26 Nov '07

AV Oirschot neemt de laatste horde

Jarenlang heeft AV Oirschot het moeten doen met een omkleedhok van 2 bij 5 meter. Je jas kon je er ophangen, maar verder was er ook niets. Met de opening van het nieuwe clubgebouw bedankte voorzitter Jan Kemps de bijdrage van de sponsoren : de Meeuw Bouwsystemen (gebouw), Heymans (fundering), Initial Varel (security), van der Linden (buitenverlichting), Vitron Interieurverzorging uit Tilburg, GTI uit Oisterwijk (verwarming en binnenverlichting) en Interfaceflor uit Scherpenzeel (tapijttegels).

Behalve de sponsoren hebben ook vele vrijwilligers gezorgd voor wat het nu is, een clubhuis waar het gezellig vertoeven is en waar 's avonds de successen en de frustraties van (halve) marathons van bijvoorbeeld Eindhoven onder het genot van een hapje en een drankje besproken kunnen worden. Pastoor Spijkers behoorde tot de aanwezigen evenals onze wethouder Raf Daenen. Vele leden waren aanwezig en ook was de buurt uitgenodigd. Al met al was het een geslaagd feestelijk samenzijn.

Nieuws (2007)

30 Dec '07

Oirschotse jeugd loopt de Auwjaorscross

Van de jeugd van AV Oirschot nam een flinke groep jeugdatleten deel. Giel Peeters zette een mooie tijd neer met 10:12 minuten. Bij de pupillen A deden 7 deelnemers mee. Verrassend werd Ruben Rietrae de snelste in 5:17 minuten, direct gevolgd door Thijs de Leest in 5:21 minuten. Het onderlinge verschil tussen Jimmie Rooyackers, Floris Boon en Damian Voet was wel heel klein, resp. 5:39, 5:43 en 5:44 minuten.

Renske Rietrae moest de sterklopende Kim van Straten in haar eerste wedstrijd nog voor laten gaan.

Bij de allerjongsten liep Tycho Smits voortreffelijk. Met een podiumplaats voor Eline van Hout, direct gevolgd door Tess Scheepens die 4e werd, had AV Oirschot een mooie afsluiting van de Auwjaorscross.

30 Dec '07

Sfeervolle Auwjaorscross

Mooi open weer, een nieuwe start/finish lokatie en de nabijheid van ons gezellige clubgebouw maakten een feest van de Auwjaorscross 2007. Het parcours was prima te belopen en de publieke belangstelling was goed, vooral bij de jeugdlopen. Aan alle wedstrijden samen deden bijna 600 lopers mee. Van onze clubgenoten won Nellie van Beers met overmacht de categorie V45. Ze deed 25:08 minuten over de 5573 meter. Ruud van Woensel werd 2e bij de M50 in een tijd van 30:15 minuten over 7793 meter.
innaar van de Auwjaorscross bij de mannen was Addy de Kort (Prins Hendrik Vught), hij liep de 10.013 meter in 34:50 minuten. Bij de vrouwen was de hoogste tree op het podium voor Lotte Jacobs (HAC Helmond). Zei liep 21:20 minuten over de 5573 meter.

Foto (Ad van Zelst): massastart van de recreanten

26 Nov '07

Nellie van Beers 3e bij de Molenvencross

Nellie is steevast van plan haar snelheid te verbeteren. Zij neemt geen genoegen met haar snelheid op de hele marathon en wil hier verbetering in brengen door korte crossen te lopen. Zij werd zondag in Stiphout derde bij de Vrouwen 45+ met een tijd van 18 minuten en 52 seconden op de 4220 meter.

Maarten Tromp werd 11e met een tijd van 42 minuten en 40 seconden op een afstand van 8970 meter.

Archieffoto

Home knop