8 Oct '23

Mijn marathon van Eindhoven was mooi, maar....

   

... er was geen officiële tijd voor mij!

Een verslag van Kees Smetsers.

Afgelopen week, de week voor de marathon van Eindhoven, was er weer veel stress en onzekerheid bij mij. Dat is niets bijzonders want elke jaar word ik weer geplaagd door de wedstrijdspanning van deze marathon. En elk jaar is de nervositeit en spanning meteen over als het startschot voor de hele marathon van Eindhoven heeft geklonken. 

Ik stond in startvak F, helemaal achteraan, met mij loopmaatjes Henk van Gerven, diens zoon Thijs en Bas Lemmens van de Bali Runners. De eersten waren al meer dan zeven minuten weg toen ik de startstreep passeerde. Gezien mijn leeftijd van 76 jaar zou het weer een avontuur worden, waarvan de goede afloop niet zeker was. 

In de eerste 21 kilometer kon ik een tempo van 6.30 per kilometer goed volhouden en bij het meetpunt van 21 kwam ik door in ongeveer 2.15.00. Daarna kwam het saaie stuk door Woensel met lange rechte stukken, wat voor mij echt het moeilijkste stuk van de marathon van Eindhoven is. Maar mijn benen voelden nog steeds goed en mijn Hoka Rocket X2 voelden nog steeds comfortabel. Toch lekker om op carbonschoenen te lopen. 

Hoe dichter ik bij de Oirschotsedijk kwam, hoe meer lopers ik voorbijliep, die aan het wandelen waren. Dat heb ik gelukkig nog nooit hoeven doen in een wedstrijd. Op de Oirschotsedijk kwam ik bij de waterpost van Atletiek Oirschot en dat is voor mij altijd een feest. Het voelt of ik daar al over de finish ga. Wat een heerlijk warm bad is dat elke keer, de ontvangst van mijn clubmaatjes. 

Na deze waterpost liep ik als in een trance de laatste kilometers. Op het Stratumseind maakte ik met de toeschouwers heel veel “waves”. Kippenvel als al die mensen reageren en juichen. Dat maakt het elke keer weer heel bijzonder. De laatste kilometer ging ik maar versnellen, want ik voelde mij supergoed. Ik ging over de finish met mijn handen wijzend naar de hemel, waar mijn ouders zeker met een trots gevoel hebben gekeken naar hun zoon. Zo voelde ik het ook. 

Na de finish ontmoette ik Bas en Henk, die een minuut eerder waren gefinishd. De omhelzing met hen was de kers op de taart van deze dag, want de vriendschap tussen de Bali Runners was nu wel heel voelbaar. 

Na de finish bleek dat de chip voor de tijdregistratie van mijn startnummer niet goed had gewerkt. Op sommige meetpunten was er voor mij geen tijd geregistreerd en mijn vrienden hadden mij daardoor niet kunnen volgen via de live tracking. Mijn brutotijd (4.53.44) was wel geregistreerd, maar mijn nettotijd niet. Zelf had ik 4.46.13 geklokt met mijn sporthorloge. 

Och… dat is verder niet zo belangrijk. Ik heb deze marathon uitgelopen en onderweg genoten van alle toejuichingen, vooral op het begin van de Oirschotsedijk, waar veel Oirschotse, Spoordonkse en Beerse mensen stonden. Of ik volgend jaar weer mee ga doen ? Dat weet ik nog niet, het hangt af van mijn gezondheid. Maar deze marathon was voor mij in ieder geval weer top.

Kees Smetsers

Redactie: de resultaten van onze leden staan bij UITSLAGEN en in het FOTOBOEK staan 2 mooie reportages van Hennie van Rijt en Luc Kenter. Los toegezonden foto's staan in "Van alles wat in 2023". 

Nieuws (2023)

31 Dec '23

Toch weer een mooie Auwjaorscross

Dit jaar hadden we in totaal 353 finishers in alle categorieën samen. Dat waren er toch 116 meer dan bij de vorige editie, maar nog ver verwijderd van de rond de 600 deelnemers die we vóór corona over de finish zagen komen. Bij onze deelnemende leden hetzelfde beeld: dit jaar 48 leden, in 2022 nog 33, in 2019 maar liefst 114!

Ondanks de vele regen die in de weken hiervoor was gevallen en de problemen die werden verwacht doordat grote delen van het veld onder water stonden, wist de wedstrijdcommissie dit goed op te vangen door de start en finish te verplaatsen.

