Indoor in Reusel: wat een weelde!

Zaterdag 22 oktober 2022: de jaarlijkse indoor wedstrijd van AVR69 in Reusel, een zogeheten “recordindoor” of “recordwedstrijd”. Omdat per 1 november van elk jaar iedereen al doorschuift naar de categorie waarin ze in het volgende kalenderjaar terecht komen (om ervoor te zorgen dat iedereen het gehele cross-seizoen in dezelfde categorie kan deelnemen) is dit een ideale gelegenheid om nog net voor het overgaan naar de nieuwe, hogere categorie enkele topprestaties neer te zetten.

En dat hebben we geweten ook! Maar laten we beginnen met de vaststelling dat er een goed deelnemersveld vanuit Oirschot aan de start kwam: Dylan Wichman, Tim van Luytelaar (JJD), Mare Bogers, Anouk Maus (MJD), Jason WIchman, Jelle van Luytelaar (JPA), Niels van Vroenhoven (JPC) en Roel van de Ven en Niek van Vroenhoven (JPmini). De wedstrijd begon omstreeks 10u30 en was zoals elk jaar strak, doch gemoedelijk georganiseerd door de ervaren ploeg van AVR69.

Voor de trainers (Annemiek, Arie, René) was het soms lastig bij iedereen te coachen, omdat de wedstrijden voor alle categorieen tegelijk begonnen, maar elk op een ander onderdeel! Desalniettemin werden er absolute topprestaties behaald door alle deelnemers en ging niemand terug naar huis zonder meerdere persoonlijke records. Maar er was meer. Er werden maar liefst zes clubrecords geevenaard of verbeterd! Zes (!) in één wedstrijd! Wat een weelde!

Het eerste record was een evenaring. Maar dat het een uitzonderlijke prestatie was moge duidelijk zijn aangezien het record 40m sprint indoor bij de JJD al in de boeken stond sinds 11 januari 1997! Dylan was in de finale bijna alleen eigenaar van het record, maar de handtijd van 5.72 moet helaas worden afgerond naar 5.8 sec en zo evenaarde hij op één dag twee keer het CR 40m sprint (ook al in de series). Ook het indoorrecord hoogspringen bij de JJD dateerde al van 1 maart 1997 (1.45m) maar door Dylan werd het verpulverd: hij kwam maar liefst tot 1.53m (goed voor de 5e plaats op de Nederlandse indoorranglijst van dit seizoen). Op de 600m stond indoor nog geen record bij de JJD en aangezien Dylan daar als eerste finishte was ook dat een CR. Naast Dylan nam ook TIm deel aan de wedstrijd bij de JJD en hoewel hij zelf niet geheel tevreden was met hoe het ging, had hij na een korte evaluatie toch alweer snel het koppie omhoog en gaf hij aan er gewoon snel weer opnieuw voor te gaan. Zo is het Tim!

Bij de MJD was het ook raak. Trainingsgenootjes Mare en Anouk zorgden voor een evenaring (hoogspringen, Mare, 1.35m) en een nieuw record (600m, Anouk, 2:08.8 min). Mare kwam daarnaast ook nog de allertijden ranglijst top-10 binnen op de 40m sprint en bij het kogelstoten terwijl Anouk diverse PR’s scoorde. Top gedaan meiden! En toch ook even snel een blik op de Nederlandse indoorranglijst bij dat hoogspringen en daaruit bleek dat Mare (die ook volgend jaar nog MJD is) nu al 21e staat. En dat met nog een heel jaar te gaan!

Jason en Jelle stonden aan de start bij de Jongens pupillen A. Ze behaalden dan wel geen clubrecords, maar Jason scoorde een 2e plaats op de meerkamp en Jelle verpulverde zijn hoogspring PR.

En dan onze jongelingen nog, de echte jongelingen. Er was een onderscheid tussen JPC en JPmini. Dit betekende dat Niels in de eerstgenoemde categorie deelnam en zijn broertje Niek samen met Roel bij de JPmini. Niels presteerde goed, zo goed zelfs, dat hij niet doorhad dat hij het podium al had gehaald! Hij was op een mooie 3e plaats geeindigd, maar zijn medaille werd hem pas een paar uur later uitgereikt, thuis in de huiskamer, door trainer René. Hij glom niettemin van trots! Roel (7) en Niek (6 jaar, voor wie het zo ongeveer zijn allereerste wedstrijd was) behaalden als ik het goed heb gezien allebei op elk onderdeel een nieuwe persoonlijk record! En dat bracht Roel dan ook nog naar een 1e plaats op de meerkamp en dus een gouden medaille. En om het nog wat meer glans te geven verbrak hij ook (zijn eigen) clubrecord op de 600m voor Jongens Pupillen C (er is in onze clubrecordlijst geen onderscheid tussen JPmini en JPC) met maar liefst 8 seconden! 2:26.5 is de nieuwe toptijd in deze categorie.

Wat een fantastische sportdag. Persoonlijke records, clubrecords, podiumplaatsen en medailles. En bovenal een leuke dag met een hele mooie afvaardiging van onze club (zie foto). Chapeau voor alle deelnemers en coaches!