Blessures en zieken bij de L’Avant Sylvestre Cross

Blessures en zieken bij de L’Avant Sylvestre Cross

Vandaag was de derde cross van de Kempische Cross Competitie. In deze cross komen vaak deelnemers aan de start die er anders niet bij zijn, met name goede lopers uit België. Het was één van de redenen dat er deze keer voor Martien van de Ven en Nellie van Beers geen eerste plaats was, ze werden respectievelijk derde en tweede.

Edwin van de Ven is bij elke cross dicht bij het podium, maar deze keer moest hij met een kuitbeen blessure uit de wedstrijd stappen. Eigenlijk was Cees van Eijk de enige van Atletiek Oirschot, die niet geblesseerd was. De anderen kampen op dit moment allemaal meer of minder met een blessure, die optimaal presteren onmogelijk maakt. Dat hoort weliswaar een beetje bij het meedoen aan crosswedstrijden, maar het is wel frusterend als een blessure lang duurt.

Gelukkig was het parcours van de L’Avant Sylvestre Cross ondanks de regen van de afgelopen dagen toch redelijk droog en goed te belopen en dat is belangrijk als je loopt met een blessure.

Persoonlijk wil ik, voor wat de cross in Reusel betreft, wil ik dit verslag afsluiten met een “dankjewel” voor Nellie van Beers, die daar als “haas” voor mij fungeerde en mij aan een mooie tijd hielp.

Volgende week zaterdag is het Nederlands Kampioenschap Cross op het E3 strand in Eersel. Dat wordt voor de atleten van Atletiek Oirschot een heel bijzondere belevenis. Ik vind het in ieder geval heel spannend om dit een keer mee te maken.

Kees Smetsers

 

Zieken
Bij de jeugd was er deelname van Lotte (MPM/U8) en Roel van de Ven (JPB/U10), Juul Paridaans (JPA/U12) en Nienke Vasen (MJD/U14). Nienke was twee weken geleden ziek en het heerst overduidelijk in onze regio. De laatste weken zijn er veel zieken te betreuren geweest onder alle jeugdleden, zo wist jeugdtrainer René van de Ven me te vertellen. Ook zijn zoon Roel was flink ziek geweest, maar wilde het toch proberen. Hij startte in tegenstelling tot twee weken geleden scherp en tot 500m ging de race goed, maar daarna heb je die laatste 10% nodig die je hebt als je top bent, maar juist mist bij ziekte. Hierdoor kon hij niet mee in de laatste 300m en eindigde hij op een nog altijd nette 6e plaats. De race van Nienke was enigszins vergelijkbaar: ook nog niet volledig hersteld liep ze toch mee en hoewel het tempo er goed in zat was ze achteraf ook niet helemaal tevreden, maar met wat onder de ledematen kun je geen topprestatie leveren.

Juul liep bij de A-pupillen een goed ingedeelde race en finishte zijn twee ronden van bijna 800 meter met een mooie felle eindsprint. Lotte van de Ven was bij de jongste categorie als herboren. Ze verraste in Veldhoven (1e cross van het seizoen) met een 3e plaats, maar viel in St. Oedenrode buiten het podium. Vandaag was ze gebrand op revanche en dat liet ze merken door als 2e te finishen. Met recht was ze apetrots op deze prestatie!

René van de Ven