Het zit niet altijd mee…

René van de Ven was met Roel in Eindhoven voor de Trackmeeting van ATH. Hij schrijft:

Met Roel ging het prima, met mij waardeloos na al de hele middag in de zon te hebben gestaan om Roel te coachen. Dat – en het de afgelopen week elke nacht WK atletiek live kijken van 2-6 uur – bleek een niet al te beste voorbereiding.

Persoonlijk zal ik deze wedstrijd dus maar snel vergeten, maar Roel deed het beter. Het was opnieuw een wedstrijd met klassieke onderdelen met de mogelijkheid om 2 keer te sprinten. Roel maakte er dankbaar gebruik van. Hij verbeterde zich op de 40 meter enorm ten opzichte van zijn staande PR (8.18 sec) naar 7.82 sec in de eerste serie en vervolgens bij de tweede kans naar 7.77 sec!

Daarna weer een bijzonderheid, want het kogelstoten werd niet zoals tegenwoordig gebruikelijk gedaan met 1 kg voor de pupillen C, maar met 2 kg*, zoals dat ook het geval was tot en met 1996. Net zoals de ongebruikelijke 1000m van vorige week dus opnieuw een unieke kans om in de allertijden ranglijst te komen met kogelstoten 2 kg! Het was dus ook een PR, want dit had hij nog niet eerder gedaan. Met 3,63 meter komt ie in de ranglijst op plek 13.

Bij het verspringen ging Roel vol voor een nieuw PR en het zit eraan te komen, maar door er vol voor te gaan (alles of niets) kan het ook wel eens mislukken en dat was vandaag het geval: twee keer ongeldig en de enige geldige sprong van de dag was 6 cm onder zijn PR. Maar ergens de komende wedstrijden gaat ie goed uitkomen en dan komt er ineens een hele hap bij. Dat was wel duidelijk uit de hele verre (maar dus helaas ongeldige) sprongen.

De 600m ging niet zoals gehoopt. Hij gaf vooraf al aan dat ie last van zijn luchtwegen had, of in elk geval pijn bij de ribben. Zijpijn? Steken? Moeilijk te zeggen, maar ook hier geldt: het lukt niet altijd. Roel is er alsnog vol voor gegaan maar was na afloop erg teleurgesteld. Daarmee leren omgaan is echter misschien wel het allerbelangrijkste, dus hopelijk een goede les en los daarvan had ie al twee mooie PR’s gehaald vandaag. Op naar de volgende!

 

(* Er ontstond een discussie met de wedstrijdleiding, aangevoerd door een aantal ouders die het er niet mee eens waren en eisten dat er met 1kg gestoten zou worden. Uiteindelijk zwichtte de organisatie onder de druk en mochten de atleetjes zelf kiezen. De nummer 1 van het kogelstoten JPmini koos voor 1kg, de rest voor 2kg. Vandaar het grote verschil).

Foto (Bjorn Parée): Tja Roel, het zit niet altijd mee…