De Zevenheuvelentrail: rennen door de modder

Vandaag waren we met 4 leden present in Nijmegen waar de Zevenheuvelentrail op het programma stond.

Een verslag van Kees Smetsers:

Toen Edwin van de Ven, Henk van Gerven, Antoinet Hems, Karin (de vriendin van Antoinet) en ik zaterdagmiddag aankwamen bij de prachtige startlocatie van de Zevenheuveltrail hadden de weerprofeten mooi weer voorspeld. Het zou zeker 24 graden worden en droog weer.

Edwin vertrok als eerste voor zijn 43 (!) kilometer en een uur later vertrok de rest voor hun 30 kilometer. We waren nog maar een paar minuten onderweg toen een gigantische hoosbui losbarste, die de bospaden van het parcours veranderde in snelstromende riviertjes, die de hellingen van de heuvels afstroomden. In het begin probeerden we het water nog te ontwijken, maar na een kwartier gaven we dat op en liepen als kleine kinderen enthousiast door het enkeldiepe water. Dat was verraderlijk, want soms waren er diepe kuilen, die we niet konden zien.

De hoosbui duurde zeker een uur en we waren al meer dan tien kilometer onderweg toen de hemel begon open te trekken en het droog werd. Bij een verzorgingspost, ongeveer op de helft van het parcours, kwamen we Edwin tegen, die net zo aan het genieten was als wij. Het werd een trail, die wij allemaal niet snel zullen vergeten.

De laatste kilometers begonnen natuurlijk zwaar te wegen, ook voor Edwin, maar we kwamen allemaal ongeschonden bij de finish, waar we elkaar in de armen vielen. Natuurlijk was het Kees Smetsers die snel naar het frietkot rende om vijf grote puntzakken heerlijk dikke frieten te halen. En even later was het Karin, die ons met een fris drankje verwende. Onze vermoeidheid verdween heel snel, zoals altijd na een wedstrijd.

Natuurlijk hadden we diepe bewondering voor de prestatie van Edwin. Bijna 43 kilometer rennen over de heuvels bij deze omstandigheden, dat is echt een superprestatie. Met een héél goed gevoel reden we weer naar Oostelbeers, waar we afscheid van elkaar namen met de belofte om weer snel een wedstrijdje samen te gaan doen. Dat wordt waarschijnlijk de halve en hele marathon van Eindhoven.

Wat is hardlopen toch een mooie sport…