Henk en Henk lopen bij 30 graden de Monschau Marathon

Bali Runner Henk van den Oord (68) loopt zijn eerste hele marathon

Een verslag van Kees Smetsers:

Op vrijdag 12 augustus vertrokken de drie Bali Runners Henk van den Oord (68), Johan Pijnenburg (70) en Henk van Gerven (65) met hun partners naar Monschau in Duitsland. Het doel van deze minivakantie was de eerste hele marathon van Henk van den Oord. Die had enkele jaren geroepen dat hij ooit een hele marathon zou gaan lopen en nu ging hij die belofte waar maken. Lopen in Monschau is heel bijzonder door de uitdagende heuvels en prachtige natuur, maar ook door de pastaparty op de vooravond van de marathon.

Nadat ze zich met grote stukken taart hadden voorbereid op de wedstrijd ging Johan Pijnenburg op zaterdag als eerste van start. Hij ging de 10 kilometer lopen en werd daarbij begeleid door Henk van Gerven. Toen het startschot was gevallen kon Johan beginnen aan 10 zware kilometers. Het aantal hoogtemeters en de steeds maar stijgende temperatuur, die opliep tot tropische waarden, maakten deze wedstrijd extra moeilijk. Maar Johan slaagde in zijn doel en bereikte met een heel goed gevoel de finish.

Omdat het zondag ook heel warm zou worden werd de start van de hele marathon vervroegd naar 6.15 uur ’s morgens. Dus er werd al om 4.30 uur opgestaan om op tijd bij de start te zijn. Voor Henk van den Oord zou het dus zijn eerste marathon worden, Henk van Gerven had er al meer dan 50 op zijn naam staan en zich zaterdag al warm kunnen lopen.

De eerste kilometers gingen door een lommerrijk bos en was het nog heerlijk fris. Maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe zwaarder het werd. Het tweede gedeelte moest in de warme zon worden gelopen. Het aantal hoogtemeters (767) ging ook steeds zwaarder wegen. Maar de verzorging onderweg door de organisatie was goed en Henk van den Oord wist dat het zou gaan lukken. Samen met Henk van Gerven kwam hij met een héél goed gevoel na 5:11:46 uur over de finish. Hij was 26e van de 71 gefinishte mannelijke deelnemers! De twee Henken en ook Johan mogen trots zijn op hun prestatie, ze hebben laten zien dat leeftijd slechts een getal is.