Droog weer = Wandelweer

En dat bleek ook afgelopen zondag weer zo te zijn. Welgeteld 314 mensen meldden zich bij het clublokaal van Atletiek Oirschot en die soepwandelaars kregen dit keer meer waar (lees: wandelkilometers) voor hun geld dan anders. Want zowel de wandelafstand van de lange als de korte route was iets groter dan gebruikelijk. Wellicht was het beter geweest om de lekkere, goedgevulde bruine bonensoep voorafgaand aan de wandeling te nuttigen, want extra voortstuwing was op de tankbanen en het losse zand van de Oirschotse Heide misschien wel welkom. Op ’s-Heerenvijvers is het ook altijd fijn wandelen, zeker met al het ontluikende groen, maar op deze zondag nog steeds met erg natte gedeeltes.

We willen iedereen die deze wandeling weer mede tot een succes hebben gemaakt hartelijk bedanken: Atletiek Oirschot (op 14 april start daar weer een hardloopcursus) waar gestart werd, de bioboerderij van Kees Scheepens (met de Duke of Berkshire-varkens en de Duke of Angus-runderen) waar de koffiepauze was, Chris Hoeven die zijn (leegstaande) huis beschikbaar stelde voor het consumeren van de soep. En natuurlijk alle vrijwilligers die met hun enthousiasme alles gestroomlijnd lieten verlopen.

Dit was helaas, helaas, helaas alweer de laatste wandeling van dit soepwandelseizoen. Ondanks het overvloedige water, tijdens sommige wandelingen van boven, maar bijna alle keren zeker ook aan de onderzijde, viel de opkomst zeker niet tegen en daarmee de opbrengst voor de goede doelen ook niet. Zowel Bijna Thuis Huis Oirschot als Running Team Oirschot mogen een cheque van ieder €5200,= tegemoet zien. En daarom natuurlijk, ook namens die goede doelen, zeker ook een welgemeend dankjewel aan jullie, de soepwandelaars

Over ongeveer een half jaar hopen we jullie te kunnen berichten dat er in oktober weer een soepwandeling aan zit te komen. Maar eerst hebben we op zaterdag 1 juni nog de LevensLoop, HET wandelevenement in Oirschot. Kijk daarvoor op www.levensloopbos.nl of op Facebook LevensLoop. Woensdag 20 maart is er om 19.30 uur een info-avond in de kantine van Oirschot Vooruit.

Bedankt allemaal en tot ziens in oktober 2024

Hans Mutsaers en Frans van Bommel