Een verslag van Kees Smetsers:

Toen de deelnemers aan de “Van de Meerendonk – KBenM Auwjaorscross” vandaag het atletiekveld van Atletiek Oirschot betraden, moesten ze uitkijken waar ze liepen, want het groene gras was door de heftige regenbuien van de laatste weken op sommige plekken een moeras geworden. Daarom had de organisatie het parcours aan moeten passen. Er was nu geen volledige ronde over het atletiekveld, de start en finish waren bij de tweede poort en de deelnemers gingen nu eerder het bos in. Dat kon nog wel eens dringen worden!

In de afgelopen dagen hadden de vrijwilligers keihard gewerkt om het parcours in een goede staat te brengen en dat was heel goed gelukt. Ze hadden zelfs met bladblazers alle bladeren van de bospaden afgeblazen. De deelnemers waren het er unaniem over eens dat het een heel mooi parcours was, wat goed te lopen was, maar toch selectief genoeg voor een mooie wedstrijd.

In totaal gingen er in alle categorieën 353 hardlopers van start. Daarmee is de Auwjaorscross een van de best bezochte wedstrijden van de Kempische Cross Competitie. Jammer dat de accommodatie van Atletiek Oirschot lang niet toereikend is om de deelnemers van wedstrijden die hier worden georganiseerd op een goede manier te ontvangen. Ook vandaag liep tijdens de aanmeldingen van de deelnemers het clublokaal al snel vol. Dat geldt ook voor het atletiekveld, dat bij slechte weersomstandigheden zoals vandaag eigenlijk niet geschikt is om er een wedstrijd op te houden. Er ligt voor de gemeente Oirschot een heel mooie taak om daar verbetering in aan te brengen.

De wedstrijden van deze Auwjaorscross waren over het algemeen spannend. Bij de recreanten bijvoorbeeld, leverden drie lopers rondenlang een gevecht om als eerste binnen te komen en dat werd pas op de finishlijn beslist. Bij de senioren en masters waren er mooie duels in de diverse categorieën. Ook de atleten van Atletiek Oirschot waren onderling elkaars krachten aan het meten. Edwin van de Ven bijvoorbeeld, had een paar dagen vóór de Auwjaorscross in Drente nog 200 kilometer door de modder gefietst, maar ging tijdens de cross toch met clubgenoot Nicky van Vroenhoven sprintend naar de eindstreep. Mooi om zo’n duel tussen clubgenoten te zien.

Ook bij deze editie van de Auwjaorscross waren er weer ereplaatsen voor de atleten van Atletiek Oirschot. Lotte van de Ven werd tweede in haar categorie U8 en Noor Denissen derde. Martien van de Ven werd derde in de categorie M70+, Roland van Loon ook derde bij de M45 en Nellie van Beers werd tweede in de categorie V65+. Deze resultaten én de inzet van alle vrijwilligers van Atletiek Oirschot hebben deze cross weer tot een heel mooie editie gemaakt. Daarvoor verdienen ze allemaal een compliment.

De resultaten van onze leden staan bij UITSLAGEN.

In het FOTOBOEK staan reportages van de volgende fotografen:
Peter Kramer, voor kopen van foto's klik hier 
Luc Kenter
Ad van Zelst
overige toegezonden foto's komen in het album Van alles wat in 2023

.

27 Dec '23

Bewegen voor Jongeren

Sinds een paar jaar organiseren we op woensdagmorgen trainingen onder de naam: 'Bewegen voor Ouderen'. Deze trainingen, met deelnemers van 60 tot boven de 80 voorzien in een behoefte en zijn succesvol. Vandaag was er een speciale training: de opa's en oma's mochten hun kleinkinderen meenemen. Adrie Louwers had de leiding en met z'n allen trokken ze het Kemmerbos in, waar allerlei speelse oefeningen werden gedaan. Door jong én oud!

Foto's staan in het FOTOBOEK  

23 Dec '23

Kapellekestrail door de blubber

Na weken van regen was het te verwachten: het parcours van de Kapellekestrail stond voor een groot deel onder water. We moesten de route verleggen en liepen nu vanaf de start richting Bekersberg en de Kattenberg. Natte voeten bleven niet uit, maar er werd toch gelachen door de 45 hardlopers en 16 wandelaars. En... het bleef verder droog deze middag!

Na afloop was iedereen voldaan en werd nog een muziekkwis gehouden, die net als vorig jaar werd gewonnen door het "Gezellige Groepje 1".  

Foto's van de Kapellekestrail staan in het FOTOBOEK

Home knop