16 Dec '23

Onze keien bij De Keien in Volkel

Een verslag van Arie Wichman:

In Volkel bij AV de Keien deden bij U14 Jelle Luijtelaar en Jason Wichman mee met de indoor meerkamp. Bij de U16 was Dylan Wichman erbij. Helaas viel Tim, die gebrand was op een revanche voor zijn tegenvallende resultaten bij het kogelstoten in Waalwijk, uit i.v.m. ziekte. Beterschap Tim!

Ook op deze meerkamp weer 35 m sprint, kogelstoten en hoogspringen. Er waren veel series op de sprint en er mocht maar 1 keer gelopen worden. Dan is het altijd lastig in te schatten of je hard genoeg gelopen hebt. Je kunt immers eerste in je serie worden en toch aan het eind nog in de middenmoot eindigen. Jason werd tweede in zijn serie met een tijd van 5.7 sec (PR en ook een evenaring van het CR), maar na verwerking van de tijden van alle series viel hij terug naar een derde plaats. Jelle wist op de 35 meter met een tijd van 7.5 sec (net boven zijn PR) een 12e plaats zeker te stellen. Op hoogspringen haalde Jelle de 1,00 m ruim, maar door de spanning lukte de 1,05 m niet (PR is 1,10 m). Deze 1,00 m was goed voor een 12e plaats. Jason evenaarde met 1,25 zijn PR en dat werd een gedeelde derde plaats.

Op het laatste onderdeel kogelstoten verbeterde Jelle zijn PR met een mooie stoot van 4,05 m. Dit was 4 cm tekort voor de 11e plaats, dus ook hier een 12e plaats voor Jelle op dit onderdeel en eveneens in het meerkamp totaal een 12e plaats met 596 punten (goed gedaan kerel!). Jason moest om in de top-3 te komen een goede stoot neerzetten. Hij stootte maar liefst 7,80 m, goed voor een tweede plaats op dit onderdeel en met 1397 punten in het eindtotaal resulteerde dat in een derde plaats overall (netjes Jason!)

Voor Dylan bij de U18 uiteraard dezelfde onderdelen (natuurlijk wel een zwaardere kogel). Op de 35 meter sprint was Dylan met afstand de snelste en hij zette met een tijd van 4.9 sec een nieuw PR. De stoot van 10,47 m op de kogel was weliswaar onder zijn PR (11,12 m) maar ruim voldoende voor een eerste plaats op dit onderdeel. Op het onderdeel hoogspringen hoopte Dylan eindelijk zijn PR van 1,55 m te verbeteren. Gezien de “flow” waar hij in zat moest dat lukken. En inderdaad met 1,60 m (PR en een evenaring van het CR) haalde Dylan ook hier de eerste plaats en dus met 2063 punten ook de eerste plaats in de totaal meerkamp. Goed bezig!

Nieuws (2023)

31 Dec '23

Toch weer een mooie Auwjaorscross

Dit jaar hadden we in totaal 353 finishers in alle categorieën samen. Dat waren er toch 116 meer dan bij de vorige editie, maar nog ver verwijderd van de rond de 600 deelnemers die we vóór corona over de finish zagen komen. Bij onze deelnemende leden hetzelfde beeld: dit jaar 48 leden, in 2022 nog 33, in 2019 maar liefst 114!

Ondanks de vele regen die in de weken hiervoor was gevallen en de problemen die werden verwacht doordat grote delen van het veld onder water stonden, wist de wedstrijdcommissie dit goed op te vangen door de start en finish te verplaatsen.

Een verslag van Kees Smetsers:

Toen de deelnemers aan de “Van de Meerendonk – KBenM Auwjaorscross” vandaag het atletiekveld van Atletiek Oirschot betraden, moesten ze uitkijken waar ze liepen, want het groene gras was door de heftige regenbuien van de laatste weken op sommige plekken een moeras geworden. Daarom had de organisatie het parcours aan moeten passen. Er was nu geen volledige ronde over het atletiekveld, de start en finish waren bij de tweede poort en de deelnemers gingen nu eerder het bos in. Dat kon nog wel eens dringen worden!

