Mijn Van Brug tot Brugloop

Nu we in Oirschot een Van Brug tot Brugloop organiseren wilde ik toch eens weten hoe dat bevalt. Tijdens ons verblijf van een paar dagen op het hotelschip SS Rotterdam, was daar mooi de gelegenheid voor in de stad die bekend staat om zijn skyline en fraaie bruggen. Het plan was om vanaf het hotelschip aan de zuidkant van de Nieuwe Maas naar de Van Brienenoordbrug te lopen, deze over te steken en over de Maasboulevard en via de Maastunnel weer terug. Een afstand van 22 kilometer, waarmee ik mijn 12e halve marathon van 2022 zou voltooien. Om half acht ’s morgens zou ik van start gaan.

Maar… doordat ik mijn wekker verkeerd had ingesteld, werd ik pas tegen half negen wakker. Die lange afstand zou ons dagprogramma overhoop gooien. Dan maar een korter rondje van een kilometer of 10. Vanaf het hotelschip liep ik door Katendrecht naar het historische Hotel New York. Bij het Luxor-theater ging ik rechtsaf de Laan op Zuid op (bekend van de Marathon Rotterdam) richting het Feijenoordstadion. Daar sloeg ik linksaf en na een paar kilometer kwam de De Hef in zicht, een spoorbrug die niet meer in gebruik is. Daar vlak achter ligt de rode Willemsbrug. Hier stak ik de rivier over en liep over de Maasboulevard naar de Erasmusbrug. Daar overheen kwam ik weer op Zuid terecht en was de thuishaven na ruim 11 kilometer bereikt.

Nou had ik op één ding niet gerekend, namelijk dat je in een stad bij elke kruising en stoplicht moet wachten. Als het licht op groen ging zette ik een sprint in naar de volgende stop. Zodoende was mijn gemiddelde snelheid (volgens Strava) de snelste van het jaar, maar met wachten verloor ik 20 minuten.

Maar een loop van brug naar brug: dat kan ik aanraden. Doe allemaal mee op woensdag 7 september!

Foto: De Hef, de Willemsbrug, de Erasmusbrug en aankomst bij de SS Rotterdam.