5 Nov '23

Antoinet loopt de Rursee marathon

De Rursee Marathon in de Duitse Eifel is een echte uitdaging: een trailrun rond de Rursee, met hellingen zo steil dat je alleen wandelend omhoog kunt. Maar Antoinet Hems deed het! Ze liep, begeleid door Henk van Gerven, de 42,2 km in 4:46:15 uur. Ze werd daarmee 4e bij de V50. 

Kees Smetsers liep er de 16,5 km en een dag eerder liepen Kees en Antoinet samen de 5 km om de beentjes los te maken voor vandaag, waarbij ze allebei eerste werden in hun categorie. 

Een verslag van Kees Smetsers:

Rursee marathon

Bij Atletiek Oirschot en ook bij de Bali Runners lopen een aantal hardlopers, die heel graag uitdagingen aangaan. Het lopen van wegwedstrijden, crossen en trails motiveert zeker om door te gaan met het hardlopen, ook als je wat ouder bent. Voor mij was het een van de redenen om met mijn hardloopvrienden Elia Deenen, Antoinet Hems, Karin van de Pas, Henk van Gerven en Rinus van Dijck naar de Rursee in Duitsland te gaan om daar op zaterdag 4 november én zondag 5 november mee te doen aan twee trails.

Op zaterdagmiddag stonden we aan de start van de 5 kilometer trail. Henk van Gerven en Rinus van Dijck gingen wandelen. Elia Deenen, Karin van de Pas, Antoinet Hems en ik gingen 5 kilometer hardlopen. Meteen na de start begon een klim over een glibberig bospad, dat nat was geworden van de overvloedige regen. Ik kon mijn drie loopmaatjes niet bijhouden, want ik had last van mijn knie die geblesseerd was door een val bij de Heidetrail van Atletiek Oirschot. Antoinet bleef bij mij en dat hielp mij natuurlijk. Toen het pad omlaag ging kwamen Antoinet, Elia en ik weer bij elkaar, maar Karin haalden we niet meer in, die finishte als eerste van de vier Bali Runners. Bij het bekend maken van de uitslag in de grote tent bij het water bleek dat Karin eerste was geworden in haar categorie V55 en dat was de eerste podiumplaats van haar leven. Elia was tweede geworden in dezelfde categorie, slechts tien seconden achter Karin. Het bleef niet bij de eerste plaats voor Karin. Antoinet bleek tot haar verrassing eerste te zijn geworden in de categorie V50 en ik was eerste in mijn categorie M75. Drie eerste plaatsen en een tweede plaats op één dag, zoiets komt maar zelden voor !

Op zaterdagavond genoten we samen van een voedzame en overheerlijke macaronischotel van Henk van Gerven, die de tongen streelde. Het was een goede voorbereiding voor de wedstrijd van zondag, dat zou de volgende dag wel blijken.

Elia, Karin en ik gingen de 16,5 kilometer trail lopen. Toen we gingen starten was het koud en nat, maar tijdens de wedstrijd kregen we het al heel snel warm. Ik had in het begin weer moeite om Karin en Elia te volgen, maar ik herstelde mij toen het parcours omlaag ging. Elia en Karin stonden bij een waterpost met een alcoholisch drankje even stil en dat was voor mij het moment om er vandoor te gaan. Op weg naar de finish kwamen er nog enkele steile hellingen met modder, maar verder was het goed te doen. Elia en Karin hadden “goede benen” en haalden mij bij de finish nog bijna in. Alle drie hadden we genoten van onze wedstrijd en toen was het wachten op Henk en Antoinet, die bezig waren met hun 42.195 meter van de Rursee Marathon.

Henk en Antoinet waren een half uur eerder gestart en ook zij werden geconfronteerd met glibberige bospaden en steile hellingen, waarop zij net als elke deelnemer moesten wandelen. Maar ze genoten van de prachtige kleuren van de bossen langs de Rursee en de mooie vergezichten over het spiegelende water. Ze hadden allebei het gevoel dat ze ook “heel goede benen” hadden en daarom konden ze een hoog tempo volhouden, ook in de laatste kilometers waar ze nog veel deelnemers passeerden. De overheerlijke macaroni van Henk van Gerven had kennelijk ook hen goed gedaan. Samen gingen ze blij en voldaan over de finish, waar de andere Bali Runners en supporter Rinus klaar stonden om hen te omhelzen. Antoinet en Henk finishten in een tijd van 4.46.15 en dat is gezien de omstandigheden een fantastische prestatie, waar zij trots op mogen zijn. Na de finish werd er in de grote tent nog lang nagepraat en op de weg naar huis ook. Het was voor ons weer een super weekend geweest.

Foto: de Bali-Runners: Henk van Gerven, Rinus van Dijck, Elia Deenen, Antoinet Hems, Karin van de Pas en Kees Smetsers.

