Martien van de Ven is Nederlands Kampioen Cross!

Martien van de Ven is Nederlands Kampioen Cross!

Een verslag van Kees Smetsers en René van de Ven:

Het E3 strand in Eersel staat bekend als een plaats, waar zonaanbidders op een hagelwit strand kunnen genieten van de zon. Maar vandaag was dit strand het toneel van het Nederlands Kampioenschap Cross, dat dit jaar én volgend jaar hier wordt gehouden.

De zon liet zich op deze dag niet zien, de lucht was grijs en er waaide een koud windje. Maar toch waren het ideale omstandigheden om een crosswedstrijd te houden. Er hadden zich veel deelnemers gemeld, die afkomstig waren uit heel Nederland. Daarbij ook een aantal atleten van Atletiek Oirschot, waarvan Martien van de Ven en Nellie van Beers de meeste ervaring hadden in dit soort wedstrijden.

Martien van de Ven wist dat hij een goede kans had op het podium en hij maakte zijn verwachtingen helemaal waar. Vanaf de start liep hij weg van zijn andere concurrenten in de categorie M75+. Zijn voorsprong werd steeds groter. Bij de finish had Martien bijna 1,5 minuut voorsprong op Jan Vermaas en 2,5 minuut op Wim Hermans, beide atleten van Eindhoven Atletiek. Martien was Nederlands Kampioen en voegde dit kampioenschap toe aan zijn inmiddels indrukwekkende erelijst.

Kees Smetsers eindigde net naast het podium op een vierde plaats, waar hij toch tevreden mee was. Hetzelfde was van toepassing op Nellie van Beers, die vierde werd in de categorie V65+. Mooie prestaties van deze atleten van Atletiek Oirschot.

Dit Nederlands Kampioenschap maakt ook onderdeel uit van de Kempische Cross Competitie, waarvan over twee weken de Auwjaorscross in Oirschot de volgende wedstrijd is. Dat wordt een mooie afsluiting van dit jaar, want deze cross heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd.

Kees Smetsers

 

René schrijft:

Dag 1 van het NK Cross zag de jeugd tot en met C-junioren (U16) en de masters aan de start verschijnen. Het leverde voor de vereniging wisselende resultaten op. De jeugd begon, met Lotte van de Ven bij de MPM (U8) als eerste aan de start. Ondanks flinke zenuwen was ze goed weg en liep ze na een behouden start naar een hele knappe 5e plaats, te meer aangezien ze volgend jaar nog steeds U8 is en dus tegen meisjes van een jaar ouder liep.

Broer Roel van de Ven liep bij de JPB (U10) maar is al 3 weken “ziek, zwak, misselijk” en dat was de voorbije twee crossen al duidelijk zichtbaar. Lang was het bijzonder onzeker of hij zou deelnemen, zelfs vrijdag lag hij nog de halve dag met koorts op de bank onder een dekentje. Maar het is een NK en dat zo dichtbij, dan start je toch, ook al ben je verre van op je normale niveau. Hij zwoegde zich naar het einde en finishte als 14e. Hopelijk is de pech nu voorbij en komt er nog een mooi seizoenseinde, te beginnen bij onze eigen Auwjoarscross over twee weken.

Imke van Veen nam deel bij de MJD (U14) en finishte als 41e. Op dit zware parcours was het voor iedereen afzien, niet alleen voor Imke. Kees schreef al over de prachtige overwinning voor Martien van de Ven bij de Masters 75+!

René van de Ven

 

Foto (Kees Smetsers): Martien steekt met kop en schouders boven zijn concurrenten uit!

De resultaten van al onze clubgenoten staan bij de UITSLAGEN