kilometer per uur lopen en toen hij het strand afliep en aan het gedeelte door de duinen begon, voelde hij met de wind in de rug dat hij kon gaan versnellen. Dat deed hij dan ook en hij “vloog” met de wind in de rug over de duinen, waarvan één een hellingspercentage van 7% had. Zijn tempo liep op naar meer dan 15 kilometer per uur.

Egmond aan Zee kwam steeds dichterbij en daar begon Edwin aan de stijging van de Bloedweg, die menig deelnemer deed zuchten. Edwin had vandaag echter vleugels en snelde naar de finish, die hij in 1.32.10 uur bereikte. Een supertijd gezien de omstandigheden, slechts een paar minuten boven zijn persoonlijk record.

Toen Edwin drie kwartier later zijn loopmaatjes Henk van Gerven en Kees Smetsers zag finishen was er bij hem nog steeds het supergevoel, dat elke hardloper heeft als hij onverwachts een heel mooie tijd heeft gelopen. Henk van Gerven was bij Kees Smetsers gebleven. De twee Bali Runners gingen samen over de finish. Vooral Kees was heel blij dat hij na zijn longontsteking eindelijk weer een lekker had kunnen “doorlopen”. Hij werd weliswaar laatste van de drie deelnemers in de categorie M75, maar ook bij hem was er een voldaan gevoel want hij had genoten van de strijd tegen de elementen, die deze halve marathon zo mooi maakt. Jammer dat er niet meer wedstrijdlopers van Atletiek Oirschot mee hadden gedaan, ze hebben echt iets moois gemist. 

Nieuws (2023)

31 Dec '23

Toch weer een mooie Auwjaorscross

Dit jaar hadden we in totaal 353 finishers in alle categorieën samen. Dat waren er toch 116 meer dan bij de vorige editie, maar nog ver verwijderd van de rond de 600 deelnemers die we vóór corona over de finish zagen komen. Bij onze deelnemende leden hetzelfde beeld: dit jaar 48 leden, in 2022 nog 33, in 2019 maar liefst 114!

Ondanks de vele regen die in de weken hiervoor was gevallen en de problemen die werden verwacht doordat grote delen van het veld onder water stonden, wist de wedstrijdcommissie dit goed op te vangen door de start en finish te verplaatsen.

Een verslag van Kees Smetsers:

Toen de deelnemers aan de “Van de Meerendonk – KBenM Auwjaorscross” vandaag het atletiekveld van Atletiek Oirschot betraden, moesten ze uitkijken waar ze liepen, want het groene gras was door de heftige regenbuien van de laatste weken op sommige plekken een moeras geworden. Daarom had de organisatie het parcours aan moeten passen. Er was nu geen volledige ronde over het atletiekveld, de start en finish waren bij de tweede poort en de deelnemers gingen nu eerder het bos in. Dat kon nog wel eens dringen worden!

In de afgelopen dagen hadden de vrijwilligers keihard gewerkt om het parcours in een goede staat te brengen en dat was heel goed gelukt. Ze hadden zelfs met bladblazers alle bladeren van de bospaden afgeblazen. De deelnemers waren het er unaniem over eens dat het een heel mooi parcours was, wat goed te lopen was, maar toch selectief genoeg voor een mooie wedstrijd.

In totaal gingen er in alle categorieën 353 hardlopers van start. Daarmee is de Auwjaorscross een van de best bezochte wedstrijden van de Kempische Cross Competitie. Jammer dat de accommodatie van Atletiek Oirschot lang niet toereikend is om de deelnemers van wedstrijden die hier worden georganiseerd op een goede manier te ontvangen. Ook vandaag liep tijdens de aanmeldingen van de deelnemers het clublokaal al snel vol. Dat geldt ook voor het atletiekveld, dat bij slechte weersomstandigheden zoals vandaag eigenlijk niet geschikt is om er een wedstrijd op te houden. Er ligt voor de gemeente Oirschot een heel mooie taak om daar verbetering in aan te brengen.

De wedstrijden van deze Auwjaorscross waren over het algemeen spannend. Bij de recreanten bijvoorbeeld, leverden drie lopers rondenlang een gevecht om als eerste binnen te komen en dat werd pas op de finishlijn beslist. Bij de senioren en masters waren er mooie duels in de diverse categorieën. Ook de atleten van Atletiek Oirschot waren onderling elkaars krachten aan het meten. Edwin van de Ven bijvoorbeeld, had een paar dagen vóór de Auwjaorscross in Drente nog 200 kilometer door de modder gefietst, maar ging tijdens de cross toch met clubgenoot Nicky van Vroenhoven sprintend naar de eindstreep. Mooi om zo’n duel tussen clubgenoten te zien.

Ook bij deze editie van de Auwjaorscross waren er weer ereplaatsen voor de atleten van Atletiek Oirschot. Lotte van de Ven werd tweede in haar categorie U8 en Noor Denissen derde. Martien van de Ven werd derde in de categorie M70+, Roland van Loon ook derde bij de M45 en Nellie van Beers werd tweede in de categorie V65+. Deze resultaten én de inzet van alle vrijwilligers van Atletiek Oirschot hebben deze cross weer tot een heel mooie editie gemaakt. Daarvoor verdienen ze allemaal een compliment.

De resultaten van onze leden staan bij UITSLAGEN.

In het FOTOBOEK staan reportages van de volgende fotografen:
Peter Kramer, voor kopen van foto's klik hier 
Luc Kenter
Ad van Zelst
overige toegezonden foto's komen in het album Van alles wat in 2023

.

27 Dec '23

Bewegen voor Jongeren

Sinds een paar jaar organiseren we op woensdagmorgen trainingen onder de naam: 'Bewegen voor Ouderen'. Deze trainingen, met deelnemers van 60 tot boven de 80 voorzien in een behoefte en zijn succesvol. Vandaag was er een speciale training: de opa's en oma's mochten hun kleinkinderen meenemen. Adrie Louwers had de leiding en met z'n allen trokken ze het Kemmerbos in, waar allerlei speelse oefeningen werden gedaan. Door jong én oud!

Foto's staan in het FOTOBOEK  

23 Dec '23

Kapellekestrail door de blubber

Na weken van regen was het te verwachten: het parcours van de Kapellekestrail stond voor een groot deel onder water. We moesten de route verleggen en liepen nu vanaf de start richting Bekersberg en de Kattenberg. Natte voeten bleven niet uit, maar er werd toch gelachen door de 45 hardlopers en 16 wandelaars. En... het bleef verder droog deze middag!

Na afloop was iedereen voldaan en werd nog een muziekkwis gehouden, die net als vorig jaar werd gewonnen door het "Gezellige Groepje 1".  

Foto's van de Kapellekestrail staan in het FOTOBOEK

Home knop