Een mooie en zonnige Heidetrail

De “Indian Summer” was in Nederland nog helemaal aanwezig was toen de deelnemers van de Heidetrail vanmorgen van start gingen. De ochtendnevel was al verdwenen en de eerste zonnestralen verwarmden de deelnemers, die zich rond 8.30 uur gemeld hadden bij de start. In totaal zouden er deze dag meer dan 200 hardlopers en wandelaars meedoen aan de Heidetrail. Ze kregen een prachtig parcours voorgeschoteld, dat op een perfecte manier was uitgezet door de vrijwilligers van Atletiek Oirschot.

Het parcours was uitdagend en de deelnemers liepen op bospaden met een tapijt van mooi gekleurde herfstbladeren, afgewisseld door hellingen met los zand. De hardlopers en wandelaars, die nog nooit op de Oirschotse Heide waren geweest, zullen zeker onder de indruk zijn geweest van dit prachtige natuurgebied. Maar dat geldt ook voor iedereen, die hier wel vaker is geweest. Bij de finish waren er alleen maar enthousiaste verhalen, ook over de twee verzorgingsposten, die de deelnemers verwenden met water, bananen en appels.

Echt, deze Heidetrail was een feest voor elke deelnemer. Atletiek Oirschot en haar vrijwilligers verdienen daarom een groot compliment voor de wijze waarop zij deze trail georganiseerd hebben. Een woord van dank is ook zeker op zijn plaats voor Gilde Sint Sebastiaan, die ook deze keer weer als gastheer fungeerden bij de start/finish locatie en zorgden voor een gezellige sfeer na afloop van deze Heidetrail.

Kees Smetsers

De fruit- en drankposten werden gesponsord door De Groenteboer en Jumbo Oirschot