De knikkerbuis: niet alleen winnen, meedoen telt ook!

We zien dat bij de jeugd van Atletiek Oirschot steeds minder kinderen deelnemen aan wedstrijden. Waar onze club sterk in is, namelijk plezier en binding met elkaar, willen we meer tot leven brengen. Daarom heeft de jeugdcommissie een buis gemaakt, waar knikkers in kunnen. De buis zit op een plank waarop de te bereiken doelen staan, bijvoorbeeld een ijsje, een snoepje o.i.d. Aan elke wedstrijd waaraan de kinderen meedoen verdienen ze knikkers. Maar ook krijgen ze die door persoonlijke records te verbeteren.

Bij de jeugd van Atletiek Oirschot is prestatie niet het belangrijkste. Het gaat erom dat je jezelf kunt zijn, dat je plezier hebt in het sporten, maar zeker ook met je medesporters en dat je geniet van elke wedstrijd. Het is leuk als er records verbroken worden, maar wat we vooral willen laten zien is de hechte band onderling. Dat is wat eenheid betekent: er voor elkaar zijn, met elkaar sporten en elkaar aanmoedigen. De onderdelen doe je alleen, maar je voelt je niet alleen!

Atletiek Oirschot heeft ook een Facebookpagina waar wedstrijden opstaan waar onze jeugd aan meedoet. Daar willen we vooral laten zien dat meedoen telt! Iedereen telt mee, niet alleen presteren, maar… meedoen is al winnen!

Wie zin heeft in een gezellige, fijne club waarin plezier voorop staat: kom vooral eens een keer kijken en meedoen.