De eerste Van Brug tot Brugloop

Na 8 Rondjes Kemmer, een interne wedstrijd, gaat onze wedstrijdcommissie weer eens kijken of we niet een wegwedstrijd kunnen organiseren waar ook lopers van buiten aan mee kunnen doen. Sinds de laatste Oirschotse Stoelloop in 2018 zijn er meer korte wegwedstrijden in de regio weggevallen en dat is toch jammer. Uiteindelijk is een wedstrijd dé mogelijkheid om je met elkaar te meten.

Deze eerste van Brug tot Brugloop was dus een probeersel en mede om die reden was de afstand nog incourant. Eigenlijk wel jammer, want een pr of clubrecord lopen was hierdoor niet mogelijk. Daar kwam nog bij dat de lopers de mogelijkheid werd geboden om de Stönner-Meijwaardbrug via de oprit of via de trap te nemen, zodat de gelopen afstand niet van iedereen gelijk was. De trap was per rondje 150 meter korter…

Maar goed, de deelname was prima: met 53 deelnemers kunnen we zeer tevreden zijn. De winnaar was, niet geheel verrassend, Roland van Loon, die de 9,2 kilometer afragde in 39:11 minuten. Nicky van Vroenhoven kwam 49 seconden na hem over de finish, gevolgd door Léon Brands op 7 seconden. We waren ook blij met de deelname van een aantal hardloopcursisten, die zo de sfeer van een wedstrijd konden proeven.

De uitslag staat hier en de foto’s van Toon Erven hier