Antoinet en Kees doen een kwart triathlon

Een verslag van Kees Smetsers:

Dit jaar had ik voor de vijfde keer ingeschreven voor de kwart triatlon van Oirschot. Ondanks dat het waarschijnlijk mijn laatste zou worden had ik er toch maar een nieuw “wetsuit” voor gekocht. Tot mijn grote teleurstelling werd deze kwart triatlon afgelast. Daarom besloten Antoinet Hems en ik maar zelf een “privé kwart triatlon” te organiseren. Op woensdag 25 augustus vertrokken we op onze racefietsen, gekleed in onze wetsuits en hardloopschoenen en met een lunchpakket in onze rugzak, naar recreatieplas ’t Zand in Alpen, waar we een kilometer zouden gaan zwemmen en tien kilometer zouden gaan hardlopen.

We hadden allebei snelle racefietsen, dus de 28,94 kilometer naar Alphen hadden we snel afgelegd. Daar bonden we onze racefietsen aan een paal en begonnen aan 10 kilometer hardlopen. Tot onze verbazing voelden onze benen heel goed en daardoor konden we het parcours met stroken los zand en kleine heuveltjes binnen een uur afleggen. Na het lopen doken we in het frisse, heldere water van de recreatieplas om een kilometer te zwemmen. Voor mijzelf werd het iets minder omdat Antoinet natuurlijk veel sneller zwom als ik.

Na het zwemmen was de verleiding heel groot om te gaan genieten van het zonnetje op het hagelwitte strand. Maar we moesten verder en na een paar héél gezonde broodjes naar binnen te hebben gewerkt, sprongen we weer op onze racefietsen. We waren nog steeds niet moe en onze “wetsuits” waren snel droog. Helaas reden we verkeerd, waardoor de terugweg 30,77 kilometer lang werd. Maar we konden in de laatste kilometers onze snelheid weer opschroeven tot boven 30 kilometer per uur en dat voelde goed. Alles bij elkaar hadden we deze lange kwart triatlon (1 kilometer zwemmen, 10 kilometer hardlopen en 59,71 kilometer fietsen) in iets meer dan vier uur afgelegd.

Mijn eerste doel voor dit jaar is hiermee bereikt en het geeft mij vertrouwen voor de hele marathon van Eindhoven. Dat heb ik mede te danken aan mijn loopmaatje, die op het idee was gekomen om deze “privé kwart triatlon” te gaan doen als extra training voor de wedstrijden, die nog gaan komen.