In de afgelopen dagen hadden de vrijwilligers keihard gewerkt om het parcours in een goede staat te brengen en dat was heel goed gelukt. Ze hadden zelfs met bladblazers alle bladeren van de bospaden afgeblazen. De deelnemers waren het er unaniem over eens dat het een heel mooi parcours was, wat goed te lopen was, maar toch selectief genoeg voor een mooie wedstrijd.

In totaal gingen er in alle categorieën 353 hardlopers van start. Daarmee is de Auwjaorscross een van de best bezochte wedstrijden van de Kempische Cross Competitie. Jammer dat de accommodatie van Atletiek Oirschot lang niet toereikend is om de deelnemers van wedstrijden die hier worden georganiseerd op een goede manier te ontvangen. Ook vandaag liep tijdens de aanmeldingen van de deelnemers het clublokaal al snel vol. Dat geldt ook voor het atletiekveld, dat bij slechte weersomstandigheden zoals vandaag eigenlijk niet geschikt is om er een wedstrijd op te houden. Er ligt voor de gemeente Oirschot een heel mooie taak om daar verbetering in aan te brengen.

De wedstrijden van deze Auwjaorscross waren over het algemeen spannend. Bij de recreanten bijvoorbeeld, leverden drie lopers rondenlang een gevecht om als eerste binnen te komen en dat werd pas op de finishlijn beslist. Bij de senioren en masters waren er mooie duels in de diverse categorieën. Ook de atleten van Atletiek Oirschot waren onderling elkaars krachten aan het meten. Edwin van de Ven bijvoorbeeld, had een paar dagen vóór de Auwjaorscross in Drente nog 200 kilometer door de modder gefietst, maar ging tijdens de cross toch met clubgenoot Nicky van Vroenhoven sprintend naar de eindstreep. Mooi om zo’n duel tussen clubgenoten te zien.

Ook bij deze editie van de Auwjaorscross waren er weer ereplaatsen voor de atleten van Atletiek Oirschot. Lotte van de Ven werd tweede in haar categorie U8 en Noor Denissen derde. Martien van de Ven werd derde in de categorie M70+, Roland van Loon ook derde bij de M45 en Nellie van Beers werd tweede in de categorie V65+. Deze resultaten én de inzet van alle vrijwilligers van Atletiek Oirschot hebben deze cross weer tot een heel mooie editie gemaakt. Daarvoor verdienen ze allemaal een compliment.

De resultaten van onze leden staan bij UITSLAGEN.

In het FOTOBOEK staan reportages van de volgende fotografen:
Peter Kramer, voor kopen van foto's klik hier 
Luc Kenter
Ad van Zelst
overige toegezonden foto's komen in het album Van alles wat in 2023

.

27 Dec '23

Bewegen voor Jongeren

Sinds een paar jaar organiseren we op woensdagmorgen trainingen onder de naam: 'Bewegen voor Ouderen'. Deze trainingen, met deelnemers van 60 tot boven de 80 voorzien in een behoefte en zijn succesvol. Vandaag was er een speciale training: de opa's en oma's mochten hun kleinkinderen meenemen. Adrie Louwers had de leiding en met z'n allen trokken ze het Kemmerbos in, waar allerlei speelse oefeningen werden gedaan. Door jong én oud!

Foto's staan in het FOTOBOEK  

23 Dec '23

Kapellekestrail door de blubber

Na weken van regen was het te verwachten: het parcours van de Kapellekestrail stond voor een groot deel onder water. We moesten de route verleggen en liepen nu vanaf de start richting Bekersberg en de Kattenberg. Natte voeten bleven niet uit, maar er werd toch gelachen door de 45 hardlopers en 16 wandelaars. En... het bleef verder droog deze middag!

Na afloop was iedereen voldaan en werd nog een muziekkwis gehouden, die net als vorig jaar werd gewonnen door het "Gezellige Groepje 1".  

Foto's van de Kapellekestrail staan in het FOTOBOEK

Home knop