Nieuws (2023)

31 Dec '23

Toch weer een mooie Auwjaorscross

Dit jaar hadden we in totaal 353 finishers in alle categorieën samen. Dat waren er toch 116 meer dan bij de vorige editie, maar nog ver verwijderd van de rond de 600 deelnemers die we vóór corona over de finish zagen komen. Bij onze deelnemende leden hetzelfde beeld: dit jaar 48 leden, in 2022 nog 33, in 2019 maar liefst 114!

Ondanks de vele regen die in de weken hiervoor was gevallen en de problemen die werden verwacht doordat grote delen van het veld onder water stonden, wist de wedstrijdcommissie dit goed op te vangen door de start en finish te verplaatsen.

Een verslag van Kees Smetsers:

Toen de deelnemers aan de “Van de Meerendonk – KBenM Auwjaorscross” vandaag het atletiekveld van Atletiek Oirschot betraden, moesten ze uitkijken waar ze liepen, want het groene gras was door de heftige regenbuien van de laatste weken op sommige plekken een moeras geworden. Daarom had de organisatie het parcours aan moeten passen. Er was nu geen volledige ronde over het atletiekveld, de start en finish waren bij de tweede poort en de deelnemers gingen nu eerder het bos in. Dat kon nog wel eens dringen worden!

In de afgelopen dagen hadden de vrijwilligers keihard gewerkt om het parcours in een goede staat te brengen en dat was heel goed gelukt. Ze hadden zelfs met bladblazers alle bladeren van de bospaden afgeblazen. De deelnemers waren het er unaniem over eens dat het een heel mooi parcours was, wat goed te lopen was, maar toch selectief genoeg voor een mooie wedstrijd.

In totaal gingen er in alle categorieën 353 hardlopers van start. Daarmee is de Auwjaorscross een van de best bezochte wedstrijden van de Kempische Cross Competitie. Jammer dat de accommodatie van Atletiek Oirschot lang niet toereikend is om de deelnemers van wedstrijden die hier worden georganiseerd op een goede manier te ontvangen. Ook vandaag liep tijdens de aanmeldingen van de deelnemers het clublokaal al snel vol. Dat geldt ook voor het atletiekveld, dat bij slechte weersomstandigheden zoals vandaag eigenlijk niet geschikt is om er een wedstrijd op te houden. Er ligt voor de gemeente Oirschot een heel mooie taak om daar verbetering in aan te brengen.

De wedstrijden van deze Auwjaorscross waren over het algemeen spannend. Bij de recreanten bijvoorbeeld, leverden drie lopers rondenlang een gevecht om als eerste binnen te komen en dat werd pas op de finishlijn beslist. Bij de senioren en masters waren er mooie duels in de diverse categorieën. Ook de atleten van Atletiek Oirschot waren onderling elkaars krachten aan het meten. Edwin van de Ven bijvoorbeeld, had een paar dagen vóór de Auwjaorscross in Drente nog 200 kilometer door de modder gefietst, maar ging tijdens de cross toch met clubgenoot Nicky van Vroenhoven sprintend naar de eindstreep. Mooi om zo’n duel tussen clubgenoten te zien.

Ook bij deze editie van de Auwjaorscross waren er weer ereplaatsen voor de atleten van Atletiek Oirschot. Lotte van de Ven werd tweede in haar categorie U8 en Noor Denissen derde. Martien van de Ven werd derde in de categorie M70+, Roland van Loon ook derde bij de M45 en Nellie van Beers werd tweede in de categorie V65+. Deze resultaten én de inzet van alle vrijwilligers van Atletiek Oirschot hebben deze cross weer tot een heel mooie editie gemaakt. Daarvoor verdienen ze allemaal een compliment.

De resultaten van onze leden staan bij UITSLAGEN.

In het FOTOBOEK staan reportages van de volgende fotografen:
Peter Kramer, voor kopen van foto's klik hier 
Luc Kenter
Ad van Zelst
overige toegezonden foto's komen in het album Van alles wat in 2023

.

27 Dec '23

Bewegen voor Jongeren

Sinds een paar jaar organiseren we op woensdagmorgen trainingen onder de naam: 'Bewegen voor Ouderen'. Deze trainingen, met deelnemers van 60 tot boven de 80 voorzien in een behoefte en zijn succesvol. Vandaag was er een speciale training: de opa's en oma's mochten hun kleinkinderen meenemen. Adrie Louwers had de leiding en met z'n allen trokken ze het Kemmerbos in, waar allerlei speelse oefeningen werden gedaan. Door jong én oud!

Foto's staan in het FOTOBOEK  

23 Dec '23

Kapellekestrail door de blubber

Na weken van regen was het te verwachten: het parcours van de Kapellekestrail stond voor een groot deel onder water. We moesten de route verleggen en liepen nu vanaf de start richting Bekersberg en de Kattenberg. Natte voeten bleven niet uit, maar er werd toch gelachen door de 45 hardlopers en 16 wandelaars. En... het bleef verder droog deze middag!

Na afloop was iedereen voldaan en werd nog een muziekkwis gehouden, die net als vorig jaar werd gewonnen door het "Gezellige Groepje 1".  

Foto's van de Kapellekestrail staan in het FOTOBOEK

Home knop